Dorotko, zachwycam się twoim ogrodem. Jest magiczny
Ogród kolorów i zapachów.
Maki już u ciebie kwitną. Ja się ucieszyłam, bo moje (twoje) same się wysiały. Znowu będę się nimi zachwycać Wprawdzie zrobiły mi misz-masz na uporządkowanej rabacie, ale je tak zostawię. Jako element zaskoczenia. Tym bardziej, ze nie ruszyły mi na tej rabacie miskanty.
Zacytowałam tą fotkę z zapytaniem.
W jaki sposób stałaś się posiadaczką tylu pięknych czosnków? W Janinie kupowałam na sztuki, ani ich wiele nie udało mi się kupić, ale też nie były tanie. Czy można gdzieś taniej kupić je hurtowo?
dopiero co kupiłam 3 pachnące ..jeszcze nie wsadziłam ...o nacieszeniu sie nimi mowy nie ma bo to przyszły sezon dopiero ......a ty jeszcze wynajdujesz mi kolejne zagwozdki
Justynka jakbyś mnie nie znała i mojej zbierackiej natury Dzban do gospody pójdzie , a Kleofas dostanie zaszczytne miejsce
Buziaka dostaniesz jak przyjadę
Irenko, przebrnęłam z Uwagą przez przez Twój wątek! Wpisu nie zostawiłam, bo i tak od nich u Ciebie się kłębi. Takiego buszu jak u Ciebie nie mam, bo warunki inne. Brakuje mi takiego odosobnienia od innych ogrodów, ale i tak się staram, by nie wypaść za szaro na tle innych. Moje dwie kolorowe azalie. Tuż przed kwitnieniem
dzięki wielkie za rady ....trochę za późno tu zajrzałem , i już jestem po zakupach i nawet wykonaniu ...
skrzynie poustawiane są na tarasie
całość jest utrzymana w kolorach bieli i zieleni i tak też zostały dobrane rośliny i wystrój donic
pojawiły się begonie, róże okrywowe, petunie, rozwar wielkokwiatowy ( platycodon ), trawy ( jedyna w tym zestawie brązowa Carex comans 'Bronze Form' - Turzyca )
Nie doczytałam
Wpadam do domu pomiędzy jednym praniem, a drugim, bo moje kwiotki przesadzam. No i nie zauważyłam Toszki odpowiedzi, chyba czas na bryle
Szpaler piwonii dostałam w spadku po moim ślubnym. Przychodzę kiedyś po tygodniu jego rządzenia, a tu rewolucja w ogrodzie. Nie mogłam nie zaakceptować, chłopina się starał zrobić porządek. No i trak zostało już z 20 lat, miejsca im nie zmieniam.