Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 08:31, 10 maj 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Piękne
może dziś wykonam oprysk na róże
świeci słoneczko wkońcu
i zamówiłam nasiona wrotyczu

A ja chciałam dogodzić moim różom i dodałam do oprysku chelat żelaza i oczywiście popaliłam młode listki
Golden Celebration wygląda tak Nie wszystkie tak wyglądają, niektórym nic nie jest.
Gazania 08:29, 10 maj 2016

Do góry

hej Pierwszy raz wysiałam gazanie w tym roku, i mam pytanie czy gazania z jednej sadzonki rozkrzewi się ładnie?
Ogród na wsi 08:28, 10 maj 2016

Do góry
Witam.
Jestem osobą nową na tym forum, ale mam nadzieję, że trochę tu się pogoszczę. Buduję dom, w tym roku zamierzam wykończyć a w przyszłym zająć się ogrodem. Ale już teraz chciałbym prosić o pomoc w wykonaniu układu koncepcyjnego ogrodu.

Moja działka ma ok. 0,28 ha. Plan zagospodarowania wygląda mniej więcej tak jak na obrazku załączonym. Wjazd na działkę znajduje się od strony północnej (wzdłuż działki od północy znajduje się droga asfaltowa). Utwardzenie z kostki jest wrysowane orientacyjnie. W tym momencie na działce jest tylko dom oraz garaż (w budowie). Działka na terenie płaskim. Od strony wschodniej oraz południowej są pola uprawne a od zachodniej działka z domem jednorodzinnym.

W swoim ogrodzie planujemy mieć: ogród warzywny, drzewa owocowe, altana, miejsce odpoczynku zacienione, miejsce na grill i ognisko, strefa zieleni (do zabawy dzieci, ew. plac zabaw), kojec dla psa.

Czy ma ktoś pomysł jak to wszystko zmieścić na mojej działce?
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:27, 10 maj 2016

Do góry

Haniu przepiękny jest ten rododendron, pamiętasz jaka to odmiana?
NewLife w ogrodzie 08:27, 10 maj 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
... Akurat łopatą machałam a mąż grilla rozpalał. Słyszę -"Ty patrz k..wa, kobita zapie....a łopatą a ten c..j sobie grilla rozpala"
Trzeba było krzyknąć na chłopaków żeby pomogli. Szalejesz kobieto, szalejesz....
Droga do spełnienia 08:27, 10 maj 2016

Do góry

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:27, 10 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja u siebie nie mam szans zlokalizować gniazda kopciuszka, bo może je mieć nawet u sąsiadów, a do mnie na wodę przylatuje. Ale w budce to szpak rodzinę karmi, a co się zbliżę do drzewa to syczenie słyszę i odstraszanie. Dziś widziałam jak jeden taki opuszczał budkę?

Wesoło miałam w ogrodzie, trzmiele przy Rh buczały, kos się wydzierał u sąsiada na śliwce, pomniejsze ptaski też już mają dzieci i słychać ćwierkanie wróbli, i sikorek.

Ale pięknie !!!
Hanusia pogody i deszczu życzę na wieczór miłego dzionka
Moje małe wielkie marzenie 08:26, 10 maj 2016

Do góry
Kurcze napisałam wczoraj posta i widzę, że nie poszedł:/ Wieczorami Ogrodowisko przeżywa takie oblężenie, że szok.

Toszku, zdaje mi się, że to Maria, ten 2 nieco inaczej wygląda, a może mi się zdaje, ekspertem nie jestem. Radź coś Kochanieńka.

O takie coś

1 skrzynka

2 skrzynka

Ogród z łezką II 08:18, 10 maj 2016

Do góry
Dla Bogusi wczorajszy jarząb Autumn Spire

Alchymist ma pąki
Tu ma być ogród :) 08:17, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Otwieranie ma być chyba na takiej zasadzie jak na tym zdjęciu... miało być wczoraj, ale eM późno wrócił, eh....

