Graby kupowałam jako zwykłe fastigata..
A te tulipany o które pytasz to odmiana Margarita. Kupowane były w moim stałym sklepie z cebulami jako nowość. Pewnie znasz producenta cebul: B.K.? Wszystkie tulipany mam od niego.
Myślę, że nawozu sypnęłam ok (choć też mam skłonności do przesady w tym względzie) Zawsze mniej więcej trzymam się tych samych dawek. W tym roku z moim trawnikiem w ogóle dzieje się coś złego. Wczoraj go rozkopywałam w poszukiwaniu pędraków i się załamałam. Chyba znalazłam przyczynę schnięcia...
* Jeszcze nie wiedziałam u Ciebie cierpiącego trawnika - wszystko masz super soczyście zielone.
Kostkę zastąpiła kulka - na żywo przynajmniej tak wygląda, bo na zdjęciu jak poczochraniec Dostanie niedługo w nogi sezonowe kwiaty Dziś wreszcie wymyśliłem co będę miał w donicach przeza lato
Dzisiaj przyglądaliśmy z M. zdjęcia z poprzednich lat i widać ile pracy włożonej jest juz w ogródek
Fajne jak to wszystko sie zmieniało i hak zmieniała sie koncepcja ogrodu. Najpierw miały byc jedynie tujki i ogrom trawnika, a potem pojawiały sie rośliny, rabaty itd
jak patrzę na te zdjęcia to też stwierdzam, że trzeba zrobić kontynuację.
Z kulkami masz rację, przesadzać nie będę ale kiedyś dokupię ze dwie szt. i dam bardziej z przodu.
Trzmieliny nie są w linii, choć na zdjęciu może tak się wydawać.
Z przodu są spore odstępy między roślinami, ale to dlatego, że kiedyś lawenda będzie tworzyć duże kule i te luki się zapełnią, na dzień dzisiejszy przyznaję, że wygląda jakby tam czegoś brakowało.
Jeśli kontynuacja to lawenda, kule bukszpanowe, szałwia, ale przydałoby się coś wyższego na ścianę, no i może jakieś róże, nawiązujące do tej strony gdzie altana?
Może jakieś stożki na obu końcach tej częsci ścianki? Bo za wykuszem ta rabata ma szersze miejsce o wymiarach 2,2x1,5 m a i w miejscu gdzie ona łączy się z frontową też zostaje taka większa wolna przestrzeń.