Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

To tu... 20:15, 07 kwi 2015

Do góry
Mi też się zeszłoroczne buksiki ukorzeniły, ale po posadzeniu na miejsce stałe trochę pożółkły. zastanawiam się, jaki wpływ miało naruszenie korzenia? Dlatego w tym roku posadzę ścinki do małych doniczek. Może tym razem się lepiej uda?
Podglądam u ciebie cały czas, piękny masz projekt. Pozdrawiam
Co i jak? Nowicjuszka 15:51, 07 kwi 2015

Do góry
Aga, przecież gdybyś wygrała milion w totka to byś się nie bawiła, tylko kazała zrobić projekt ogrodu, wynajęła firmę, która by to wszystko ogarnęła i sąsiedzi by Ci zazdrościli pięknego "Twojego" ogrodu. Ja też robię z tego co mam, np kompostownik mąż zbije mi z palet, kamienie na skarpie w gabionach to też zdobyczne.
Byłam u Madzi, widziałam fajną ma skarpę w kamieniach, aż żal było by je zasłaniać, jak dla mnie to się prosi o niskie rośliny, żeby utworzyły "dywan". Zresztą Madzia pokazała zdjęcia jak to sobie wyobraża i pomysł jest fajny, teraz tylko powinna poszukać na necie podobnych roślin i je posadzić.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:16, 07 kwi 2015

Do góry
Ewo u mnie montaż kanalizacji jest obowiązkowy głównie ze względu na fakt, że jeżeli gmina do końca 2015 roku nie będzie w iluś tam procentach skanalizowana to będzie musiała płacić kary. Dokładnie o co chodzi to nie wiem nie zgłębiałem tematu. Jest opcja nie podłączenia się do sieci kanalizacyjnej, ale wtedy co miesiąc trzeba się wykazać wywożeniem nieczystości do oczyszczalni ścieków co w przypadku mojego małego miasteczka w ogóle się nie kalkuluje.
Duży wpływ ma Miejscowy Plan Zagospodarowania Przestrzennego, bo może być wyszczególniona konieczność podłączenia kanalizacji i zakaz budowy szamb.
Wpływ może mieć też sposób realizacji sieci kanalizacyjnej, jeżeli zawiera jakiś projekt ekologiczny, wtedy też trzeba podłączyć się do sieci kanalizacyjnej. Zazwyczaj budowa kanalizacji finansowana jest w większości z pieniędzy unijnych, a ta wymaga 'efektu ekologicznego'
Trzeba pytać się w urzędzie jak sprawa wygląda i jakie są wyjścia w danej gminie.
Igiełkowy ogródeczek 20:03, 06 kwi 2015

Do góry
Dziękuję, że tak szybko odpisałaś
Fajnie, że pokazałaś trawę na zdjęciach. Bardzo mi się podoba Twój ogród, zazdroszczę, że tak potrafisz dobrać rośliny, kolory. Ja niestety nie mam takiego zmysłu.
Wracając do trawy czy to jest trzcinnik overdam, czy karl foerster - bo taki też poszukałam, że jest.
Może zajrzyj do mojego wątku na stronie 19 na dole projekt rabaty, a na stronie 70 hortensje i kulki. Może poradzisz jak Twoje fachowe oko między kulkami widzi tą trawkę
Piszesz, że jak zakwitnie to jest bardzo wysoka. Możesz określić mniej więcej jaką wysokość jest zanim zakwitnie, a jaką masz wysoką z kwiatostanem?
A teraz pytanie o cyprysiki - jak je ciąć - boki, środek? Jak narazie się nie rozchodzą
Mój kawałek planety 11:56, 06 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Fajowt ten stojak. Zrobili ci juz ten projekt? cekom i cekom

no właśnie ja tez aż sama sobie termin zapodałam 10-04 - że się wyrobię bo ja sama przedłużam, dumam, zmieniam , ale chyba nie da rady, rabatę z która miałam największe problemy - mam klepnietą (uff- ulga) co uważam za wielki sukces ale zrezygnowałam z karla forestra co mnie wielce boli ale coś za coś nie da się oszczędnie i 100 gatunków

A prawdą jest inszą że Jazzy również swój udział w tym ma
Mój kawałek planety 10:55, 06 kwi 2015

Do góry
Kurcze, ale super ten stojak wyszedł. Kiedy układasz drewno korą w dół?
Werbeny bardzo zazdroszcze...

malkul napisał(a)

Ja robiłam projekt dla Katiuszki A co?
Mój kawałek planety 10:48, 06 kwi 2015

Do góry
To tu... 21:07, 03 kwi 2015

Do góry
Projekt wygląda slicznie
Wszystko bedziecie robic sami ?
Duzo roslin jeszcze brak ?