Skrzynie... mam nadzieję, że dwie do końca tygodnia, bo pomidory już wołają, żeby je do gruntu dać.
ale u Ciebie chyba drzwiczki sa wyzsze prawda?po wczorajszym doswiadczeniu z kompostownikiem wiem,ze jaklepiej jak cala ścianę moxna wyciagnac.no ale.wtedy kompostownik nie jest taki ladny
Lifting starego ogródka 08:16, 10 maj 2016

Do góry
A na koniec przeróbka rabaty najbliżej domu.
Wylotkę dostały konwalniki, które rosły w tempie mega żółwim i mnie denerowały oraz kostrzewy, które po zimie straciły kształt, pokrój, kolor i ogólnie urok jakikolwiek Tu po zdjęciu grysu, więc widok tym bardziej nieciekawy

Kupiłam 3 żurawki nn oraz 5 jałowców limeglow. Chciałam coś zimozielonego koniecznie i padło na takie akurat rośliny. Mam nadzieję, że będę bardziej zadowolona niż z poprzednich nasadzeń.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:13, 10 maj 2016

Do góry
zoja napisał(a)
kwiatowo u Ciebie mam nadzieję, że u mnie z czasem będzie tak samo

Połowa tulipanków juz niestety przekwitła.Może i więcej.Ale jeszcze sporo jest.
I z każdym dniem jakiś odchodzi,Szkoda, bo znowu trzeba na nie czekać- rok!
ale za to inne kwitnienia będą

Lifting starego ogródka 08:13, 10 maj 2016

Do góry
I jeszcze kilka ujęć już z mojego przedogródka

Hosta White Feather

RH nn ale kwitnie dłużej niż CW, więc lubię go bardzo

Orlik samosiejka przy pniu tej wysokiej podkrzesanej tuji. Ale super się wpasował kolorystycznie, wiec jak najbardziej może sobie tam być

Ogród z łezką II 08:12, 10 maj 2016

Do góry
Azalia Georg Arends najwcześniej zaczęła, potem będzie Orlice i Schneeperle, na końcu Rosinetta. Pierwszy roduś u mnie, który pokazał kwiatki to Goldbukett, szykuje się Haaga i Purple Splendour. Alfred śpi jeszcze.

Moja działka na Dębowym Lesie 08:11, 10 maj 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)

Cudowny ten tulipan
Hi hi...

Bardzo cudny.Jak spotkam , to jeszcze go dokupię
Ale te też są ładne, prawda ??

Czarny tulipan - Queen of Night
Typografia ogrodu 08:10, 10 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

[/img]

Piękne lawendy. Co to za śrubka, wkręt podtrzymuje kratkę na powojnik?
Lifting starego ogródka 08:09, 10 maj 2016

Do góry
Jeszcze bardziej w lewo jest wąska rabata z miskantami i Limkami. Ale na efekt będziemy musieli poczekać do przyszłego roku, bo trawy straszne szczypiorki. Najgorzej wygląda jeden ML, obawiam się w sumie, czy wogóle nie jest zdechnięty... :/

A ogólnie póki co wygląda to tak: (ostatnie ujęcie - na żywo to tak krzywo nie wygląda, przysięgam )

Tu ma być ogród :) 08:09, 10 maj 2016

Do góry
MAD napisał(a)

Eleganty. Tylko chyba nie będzie za wygodnie z niego przerzucać przez tę górną belkę, która spina górę kompostowników.
Musisz postawić go w reprezentacyjnym miejscu - tak super wyszedł.

Kiedy skrzynie?

Otwieranie ma być chyba na takiej zasadzie jak na tym zdjęciu... miało być wczoraj, ale eM późno wrócił, eh....

Skrzynie... mam nadzieję, że dwie do końca tygodnia, bo pomidory już wołają, żeby je do gruntu dać.
Droga do spełnienia 08:09, 10 maj 2016

Do góry
Wczoraj przyjechałam zjadłam obiad przebrałam się wyszłam do "ogródka" i ... zaczęło lać...

po 40 minutach przestało padać to poszłam wyplewić dużą rabatę
stwierdzam że niechciane zielsko rośnie najlepiej
ale teraz już na czyściocha chwastów nie ma więc niech rośliny rosną

zapomniałam zamieszać pokrzywę - teraz sobie przypomniałam
czosnkowo orlikowo
jasnofioletowy jest przez pół jak gigant czarny - dogoni niedługo czosnki taki wielki

Moja działka na Dębowym Lesie 08:08, 10 maj 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
To Twoje straszydło to nie jest przypadkiem Mythimna pudorina

Mythimna pudorina, raczej nie .Ona ma bardziej kolorowsze ciemno-szare ubarwienie skrzydeł

Dla ciebie - Tulipan Zielonokwiatowy Green Wave

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies