Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:05, 23 kwi 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
piwonia piekna, kolejna roslina, ktora poznalam na ogrodowisku

Ona nie jest piękna.. ona jest zjawiskowa.. najpiękniejsza z piwonii, najpiękniejsza czerwień.. ma niestety jedną wadę... w sezonie koperki zamierają Są też i o pojedynczych płatkach, są różowe, ale dla mnie ta czerwona i pełna jest numerem jeden..

To stare foto .. chyba z przed 2 lat..i nie oddaje urody.. na nowe jeszcze trzeba poczekać

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:01, 23 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
niesamowita!!!! i już jakie pąki ma czekam na kwiat jak rozkwitnie

W zeszłym roku kwiatów miała więcej, a w tym mało Obok rosła rozplenica Halemeln i chyba ona ją skutecznie zagłuszała. Przedwczoraj trawa dostałą eksmisję, a w jej miejsce posadziłam piwonie. Tzn trochę przesunęłam. Przy okazji pozbyłam się wszystkich siewek z rabaty, było ich od groma, wyciepałam stare stipy, posadziłam nowe.
Sama jestem ciekawa jak teraz rabata będzie się prezentowała po takim liftingu
Tak wygląda wysiew jeżówkowy.. trawiasty..orlikowy... to jest kosmos na rabatach
Jak się zrusza ziemie to nie ma problemu, ale jak się chowa siewki do rozdania, to się robi problem.. małe łatwo usunąć.. tak, że chyba w tym miejscu zamykam zbiórke siewek.. a było to najlepsze miejsce.. Jednak jest reprezentacyjne i szkod mi piwonii koperkowych..

Ogród z widokiem na jezioro 08:51, 23 kwi 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Dziś od 15.00 świętuję ogrodowo - pada deszcz, wprawdzie przelotnie ale pada
Zdjęcia zrobione przed deszczem w porannym słońcu

Tu masz piękną magnolię Co ona za jedna?
Ogród w szczerym polu 08:50, 23 kwi 2016

Do góry
Dziś zmodyfikowałam kącik iglasty, teraz prezentuje się tak

zamiast Horstmanna dałam świerka Inversa, świerk z lewej przeniosłam do prawego narożnika, a w miejsce po lewej jałowiec na pniu ( tu będzie miał dłużej słońce), pod nim moje ukochane konwalie (jeśli w ogóle mogły by tak rosnąć) jałowiec sabiński Tamariscifolia po lewej i 4 choiny kanadyjskie Jeddeloh(3 z lewej i jedna z prawej). Kuleczki to żywotniki Little Doritt lub Hoseri
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 08:48, 23 kwi 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
No i moje magnolki- co znów dostały za swoje.

Czy to jest Genie?
Matyldowo 08:46, 23 kwi 2016

Do góry
Matyldowo napisał(a)
Dzis wieje i zimno na dworze, wiec w necie szukam inspiracji co zmienić co dodać i przypadkiem natrafiłam na zdjęcie gościa który do McDonald na koniu przyjechał
To sie nazywa Mcdrive !! Mina ekspedienta z pewnością bezcenna

P.s zdjęcie z polskiego mc

Ha ha.... Ale kowboj Może to był Chuck Norris?

Ładne masz trzmielinki po zimie. U mnie prawie wszystkie kolor zmieniły na taki różowy.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 08:45, 23 kwi 2016

Do góry
szukam tego drzewa ale nie moge znalezc chyba mam za duzo zdjec

Zastanawiam sie nad skalniaczkiem czy go nie poszerzyc w imie ogrodowiskowego tendu "a po co ci trawnik"

tu rzut z okna

z tylu widac kawalek forsycji. Poszerzylabym tak, by forsycja byla w rabatce. mam z dwa iglaczki, ktore rosna tak sobie same i moge je tam przesadzic i dosadze cosik jeszcze troche wyzszego, moze jakies trawki dostane.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:42, 23 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dobranoc wszystkim zaglądającym...
niesamowita!!!! i już jakie pąki ma czekam na kwiat jak rozkwitnie
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:30, 23 kwi 2016

Do góry
Chyba zamordowałam swoją hostę sum and substance Nigdzie jej nie widzę, na zdjęciach z tamtego roku szukałam miejsca gdzie dokładnie rosła i chyba tam niezapominajki przesadziłam o ja głupia Muszę znaczniki powbijać, żeby się ustrzec w przyszłości takich pomyłek.