Wesołych Swiąt zyczę
To tu... 09:20, 03 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
przepiękne stożki (zdradzisz gdzie kupiłaś?), ciekawy projekt, oj czuję, że się będzie działo. 90 kulek... po takiej ilości to mistrzynią cięcia będziesz

Wiem, szaleństwo z tymi kulkami ale je się tak fajnie goli.
To tu... 08:20, 03 kwi 2015

Do góry
przepiękne stożki (zdradzisz gdzie kupiłaś?), ciekawy projekt, oj czuję, że się będzie działo. 90 kulek... po takiej ilości to mistrzynią cięcia będziesz
To tu... 08:05, 03 kwi 2015

Do góry
Magda_, martaibartek, Juzia, Kacha123, Borbetka, anna_p_k dzięki za wizytę i miłe słowa.

Juzia napisał(a)
Ale będzie kulkowo!
Chyba będę tu bardzo często wpadać

Projekt cudo normalnie!!!

Samych kulek bukszpanowych mam 90. Szok! Będzie kulkowisko, że hej!

anna_p_k napisał(a)
piękny projekt powodzenia w jego realizacji a odbicie domu w wodzie cudny widok

To akurat strona północna ale tam gdzie skrzynie warzywne są zaprojektowane słońce w lato dociera przez caly dzień. Cień jest tylko do 2m od krawędzi domu, a do ogrodzenia mam 6m.
To tu... 07:55, 03 kwi 2015

Do góry
piękny projekt powodzenia w jego realizacji a odbicie domu w wodzie cudny widok
To tu... 07:47, 03 kwi 2015

Do góry
Projekt cudny! Z niecierpliwością będę oglądać kolejne etapy, bo będzie, co podziwiać
To tu... 07:44, 03 kwi 2015

Do góry
Ale będzie kulkowo!
Chyba będę tu bardzo często wpadać

Projekt cudo normalnie!!!
To tu... 07:26, 03 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Fajny projekt- to prezent na zajączka już masz. Działka wygląda na wieeeelką , będę oglądać realizację z przyjemnością

Zając dał czadu w tym roku!

Zaprojektowane jest 2/3 działki... Pozostała 1/3 to będzie moja radosna "tfurczość".
To tu... 07:23, 03 kwi 2015

Do góry
Fajny projekt- to prezent na zajączka już masz. Działka wygląda na wieeeelką , będę oglądać realizację z przyjemnością
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:48, 02 kwi 2015

Do góry
Nic, tylko oczy cieszyć. Pięknie. Też lubię "Marzenkę".

Danusiu dziękuję za dzisiejsza wizytę i cudny projekt!
To tu... 21:57, 02 kwi 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)
to ja już nic nie rozumiem z tym projektem - Ten co nam pokazywałaś Ci się nie spodobał i poprosiłaś Danusię o pomoc??

Ja nie polazywałam żadnego projektu. Moimi wypocinami się nie "chwaliłam", a finalny projekt Danusi dostałam dopiero dzisiaj.
Czasem słońce czasem deszcz 12:40, 02 kwi 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Hej hej Ewa
przeczytałam cały wątek. Piękny ogród- naprawdę i projekt bardzo ciekawy. jak duża jest twoja działka? Czy wszystko już obsadziałś zgodnie z projektem? Nie mogę doczekac się letnich widoków, będzie cudownie...

Witaj Kasiu, cieszę się że zajrzałaś. Działka ma niecałe 950 m2 i jeszcze "obdarzona" rowem melioracyjnym. Niestety nie wszystko jeszcze jest posadzone wg projektu, nie udało mi się kupić kluczowych cisów- na pniu i stożków- ktokolwiek widział ktokolwiek wie.... . Niestety jeszcze w tym roku czeka mnie trochę poprawek. Dziś nie obiecuję ale Ciebie też odwiedzę na pewno
Ogródek Iwony 10:24, 02 kwi 2015

Do góry
Małgosik i Gosiu, niech się śmieją
Nie widzieli naszych inspiracji.
Ale ostatnio moja druga szwagierka powiedziała do mnie Ogrodniczko. Odebrałam to bardzo ciepło. I na pytanie, co chcesz tu posadzić, pokazałam jej projekt rabaty.
Spojrzała z podziwem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies