Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:34, 30 kwi 2016

Do góry
Ania co jak co ale na tulipankach to się znasz

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 22:33, 30 kwi 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
Kaszka się wynurzyła też

To mi wygląda na szparagi. Nie wiem jak duże są korzenie, chyba niezbyt jeszcze rozrośnięta karpa, bo dość cienkie, i nowe z ziemi wychodzą. Maj to miesiąc jedzenia szparagów.

Jak pozwolisz rosnąć normalnie to w środku lata będą takie delikatne "choinki",

Kaszka, czyli gipsówka, najpierw wykształca kępę liściastych pędów/odcień podobny do szałwii/ a dopiero potem kwiatki, drobne białe i pachnące. Niestety nie mam zdjęcia dorosłych roślin, dla porównania. Gipsówkę-kaszkę pokazywałaś mi w innym miejscu, chyba nieopodal wiśni.
Moja bajka 22:31, 30 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Szału nie ma, d...y nie urywa, ale mam mikro oczko wodne. Jak chociaż jedna żaba do niego przylezie to będę przeszczęśliwa . Tak dla zabawy zrobiłam i już mam pomysł na jeszcze trochę inne, bardziej proporcjonalne do tej wielkiej rabaty, ale równie bezpieczne

O rany to się Iga musi cieszyć! Super by tu ciurkadełko wyszło a przy okazji buchciło by taflę wody Masz tojeść rozesłaną? Ona nawet do wody włazi, u mnie fajnie brzegi kryje. A masz - złota - obsadź ją dookoła, zobaczysz jak fajnie wlezie do ,,wiadra" i będzie naturalnie Do tego do srodka proponuje irysa wodnego lub kaczenca
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:30, 30 kwi 2016

Do góry
jak mi zabraknie stipy to zgłaszam się do ciebie po siewki

A te piękne tulipany to Blue Diamond?

Madzenka napisał(a)

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:28, 30 kwi 2016

Do góry
Dokupiłam jeszcze 4 azalie więc w alei aż po japoniec rosnie ich - 19 i 5 Rh (w tym 1 miniatura)!

Te nowe sa takie bordowe
Przyjazny ogród 22:27, 30 kwi 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Wow to piwonia się doczekała swojego co mnie cieszy niech rośnie zdrowo kiedyś cb nawiedzę i sprawdzę jak się miewa ogród cudny jak zawsze

No przecież, na kwitnienie piwonii drzewiastch przyjedziesz .
Z twojego ogrodu, ujęcie okiem moim

Moja działka na Dębowym Lesie 22:27, 30 kwi 2016

Do góry
zoja napisał(a)

te są super delikatne piękne

A te jak określisz ???
Jan Paweł II

Ice cream

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:27, 30 kwi 2016

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:26, 30 kwi 2016

Do góry
Początek długiego weekendu był niezwykle pracowity. Uporałam się wreszcie z uporządkowaniem wschodniej granicy działki. Sąsiad podniósł swój teren na wysokość od 30 cm do 1m. Nie wiem, skąd się wzięła ta mania wyrównywania terenu. Podejrzewam, że większość budujących, nabywszy działkę w Tatrach, też by ją poziomowała. Wzięłabym udział w partycypowaniu kosztów wspólnego ogrodzenia na normalnym poziomie, ale współfinansować budowy muru oporowego nie zamierzam. Te straszne bale straszą nas już od 3 lat. Ciekawe jak długo jeszcze...
Ukończona rabata wschodnia, z boku podjazdu

i widok z drugiej strony

Ułożenie kostki było dosyć skomplikowane. Nie miałam maszyny do cięcia betonu. jest tam jednocześnie zakręt i spadek. Wygląda lepiej niż było. Pozostało tylko pociąć palety, które służyły jako podstawki różnych przydasiów i wywieźć na skup złomu pobudowlane resztki.
Na rabacie zgodnie z planem posadziłam jako zamknięcie dwa szmaragdy. Przed nimi są hortensje bukietowe, choiny kanadyjskie Jeddeloh. Jako wypełniaczy użyłam jednorocznej różowej begonii, bordowej żurawki, runianki japońskiej, jasnoty plamistej kwitnącej na biało i różowo. Dzisiaj odkryłam, że na początkowym fragmencie tej rabaty mam smardze )) Jutro je obfocę. Dosadziłąm tam 4 dalie( kolory od ciemnego różu, przez jasny do białego) i ostnicę.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:24, 30 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Przyjdź potem zobaczyć moje czko wodne" o plany na jego powiększenie. I wal prawdą prosto w oczy . Oprócz bluszczyka i serduszki jeszcze kokorycz kwitnącą dla Ciebie mam, bo chyba Ci jej nie dawałam .

Zaraz pędzę, właśnie Małą ululałam i zaraz będę wolna

Azaliowa aleja...
Moja bajka 22:23, 30 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Alfred zaczyna kwitnąć

ponieważ pamięć mam dobrą, ale krótką to zrobiłam takie napisy na kamieniach, żeby pamiętać co mam. Tyle tylko, że się pomyliłam i zamiast Alfreda mam teraz Alberta

Nie no - leje ze smiechu
Przyjazny ogród 22:22, 30 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bardzo słusznie. Piwonie drzewiaste , wielkie i cudne. Jedna od Ciebie mi zakwitnie , ciekawe jaka bedzie.

Trzymam kciuki za ciekawy kwiat, najwięcej jednak tych różowych, ale i na czerwony, biały i z ciemnym środkiem możesz trafić . Białe rodki już zaczynają kwitnąć, to znacznie wcześniej niż w roku ubiegłym, muszę porównać zdjęcia.

Moja bajka 22:21, 30 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Azalka od Kasi szaleje . Po lewej widać rozmnożone z patyków hortki Vanila Fraise posadzone na przemian z miskantem Mornong Light. Za efekt trzeba będzie poczekać, ale satysfakcja z posiadania własnoręcznie wyhodowanej roślinki bezcenna .

Ale nasycenie kolorów - niemozliwe by miała taki oczo... kolor! Pieknie Ci foci aparat jakie kolory!
Co i jak? Nowicjuszka 22:18, 30 kwi 2016

Do góry
Powiem tak padam na twarz.

Od 8 rano do 20 na ogrodzie z przerwami na zrobienie prania, czy obiadu.
Wywaliłam brabanty i posadziłam 50 szt szmaragdów, dokupiłam jeszcze 30 szt bukszpanu, żeby za radą Toszki było jednakowe obramowanie.
Limit finansowy na ogród wyczerpałam na miesiąc maj, jak to mój mąż określił.
Poprzesadzałam to co mogłam, resztę dałam do doniczek.
Co do bukszpanu to na pewno są różne odmiany, ja sama w ogrodzie mam 3 może 4. Mi osobiście podoba się odmiana o grubych, takich mięsistych liściach i ma takie ładne jaskrawo zielone przyrosty.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:17, 30 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Karol z Ogrodu tworzonego z pasją. Wreszcie krzewuszka ruszyła 4 litery i zakwitnie , coś Ty jej nagadała? .

Pewnie jej tu dobrze a i z serca dana to kwieciem odpłaca - bedzie szał krzewuszkowy - bo ma tu jeszcze 2 do towarzystwa - bordową i variegatę

A tu widoki z altany

W małym ogrodzie Doni 22:16, 30 kwi 2016

Do góry
Monia dziękuję za odzew carexy podobają mi się W środę dostanę moje rośliny które zamówiłam na tą rabatę
to teraz to sen spędza mi z powiek jak nasadzić żeby było git niby mam poczucie estetyki ale jeżeli chodzi o rośliny to nie czuję się zbyt komfortowo bo nigdy tym się nie interesowałam nie wiem jak to zorganizować żeby ciągle coś się działo na rabacie . Zakupiłam szmaragdy żeby zrobić tło i od tego zacznę może trzeba będzie poszerzyć rabatę bo maja się wpasować jeszcze 3 limy , 6 rozplenic, tawuła golden princess 10 szt. berberys kolumnowy red pillar 10 szt.i 4 miskanty MISKANT GRACILLIMUS
Ale zastanawiam się co z tymi 3 formowanymi gdzie je dać?
Echhhh ciężki los początkującego ogrodnika
Ogród z pergolą 22:14, 30 kwi 2016

Do góry
tu ładna fotka, ukradłam od Bogdzi

od lewej: Krysia Krys z Hirutkowego raju, Agata z Pszenicznej, Małgosia Stokrotka z Mam marzenie, Ewa Luteczka z Jogi ogrodowej,ja, Małgosia Margaret z OGRÓD MARZEŃ i jej mama
Moja działka na Dębowym Lesie 22:13, 30 kwi 2016

Do góry
zoja napisał(a)
piękne tulipany pokazujesz

Jeżeli ci podobają, to proszę następne tulipcie

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:12, 30 kwi 2016

Do góry

Papuzice szczęśliwe bo ciepło
Na Łowieckiej 22:09, 30 kwi 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies