Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

jolanka 22:02, 29 maj 2016

Ale piękne te zdjęcia Ale nie prostszego jak robić je pięknym roślinom, zawsze wyjdą

Powojniki i rodek cudne.
katel 23:49, 29 maj 2016

rozajerycha napisał(a)
W pełnym słońcu palą się liście.

No właśnie już wcześniej doczytałam że patelni nie lubi a na takim stanowisku miała rosnąć i teraz jej szukam innej miejscówki .

Toszka napisał(a)
od prawie 6 lat ma wielosił 'Stairway to Heaven" i bardzo go lubię, aczkolwiek z ręką na sercu powiem, że w ogóle o niego nie dbam - rosnie w pełnym słońcu, na suchym stanowisku i jest niezawodny, a do tego na jesieni liście robią się mocno rózowe

Ja mam od tego roku dwa, zobaczymy jak się będą sprawowały .

KasiaWB napisał(a)
Pięknie a mak wspaniały
mi się wykładają rośliny, które bardzo chcą do słonka, a powiedzmy przez jakąś chwilę w ciągu dnia mają cień np. piwonie, irysy, lawenda. Tam gdzie rosną niemal w pełnym słońcu stoją na baczność )
Pozdrawiam

Kasiu wychodzi na to że masz rację - pochylają się w kierunku południowym więc chyba trzeba je na patelnię przesadzić.

Marga napisał(a)
Nie mogę się napatrzeć na Twojego fioletowego rodka A w ogóle masz tak czyściutko i zadbane wokół domu
Pozdrawiam

To mój pupilek . Czyściutko już jest od frontu w ten weekend była akcja błysk, mycie kostki, elewacji i sprzątanie jak dobrze pójdzie to w przyszły obskoczymy drugą stronę .

jolanka napisał(a)
Ale piękne te zdjęcia Ale nie prostszego jak robić je pięknym roślinom, zawsze wyjdą

Powojniki i rodek cudne.

Dzięki .
anabuko1 13:02, 31 maj 2016

co to jest takiego ładnego ???
katel napisał(a)

Jeszcze trochę zdjęć.

Piękne zdjątka.Ale masz cudny, duży rodek.
A i clemki ładne.Mam do nich też , słabość \
Milka 12:48, 01 cze 2016

katel napisał(a)
Śniegowiec coraz ładniejszy, kwiatuszki zaczęły się robić białe.

Blu Light i Ai-nor.

Rododendron

Cudny i powojniki też zasłużony tytuł moje nawet nawet, ale twoimi oczy nacieszę rodek jak super kwitnie i jak to schludnie wyglada, no pieknie Kasiu
Kasya 12:55, 01 cze 2016

Bardzo ciekawy ten sniegowiec
kasja83 14:15, 01 cze 2016

Kasia rodek pięknie wygląda

Mam do Ciebie jeszcze pytanie dot. clematisów-jako kolekcjonera i mniemam, że już specjalisty
Masz jakieś ulubione powojniki?Z jakich względów??Szukam czegoś w różu, fiolecie-ale takiego co dałby radę z laikiem
olga80 14:40, 01 cze 2016

Blu Light i Ai-nor.

sama nie wiem,który pięknieszy
katel 21:35, 01 cze 2016

anabuko1 napisał(a)
co to jest takiego ładnego ???

Piękne zdjątka.Ale masz cudny, duży rodek.
A i clemki ładne.Mam do nich też , słabość \

To śniegowiec - na razie malutki ale pięknie się zapowiada . Rodek rośnie jak na drożdżach a clematisy różnie jedne lepiej inne gorzej a u Ciebie chyba nie mniej ich niż u mnie .

Milka napisał(a)

Cudny i powojniki też zasłużony tytuł moje nawet nawet, ale twoimi oczy nacieszę rodek jak super kwitnie i jak to schludnie wyglada, no pieknie Kasiu

Dzięki Irenko, kochana jesteś u mnie nie za wiele jeszcze tych piękności ale wstawiam co mam.

Kasya napisał(a)
Bardzo ciekawy ten sniegowiec

No pokuszę Cię trochę, bo u Ciebie nie jedna perełka to i taka by się przydała . Zobacz jakiego dużego sobie Irenka przywiozła.

kasja83 napisał(a)
Kasia rodek pięknie wygląda

Mam do Ciebie jeszcze pytanie dot. clematisów-jako kolekcjonera i mniemam, że już specjalisty
Masz jakieś ulubione powojniki?Z jakich względów??Szukam czegoś w różu, fiolecie-ale takiego co dałby radę z laikiem

No z tym specjalistą to grubo przesadzone, jestem raczej wielbicielem .
Trudno jest podpowiedzieć, muszę mieć więcej danych. Na jakie stanowisko, jakiej wysokości, po czym ma się piąć, ? Mam przepięknego różowego powojnika Ai-Nor jest niewymagający i od początku przyzwoicie kwitnie ale ma praktycznie łysy cały dół, kwiaty są dopiero od 1,3m no i muszę mu inne stanowisko znaleźć - pewnie go na jakieś drzewo nie za wysokie puszczę.

olga80 napisał(a)

Blu Light i Ai-nor.

sama nie wiem,który pięknieszy

Mają niesamowite kolory ale Blue Light dłużej cieszy swoim kwitnieniem .

katel 21:50, 01 cze 2016

Zaczyna Ernest Markham, krzewuszka

Jeszcze Blue Light

katel 22:00, 01 cze 2016

Bez czarny Eva, krzewuszka i kocimiętka