Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:32, 15 kwi 2012

Do góry
Kompozycję wielkanocną wczoraj wyniosłem - były to już ostatnie podrygi kwiatów

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:31, 15 kwi 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:30, 15 kwi 2012

Do góry
Na dobranoc mam dla Was trochę zdjęć

Kwitną tulipany

Ale większość dopiero będzie - choćby strzępiaste

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:02, 15 kwi 2012

Do góry
To trzymam kciuki, żeby coś się udało z nich wyciągnąć a co, kara musi być i już powodzenia Sebek.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:48, 15 kwi 2012

Do góry
Rozpisujcie się, rozpisujcie - gospodarz nie ma czasu, ale goście zawsze są mile widziani

Marzenko - nikt nie odpisał na razie ani od nich ani z allegro. A begoni nie chcę - zauroczyli by mi je i jakby się na ogród przeniosło to bym musiał wszystko wymienić, bo by uschło Zobaczymy jak się sprawy potoczą - ale jakbym dostał zastrzyk gotówki to byłoby git
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:13, 15 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Sebek, ale się rozpisałyśmy na twoim wątku

i jakie emocje zakłady można przyjmować
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:55, 15 kwi 2012

Do góry
Sebek bo ci od Twoją niobecność do setki dobijemy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:54, 15 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebek a o te zdjęcia walcz, co masz do starcenia, możesz kasę zarobić za bezprawne wykorzystanie praw autorskich. Co najmniej w naturze czyli w begoniach niech ci zapłacą!

Sebek, absolutnie popieram Danusię i Marzenkę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:51, 15 kwi 2012

Do góry
Sebek a o te zdjęcia walcz, co masz do starcenia, możesz kasę zarobić za bezprawne wykorzystanie praw autorskich. Co najmniej w naturze czyli w begoniach niech ci zapłacą!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:46, 15 kwi 2012

Do góry
Sebek, ale się rozpisałyśmy na twoim wątku
Ogródek z psem 21:35, 15 kwi 2012

Do góry
Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Muszę ochłonąć, bo aż się zgrzałam od tego rejestrowania i pokonywania tych wszystkich technicznych problemów. Nigdy nie logowałam się na naszej klasie ani facebooku a że jestem raczej Samosią więc nie przychodzi mi łatwo proszenie o pomoc na przykład córki.

Mam na imię Beata. Śledzę od dłuższego czasu różne wątki na Ogrodowisku. Jak chyba większość z Was trafiłam tu poszukując autora tych wszystkich cudownych aranżacji ogrodowych, które czasami spotykałam w gazetach i programach TV- i tu ogromny ukłon w stronę Danusi.

Formy koliste są moimi ulubionymi w ogrodzie. Zamieszczę następnym razem zdjęcia mojego ogródka, bo teraz mogłabym umrzeć z nadmiaru emocji. Mam wrażenie, że niektóre osoby poznałam już bliżej. Oczywiście Szefowa i jej cenne rady i życzliwość. Sebek twoje poczynania ogródkowe robią na mnie ogromne wrażenie. Dla Ciebie to wiele miesięcy a ja jak na filmie oglądam jak się zmienia Twój ogród i kiedy Danusia pisała o dojrzałości jaką osiągnąłeś to ja też to widzę. Odkryłam, że całkiem blisko Kołobrzegu są ogrody Hanusi i Kasi.

A teraz przejdę do rzeczy. Mój ogród to praktycznie przedogródek przy domu w zabudowie bliźniaczej. Ma zdobić, ale też chętnie tam wypoczywamy. Jest tu mały placyk wybrukowany kostką (okrągły). Malutki trawnik i rabaty, na których jak sroka sadziłam wszystko co mi wpadło w ręce. Dom jest posadowiony frontem do wschodu. A więc mamy tu słońce do około 12, potem trochę cienia i po południu słońce wraca ale od drugiej strony.

Ogródek jest długi i wąski. Ma 17 m długości i 7 m szerokości (trochę strzelam). Jest zagospodarowany, bo mieszkamy tu już 23 lata. Od dwóch lat mieszka z nami sunia Luna- żywiołowy golden. Uwielbia przebywać w ogrodzie. Zdarza jej się załatwiać tam swoje potrzeby, chociaż chodzi regularnie na spacery. Kopie dołki na trawniku, zębami wyciąga cebulki, gryzie patyki, roznosi korę. Oczywiście robi to jak zostaje sama. Mam na to swoją teorię, ale to nie zmienia faktu, że ogródek potrzebuje pomocy. Sporo już zrobiłam, ale będę potrzebowala cennych rad. Bardzo liczę na każdą pomoc, bo się gubię. To tyle na początek, bo chyba jednak za dużo miejsca zajęłam.
Kolorowe rabaty 21:32, 15 kwi 2012

Do góry
agata19762 napisał(a)
dziękuję Martuś za odwiedzinki i dobre rady

Nie ma za co Agata niech Sebek nie myśli,że jest niezastąpiony )))))))))))))))))
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:10, 15 kwi 2012

Do góry
Sebek ja sie juz pogubiłam Za długo mnie nie było, aż 4 dni hahha
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:57, 15 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Impreza super

Sebku, rzeczywiście wszyscy bawiliśmy sie świetnie , było jeszcze dużo ciekawych niespodzianek, np losy w kształcie kwiatka wykonane z gazety, ale nie bedę zdradzać wszystkiego, bo może kiedyś wykorzystam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:53, 15 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Sebek widziałam Twoje zdjęcia na allegro
Według mnie sprawa wygląda nastepująco. Z ich strony zrobili straszną głupotę, a za głupotę trzeba płacić. Naruszyli ustawę o prawie autorskim i prawach pokrewnych, a to niestety kosztuje Prowadzę agencję fotograficzną i wiem, że to nie przelewki. Zrób printscreena, żebys miał dowód i dochodź swoich praw. Zażądaj zadośćuczynienia za bezprawne wykorzystanie twojego zdjęcia bez wiedzy i zgody autora Ależ bym chciała żeby mi się to przytrafiło

Zobaczę co mi odpiszą...Na pewno po sądach ciągać ich nie będę

Zrób zrzut ekranu z datą i wyślij im na maila,, Mariusz za jedno zdjęcie dostał 1.500.

To ja też chcę, żeby mi ukradli zdjęcie
U mnie tak brzydko, że nikt się nie skusi
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:51, 15 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Sebek przybiegłam do ciebie, z pytaniem może wiesz ile Danusia ma posadzonych rh w swoim ogrodzie przy lustrze , Ania strzela że dwa myślę że ma rację a co Ty na to. Pytam bo narobiłam sobie bigosu buuuu

Oj nie wiem - zalezy czy cunnighamów, bo na dole były azalie wiosną

Dla mnie z 4,5 jak nic - spytam się Danusi

Ale z przodu są chyba tylko 2, a pozostałe w drugim rzędzie..i zapytaj sie ile ma długosci to oczko

Jutro za dnia dokładnie policzę

No i do jutra będziemy mieć zagadkę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:49, 15 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

Sebek przybiegłam do ciebie, z pytaniem może wiesz ile Danusia ma posadzonych rh w swoim ogrodzie przy lustrze , Ania strzela że dwa myślę że ma rację a co Ty na to. Pytam bo narobiłam sobie bigosu buuuu

Oj nie wiem - zalezy czy cunnighamów, bo na dole były azalie wiosną

Dla mnie z 4,5 jak nic - spytam się Danusi

Ale z przodu są chyba tylko 2, a pozostałe w drugim rzędzie..i zapytaj sie ile ma długosci to oczko

Jutro za dnia dokładnie policzę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:35, 15 kwi 2012

Do góry
Sebek, zazdroszczę Ci tych wiosennych kolorów i podziwiam kropelkowe zdjęcia jesteś mistrzem w robieniu takich zdjęć
Kompozycje na balkony, parapety i balustrady 19:35, 15 kwi 2012

Do góry
Bardzo fajnie - stonowałaś kolorystykę i jest na prawdę ślicznie
Iglaki na pniu 19:23, 15 kwi 2012

Do góry
Witaj. Cisy będą super na to miejsce, one dobrze rosną w cieniu - u Danusi za domem chyba cały czas go mają. trzmieliny na pniu też omroziło w znacznym stopniu w tym roku - przynajmniej u mnie .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies