Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Matki...

U Matki...

hanka_andrus 11:39, 31 maj 2016

Mateńko, ani kropli nie spadło z nieba wczoraj. Od 2 godzin ma u mnie padać, wg prognoz/ a niebo błękit paryski! Sorry, jedną mleczną chmurkę widzę.

Zaniku głosu nie zazdroszczę.
Wczoraj w szklarni siedziałam w ten gorąc, wody wypiłam 2 litry, a wylałam z potem chyba 4. Ale ja w upał piję gorące lub letnie płyny, nie ma szoku termicznego, a dopiero w domu coś chłodniejszego.
Musiałaś łykać zimne?
Matka 11:42, 31 maj 2016

iwka napisał(a)
oj

a miałam w liceum pana od matematyki co prawie nic nie mówił a spojrzeniem wszystko przekazywał

Też tak mam

Za to w domu, osobiste Dziecioki nie reagują na ten mój ostry wzrok
Matka 11:44, 31 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)
Mateńko, ani kropli nie spadło z nieba wczoraj. Od 2 godzin ma u mnie padać, wg prognoz/ a niebo błękit paryski! Sorry, jedną mleczną chmurkę widzę.

Zaniku głosu nie zazdroszczę.
Wczoraj w szklarni siedziałam w ten gorąc, wody wypiłam 2 litry, a wylałam z potem chyba 4. Ale ja w upał piję gorące lub letnie płyny, nie ma szoku termicznego, a dopiero w domu coś chłodniejszego.
Musiałaś łykać zimne?

Wiem, zrobiłam głupotę, bo z tym chorym gardłem poszłam kosić a potem prysznic w chłodnej wodzie, bo nie zdążyła się nagrzać!Mężaty nic o tym nie wiem, bo by mnie zaciukał!!!
hanka_andrus 13:31, 31 maj 2016

Chyba dobrze,że Tobie się poskarżyłam na prognozę. Właśnie minęła mnie ta biała chmurka z deszczem i gradem i nawet błysnęło. Rzęsiście 10 minut, i poszła na Szczecin. Ciekawe czy jej siostry się nawrócą do mnie?
A z tym choróbskiem uważaj, łykaj olejek pichtowy. To taka odmiana sosny.
Matka 13:34, 31 maj 2016

Brałam naturalne'rzeczy'ale nie podziałały czyli miód, cytryna, imbir, czosnyczek, malinki itp...ale wczoraj tak się doprawiłam tym koszeniem, kąpielą, że szkoda gadać-wzięłam antybiotyk, ale teraz głosu nie mam zupełnie. Pieję jak kogut - uczniowie ubaw mieli, ale ja im dam!!!
Matka 13:34, 31 maj 2016

aha, i knoty z olejkiem herbacianym do nosa...kiszka
blyxa 17:28, 31 maj 2016

To faktycznie się doprawiłaś. Ja o tej porze roku zawsze chora - ale to na tle alergicznym właśnie.
Matka 21:45, 31 maj 2016

Alergie to ja mam, ale na cos innego...

justi 09:21, 01 cze 2016

Byłam , ślad zostawiam
Nigdy mi się nie udały poziomki z siewu, więc podziwiam Twoje siewki.
Matka 14:30, 01 cze 2016

Kilka fotek ze skarpynie cała oczyszczona, ale choć kawalątek...

i z drugiej strony

trawnik coraz ładniejszy, jeszcze kanciki tylko, bo nauczyłam się nie wyrzucać chwastów za siebie