Miała dziś wybrać się na targi, ale opadło mnie jakieś choróbsko. Jestem taka osłabiona, że nie dam rady tyle czasu spędzić na nogach. Ta Elata Aurea bardzo mi się podoba Też muszę ją kupić
Zbyszku, Basiu, Izabelko miłej niedzieli i Wam również. U mnie pada przelotnie to dobrze, bo stopniowo nawilża tę pustynię.
Kto planował wypad nad morze, niech się wstrzyma tydzień. Nadchodzi tydzień zimnych nocy i niepewnej pogody.
Ale kwiatki na karcie u Hanusi są pewne i przesyłam je dla Was.
buk Dawyck gold, który ruszył w majówkę
ambrowiec, ktorego codziennie podziwiam z okna kuchni
tulipanowiec, który zachwyca delikatnością swoich liści oraz buk Rohan Obelisk
Ogrodnicy już raczej się nie zjawją. Wszystko w tym roku było wcześniej, łącznie z Wielkanocą. Ładne gunnerki dziewczyny. Nie żałujcie wody i kompostu. Moje maleństwo też troszeczkę podrosło. Czubek największego kwiatostanu znajduje się na wysokości ok 240 cm.. Zmierzę dokładnie.
Jola ja dzisiaj moze cos pogrzebie. Grzadke pod ogorki z kompostem chce przekopac. Zapas rekawiczek sobie wczoraj kupilam. Zielsko egzotyczne- nie mam miejsca posialam troche zieleniny, ale 80% czeka... Ech.
Kompost wczoraj sobie przywiozlam, 160 kilo za 10.37 zl
Oczywiście po wczorajszej pracy obudził mnie w nocy ból w plecach i ból ręki.Więc odpisuję, że masz rację z tym pierwszym kwiatkiem-cieszy bardzo.
Nie mam zbyt dużych traw jeszcze, może to takie wrażenie na zdjęciu.
Na tej nowej rabatce większy jest tylko Gracimulus - posadzony w zeszłym roku- dobrze mu przy murze i rzeczywiście szybciej wiosną startuje.
A do towarzystwa będzie miał 2 rozplenice- narazie malutkie i dopiero ruszają.
Stipa i Osteo to takie towarzystwo wypełniaczy zanim się tamte nie rozrosną i dosadziłam jeszcze jakieś NN trawki (sadzonki od sąsiadów,które potem przeniosę) oraz z tyłu pod rynną dla ciekawości tatarak (nowy nabytek).