Poza tym mój tulipanowiec ciągle śpi, mimo że to była jego druga zima u mnie. Niby nie wygląda na martwego, ale mam obawy... Lekko podmarzł mi jeden ambrowiec, ma czarne końcówki gałązek, ale zaczyna puszczać. Chyba będę musiała go lekko przyciąć.
Za to grujecznik w pełnej formie...

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:27, 23 kwi 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Trzymam kciuki

W drugiej połowie lata może uda się coś dłubnąć przy piwniczce, a obsadzanie na jesieni dopiero. Ale planuje kupić cześć bodziszków, żeby było co dzielić

babka napisał(a)
Buziak :*
lecę pikować werbene. Lekturę zostawiam sobie na wieczór bo widzę że stron przybywa w galopującym tępie
Miłego dnia

Ja jeszcze ni pikowałam werbeny, ale rzadko wzeszła to niech rośnie. Wywaliłam za to jeden regał na ganek, stipa się hartuje, dziwaczek, werbena i sadzonki lawendy. Na noc okrywam cały regał zimową agrowłókniną. Dziś był przymrozek. Trawa była oszroniona od połowy pola.

Matyldowo napisał(a)
Rany Renia przyszłam z rewizyta i 340 strona!!!! A ostatnio pisałam z tobą na 20 jestem pod wrażeniem twojego ogrodowiskowego zaangażowania i kiedy ja nadrobię 320 stron aby obzerkac Twój ogród
Pełen szacun

Dwa lata Cie w końcu nie było Nie ma czego nadrabiać. W tym czasie zrobiłam faktycznie trochę więcej rabat. Planuje nastepne, ale rewolucji wielkich nie ma. W zeszłe lato jakieś zdjęcia były, a tak to nudy... Ostatnio trochę stron się nabiło, bo projektowo u mnie w związku z przymiarkami remontu piwniczki

Stokrotki na Twój powrót

Benia napisał(a)
Witaj Reniu,
Widzę,że burza mózgów u Ciebie w temacie piwniczki.
Widziałam fotki z inspiracji wczoraj i jak tylko dziś z pracy przyjechałam to od razu do mojej podeszłam zastanawiając się czy by takich murków na niej nie zdziałać u mnie
Ale to kosztowna inwestycja. Na mojej piwnicy, wiosna. Głównie byliny królują i tak ją porosły i zajeły,że nie wiem czy ruszać to czy zostawić bo też ciągle nie mam na nią innego pomysłu.

Marzy mi się co się innego. Np takie cudo co wstawiłaś... rewelacja po prostu.
Jednak z powodu braku konkretnego pomysłu, rosną tulipany, floksy, rozchodniki, trochę iglaków, jakieś niezapominajki, i żagwiny, smagliczki itp misz masz do koloru do wyboru z wiosny jest super jak dla mnie - później to już różnie z tym bywa

Pozdrawiam serdecznie

Jak to mówią, co dwie głowy... Cieszę się z każdej rady, myślę teraz jak to przenieść na moje warunki i możliwości.
Murki bardzo mi się podobają, ale u mnie jest spora różnica w poziomie gruntu i z jednej strony murek musiałby być sporo wyższy... Nie wiem czy to by dobrze wyglądało - bo ja mam coraz większe wątpliwości do tej oprawy kamienej (bo przecież to wymusi taki styl w innych częściach ogrodu). Poza tym moja piwniczka raczej skryta wśród brył innych budynków, a na inspiracji jest w terenie otwartym, boję się że zbyt wiele kamienia w jednym miejscu zbytnio przytłoczy.
Jak przez mgłę pamiętam Twoją piwniczkę Zawsze można się zastanowić jak to ugryźć u Ciebie.
Beniu, mi też się marzy, żeby moja jakoś w końcu wyglądała... i żebym była zadowolona, bo widzę ją z okna (teraz mnie strasznie denerwuje). Próbowałam ją obsadzić już 2 razy i klapa... