Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

w Oborze też mogą być ogrody 14:00, 15 maj 2016

Do góry
totalny busz jest tutaj

kolejny misz masz aż wstyd zdjęcia robić

w tym roku po raz pierwszy zakwitną piwonie, też jestem zaskoczona,

i na pożegnanie rodek, który pierwszy zaczął kwitnąć, reszta daleko w tyle
Ogród i co dalej 13:55, 15 maj 2016

Do góry
Monka napisał(a)
dziś między opadami deszczu zrobiłam fotę mojej nowej rabaty, ale coś mi w niej nie pasuje tzn chyba powinno coś być między hortkami a hostami i żurawkami, a może nie ? rośliny przecież się rozrosną ,czy może tam wsadzić coś jednorocznego , sama nie wiem , a dojdą jeszcze trawy między hortkami, czy wystrczy tylko inaczej to ustawić ?

taki rysunek zostawiam .... w tym miejscu chcesz hortensje to czy w miejscu z betonem również ? nie za dużo ? zastanów się

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 13:54, 15 maj 2016

Do góry

Tu narazie jest ściernisko... 13:53, 15 maj 2016

Do góry
Zaczynają kwitnąc azalie.
w Oborze też mogą być ogrody 13:52, 15 maj 2016

Do góry
czosnki ozdobne już też się otworzyły, a tulipany powoli kończą swój spektakl

Kocimiętka od Ewusi też rozrosła się na wszystkie strony i muszę ją opanować bo wszystko podusi

i nawet w tym całym moim chwastowisku znalazła się niezapominajka,z której akurat bardzo się cieszę
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 13:47, 15 maj 2016

Do góry
Obiecałam, i jestem u mnie trochę się działo, porobiłam zakupy i roślinek przybyło z konsekwencją trzymania się projektu mam pewne problemy i wątpliwości ale to po kolei
Rabata przy betonowym ogrodzeniu na razie prezentuje się tak

Na małym kawału zasialiśmy trawę. Zazieleniło się i jest od razu przyjemniejNiestety na podwórku mamy mnóstwo kamyków... które wybieram, bo chce się ich pozbyć przed posianiem trawy.
Co do obrzeży to nie jestem przekonana do linii prostych u siebie, chociaż jest już warzywniak... i ten łuk który zrobiłam na próbę wygląda tam koszmarnie.... pewnie niedługo zmienię go i już.
No nic na razie jest jak widzicie, acha tujki ciągną się do żywopłotu sąsiada a od frontu ta część wygląda tak

Przesadzone Anabellki w półcieniu powinny dać rade
Tu narazie jest ściernisko... 13:47, 15 maj 2016

Do góry
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 13:45, 15 maj 2016

Do góry

w Oborze też mogą być ogrody 13:45, 15 maj 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ja w tym sezonie znowu bez skorzenery, nigdzie nie było nasion a można było zamówić
Jak tam rozplenica ode mnie ? Ja siałem drugi raz z nasion jakie dałem koleżance z pracy Bardzo ładnie wzeszły ale obecnie to maleństwa

Trzeba było zadzwonić i powiedzieć że nie masz nasion, aleś Ty dupa jest
jakaś trawka mi wzeszła, ale nie wiem czy to Twoje rozplenice czy jeszcze inne nasionka bo coś tam z paczki siałam i teraz nie wiem które to może byc
u mnie po zimie ani jedna z turzyc nie przetrwała zobacz jak tragicznie wyglądają. reszta traw już powoli zaczyna żyć więc tylko z nimi jest problem.
o i tutaj jedyne miejsce gdzie w zeszłą sobotę udało mi się zrobić kancik
w Oborze też mogą być ogrody 13:40, 15 maj 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
To jest śniedek baldaszkowaty, cebulowa roślinka ozdobna.Tworzy kempki a liście ma podobne do szafirka

Dziękuję Gosieńko za szybką odpowiedź, wiedziałam że tutaj ktoś mi pomoże jestem ciekawa skąd on się u mnie znalazł. ważne że już wiem żeby mu krzywdy nie robić
A jak już zostałaś wywołana, to pokaże jak się mają hosty od Ciebie bo już zaczęły pokaz swoich pięknych liści

Wiesz jak na nie patrzę to zawsze o Tobie myślę ściskam mocno
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:39, 15 maj 2016

Do góry

To zwykła Stipa
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:38, 15 maj 2016

Do góry
Widoki czaderskie Jest pięknie
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 13:37, 15 maj 2016

Do góry

Biało różowy ogród za płotem. 13:36, 15 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
W poniedziałek dotrą ostatnie dwa drzewa na tą stronę ogrodu, trzeba dokupić 6 trawek i kilka bylin i plan wiosenny zrealizowany, nawet szybciej niż się spodziewałem.

Na dodatek już robi się zielono na razi z perpektywy małego psa, ale zawsze to nie żaba

Dawno mnie tu nie było a widzę, że już trawka rośnie
Brawo Luki! Jesteś niesamowity a siostra powinna być mega dumna, ze ma takiego brata
w Oborze też mogą być ogrody 13:35, 15 maj 2016

Do góry
Wisteria kwitnie!!!! jest cudna! prezentuje się tak i szkoda że zapachu nie można przez komputer przekazać

a w zeszłym roku glicynia miała tylko kilka mizernych kwiatków (zdjęcie dla porównania z 2015 r.)
Mój zielony azyl 13:32, 15 maj 2016

Do góry
Marchewka, cebula, rzodkiewka, buraki już ruszyły. Po " zimnych ogrodnikach" na swoje grządki trafią pomidory, dynia, cukinia i ogórki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:31, 15 maj 2016

Do góry
Gardenarium

Co to za trawa?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:31, 15 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
buk Dawyck gold, który ruszył w majówkę

ambrowiec, ktorego codziennie podziwiam z okna kuchni

tulipanowiec, który zachwyca delikatnością swoich liści oraz buk Rohan Obelisk

Piękne drzewa masz Reniu. Uwielbiam tą pierwszą, soczystą zieleń
w Oborze też mogą być ogrody 13:28, 15 maj 2016

Do góry
a teraz ta bardziej zaniedbana, niestety część ogrodu. w tym tygodniu mocne postanowienie nadrobić zaległości
i dzięki temu że wszystkie chwasty miały czas rosnąć takie coś mi urosło, czy to chwast, czy jakąś roślinka ozdobna mi się pojawiła?? pomóżcie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:27, 15 maj 2016

Do góry
Witam,

jestem początkującym ogrodnikiem - mało wiem i mało umiem, ale chcę się szkolić Proszę o pomoc w zaprojektowaniu rabaty. Rabata ma wymiar 470cmx115cm. Znajduje się w miejscu w którym słońce pada od rana do godz. 12:00, później jest już cień.
Obecnie znajdują się na nim cebulki mieczyków i dalii - wkopane byle jak, byle by przetrwały. Znajdują się tam też jakieś iglaki przywiezione przez teścia niewiadomo skąd - ten większy usycha i chyba nic z niego nie będzie. Dostałam też azalię oraz świerka kulistego szczepionego na pniu, które chce wykorzystać na rabacie. Przesyłam zdjęcia roślin, które mam nasadzone w innych częściach "ogrodu". Może coś by można było wykorzystać w projekcie...
Z góry dziękuję za pomoc.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies