Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

zbigniew_gazda 07:14, 22 maj 2016

Jak zawsze bosko u Ciebie Aniu. A bonsaia to Ci zazdroszczę gdy mojego już nie ma.
yolka 12:10, 22 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)
I Białostockie piwonie.. sięgają mi nosa .... a ja głupia za nimi posadziłam lilie..

To jeszcze nic ja posadziłam pod rododendronami katalpę i wiąza camp.. szczepionego na 1.20 cm, żeby je cieniowały

Katalpa dopiero liście wypuszcza, a wiąza w tym roku rodki przerosną
monteverde 12:32, 22 maj 2016

pozdrówka i oby jak najmniej takich przygód jak w stawie
ewsyg 12:44, 22 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)
Jak już aparat wyszedł do ogrodu to kilka fotek..
W kalinie byczy jak w ulu.. setki bzyczków.. to cieszy..

Osy już niestety nie cieszą Przedwczoraj pozbywaliśmy się zalążku gniazda w drzwiach samochodu!!! Zobaczyłam wysiadając że mi osa się kręci przy szybie i wleciała do auta.. Wyszłam drugimi drzwiami i zawołałam męża.. a tam gniazdo się robiło.

I takie coś też lata i przegania pszczoły.. muszę poszukać co to..a może ktoś wie?? Intruz po lewej a pszczołą do porównania po prawej.

Ania, czy wiesz jaka to odmiana kaliny ? Czy to może Watanabe ?
Basilikum 12:49, 22 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)

U mnie masz metę do spania Może bez luksusów, ale .. taka agroturystyka

to dokladnie jak Ty u mnie

Mala_Mi napisał(a)

one czują się jak u siebie.. tylko orientacja w terenie jeszcze do niczego

zapomnialy gdzie meble porozstawiane

ach z tym wodowaniem, jak pech to pech, gorzej jak u mnie jak mnie M w zeszlym tygodniu woda z przyczepki oblal

piknie u Ciebie a piwonie potfory

Mala_Mi 14:27, 22 maj 2016

Basilikum napisał(a)

to dokladnie jak Ty u mnie

zapomnialy gdzie meble porozstawiane

ach z tym wodowaniem, jak pech to pech, gorzej jak u mnie jak mnie M w zeszlym tygodniu woda z przyczepki oblal

piknie u Ciebie a piwonie potfory

I profesjonale foty telefonem.. ale co tam.. i tak jest pięknie Kolorowo, ciepło.. tylko moje Fiordy utłukę.. wczoraj ziemię dosypałam, a dziś wszytko wywaliły z koszy Woda brązowa .. lilii mieć w kałuży nie mogę Ziemie nawet przygniecioną kamieniami wyrzucą, a liście zjedzą Dziś jestem gotowa wsadzić po rybie pod te pomidory.. tylko kto je złapie???
Woda czysta była, widoczność do dna.. a teraz jest samo dno ..

Od wczoraj walczą z ziemią w koszach.. te potfory mierza koło 70 cm .. tylko siwy dym idzie z koszy.

Mala_Mi 14:35, 22 maj 2016

ewsyg napisał(a)

Ania, czy wiesz jaka to odmiana kaliny ? Czy to może Watanabe ?

Kupowana jako Watanabe, ale to nie jest Watanabe, bo nie powtarza kwitnienia i inne drobiazgi. Najbardziej przypomina odmianę Lenarth. Jest zjawiskowa Jesienią też ślicznie się przebarwia. I nie pachnie.. co dla niektórych może być wadą.
I dzisiejsze widoczki..
Makao_J 14:45, 22 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)

I profesjonale foty telefonem.. ale co tam.. i tak jest pięknie Kolorowo, ciepło.. tylko moje Fiordy utłukę.. wczoraj ziemię dosypałam, a dziś wszytko wywaliły z koszy Woda brązowa .. lilii mieć w kałuży nie mogę Ziemie nawet przygniecioną kamieniami wyrzucą, a liście zjedzą Dziś jestem gotowa wsadzić po rybie pod te pomidory.. tylko kto je złapie???
Woda czysta była, widoczność do dna.. a teraz jest samo dno ..

Od wczoraj walczą z ziemią w koszach.. te potfory mierza koło 70 cm .. tylko siwy dym idzie z koszy.

Nieźle. A czy taką rybę to w ogóle można jeść??
Co z nimi zrobisz??
Mala_Mi 14:46, 22 maj 2016

Piotr_ napisał(a)
Jestem przelotem na chwile po podziwiać i wracam do pracy ehhh oby do rana

Takie życie, ale dobrze, że jest praca ..
Mala_Mi 14:49, 22 maj 2016

Makao_J napisał(a)

Nieźle. A czy taką rybę to w ogóle można jeść??
Co z nimi zrobisz??

Można jeść.. to karpie i karasie..
Ale po pierwsze nie dadzą się złapać .. po drugie.. jakoś bym nie miała sumienia ich jeść
Mam na nie nerwa, ale trudno, wywalą wszytko z koszy, woda się ustoi , a ja już więcej nie dosypuję niczego , bo szkoda mojej roboty, albo rybki albo akwarium..