dzis wagaruje
Posadzilam kilka roslinek w tym 8 stip z petuniami w doniczce eksperyment.
Zrobilam zdjecie mojej stipy:
Tak na szybko ale widac jaka jest. Korzenie juz przerastac zaczynaly.
Teraz mam nadzieje, ze zacznie rosnac na potege. Doniczki na parapet wiec moze amator trawy tych stip nie zje - zawsze to jakas rezerwa
Dzięki, ale też i chwasty są, trawa która juz schnie, taka susza, ale i pozytywy tez są
kolejna zakwitła, ona jak neon żarówka
różowa od Mariusza
i żółta
a fioletowe zaczynaja
Iza, nie zbieraj, u mnie taki tłok z roslinami, że sama juz nie wiem co robić; natomiast ja ci zbiorę nasiona białego orlika, bo mam pełny, ale moje kwiaty do góry i otwarte.
Ja mam żółto brązowe irsyki
chesz z nich nasiona?
Gosiu lilaki będą kojarzyła z Wami i specjalnie dla ciebie fotka ze szkolki która jest niedaleko mnie .Wczoraj nie było kiedy pojechać następnym razem to juz na pewno cie tam zabiorę
powrót do punktu wyjścia Woda spod rynny już jest rozprowadzona po całej rabacie. Gdyby ktoś chciał robić coś podobnego - tak to właśnie wygląda...ciekawe co będzie po jakiejś mocniejszej ulewie. Jak widać obwódki bukszpanowe są przeszłością.
Czyli w jakim miesiącu? dzięki za info o azalii;
no mój pąk też się nie otwiera, ale jest; co się stało, co za smutki????
wkleję ci piwonię od Mariusza na pocieszenie, po 3 lat 2 kwiaty ma.
Białą szaleje, nowa żółta cudna i jak pachnię, ale wiesz co, nic nie przebije tej mojej białej, ma koło 20 lub więcej pąków, dalej nie jestem pewna co to za piwonia, tak bardzo wszystkim różni sie od innych, może jakaś hybryda
O ja cię, ale super!
Fajna sprawa i tak ładnie wykonane;
z zagadką bym nawaliła, bo chciałam napisać ubiorek, ha ha
Magnolie za rok dadzą czadu, spore są; no i ta drzewiasta, śliczna....tylko tak dumam od czego zależy pokrój i wygląd, moje wszystkie drzewiaste mają inny pokrój, wygląd liści i mają zdrewniałe łodygi.
Pozdrawiam