My przerzucaliśmy jesienią nasz kompost ... eM marudzi, że za dużo z tym roboty ale suma sumarum mamy 7 taczek fajnej ziemi do skrzyń warzywnych i trochę cisom podsypałam
Kompostownik mam od grudnia 2015 ... czyli dość szybko poszło ... przerzucałam i dodawałam mocznik ... drewniany byłby najlepszy ... mam obecnie drugi własnie taki drewniany ... plastikowy będzie rezerwowy ...
Reniu te tuje się nie urwały, zaraz wstawię ciąg dalszy "przodka" On jeszcze nie jest dokończony, właśnie zaczynam przy nim grzebać
Ja nie lubie takich równiutkich tujek na całej dlugości Wcale nie chcialam tak się zasłaniać - lubię widok do przodu Ponieważ duje wzdłuż ulicy baaardzo, drzewka składało mi przy każdej okazji. Były Pisardi - musiałam przesadzić.
Jest więc kilka szmaragdów, przed nimi tulipanowiec, potem w tej niby przerwie jest świerk inversa, są pnące róże i powojniki, za świerkiem jest pęcherznica diabolo, potem tuja Europe Gold, za nią dereń elegantisima ale chyba wyleci przed nimi jodła koreańska, dalej przy ogrodzeniu kolene szmaragdy, przed którymi są cisy elegantisima .O wypełniaczach nie piszę, są trawy, stipa, żurawki, cebule.
Potem będzie mały smietnik (kostka i krawężniki jak widać są.
Potem jest brama techniczna i na końcu widać choiny kanadyjskie Uff
Od strony domu do ogrodzenia jest nierówny spadek, dlatego widać takie kamyki stanowiące ścieżkę i dzielące to miejsce na 2 części, inaczej trzeba by było murować murek oporowy. W wyższej części są niskie iglaki, białe róże, rozplenice.
Jak widać popracować to jeszcze baaaardzo trzeba. Przesadzanko będzie az milo
o czyli dobrze trafiłam ile czasu zajęło ci wytworzenie tego cudu ? przerzucasz ? dodajesz jakiś przyspieszacz ? bardziej stabilny to chyba drewniany ?Myslałam o takic jak twoj bo nie mam za wiele miejsca a teraz juz sama nie wiem
A właśnie zapomniałabym pochwalić się moim pierwszym w życiu kompostem
Voila
Także kompostownik sprawuje sie dobrze ale gdybym teraz była przed decyzją kupna zdecydowałabym się na stabilniejszy tak by móc bez problemu przerzucać zawartośc ... plastikowy jest zbyt delikatny jednak ...
Dziękuję Marzenko Też jestem z nich zadowolona ... i szczerze powiem nie spodziewałam się takiego wysypu krokusów ... w ubiegłym roku było ich dużo mniej.
Siana było dużo ... a przecież w lipcu robliliśmy ostatnio wertykulację i ... dużo gorzej wygląda trawnik przy wgłębniku bo nie skosiliśmy go nisko tak jak przy ściance ...
Chyba w przyszłym tygodniu sypnę jednak nawóz i uruchomimy nawadnianie ... niech szybko dochodzi do siebie ... pogoda sprzyja