Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ana_art 07:00, 31 maj 2016

Muszę przyznać ze ja nigdzie u siebie rozplenic w tym roku nie widziałam, noooo poza panią z plantacji gdzie sadziła w inkubatorze jakąś nową osmianę gold...
W tamtym roku kupowałam kilka sztuk i wszystkie miały być jednej odmiany w trakcie wzrostu wyszło ze nie koniecznie u ciebie przynajmniej wyglądają ma jedną odmianę
nawigatorka 07:23, 31 maj 2016

No chyba ze jakos dziwnie pedzona.ale taka wysoka to ona powinna byc za rok.tylko wtedy grubsza bedzie znacznie.i jak dla mnie zbyt wyprostowana.ale jak zapewniali
GosiaZ 09:07, 31 maj 2016

Witam,
jestem nowa na forum. Trafiłam tu szukając informacji o jałowcach Blue Arrow. Mam pytanie do pani Renaty, być może informacja znajduje się już na forum ale nie sposób przeczytać 1044 strony w jeden dzień)

Pani Renato na tle garażu ma pani piękny szpaler 7 sztuk Blue Arrow (przynajmniej tak było na tych pierwszych zdjęciach) jak gęsto są one posadzone i ile lat mają roślinki?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
AnnaCh 11:37, 31 maj 2016

Renia, ta szałwia co mi i Luteczce ją dałaś to Salvia nemorosa Sensation ’Compacta Bright Rose'?
Napia 18:18, 31 maj 2016

ren133 napisał(a)
Przesadzone ML na rabacie grabowej z zawilcami i orlikami

Ładne zestawienie i jakie eleganckie. Aż miło popatrzeć. Na trawach się nie znam, ale stipa wkrótce powinna ruszyć. U mnie też jeszcze malutka, ale w ubiegłym roku też taka była na początku, a potem pięknie wybujała.
ren133 21:50, 31 maj 2016

Margarete napisał(a)

Hosty? To Nikita...ma 100 odmian chyba i ciągle dokupuje nowe
Ona ci zidentyfikuje

Magłaby
ren133 21:51, 31 maj 2016

Margarete napisał(a)

Jak chcesz mogę już nie chwalić...
Ale to sama prawda

Cmok
ren133 21:54, 31 maj 2016

ana_art napisał(a)
Muszę przyznać ze ja nigdzie u siebie rozplenic w tym roku nie widziałam, noooo poza panią z plantacji gdzie sadziła w inkubatorze jakąś nową osmianę gold...
W tamtym roku kupowałam kilka sztuk i wszystkie miały być jednej odmiany w trakcie wzrostu wyszło ze nie koniecznie u ciebie przynajmniej wyglądają ma jedną odmianę

Nawet jeśli to nie Hameln to przynajmniej jednakowe?
ren133 21:55, 31 maj 2016

nawigatorka napisał(a)
No chyba ze jakos dziwnie pedzona.ale taka wysoka to ona powinna byc za rok.tylko wtedy grubsza bedzie znacznie.i jak dla mnie zbyt wyprostowana.ale jak zapewniali

Na pewno w tym sezonie przekonamy sie co z tego wyrośnie
ren133 22:05, 31 maj 2016

GosiaZ napisał(a)
Witam,
jestem nowa na forum. Trafiłam tu szukając informacji o jałowcach Blue Arrow. Mam pytanie do pani Renaty, być może informacja znajduje się już na forum ale nie sposób przeczytać 1044 strony w jeden dzień)

Pani Renato na tle garażu ma pani piękny szpaler 7 sztuk Blue Arrow (przynajmniej tak było na tych pierwszych zdjęciach) jak gęsto są one posadzone i ile lat mają roślinki?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Wydaje mi się, że to jest ten jałowiec
I to jest dziwne bo mam je bardzo gęsto posadzone (co 65cm) a rosną jak szalone ... od 7 lat.

PS My tutaj zazwyczaj po imieniu zwracamy się do siebie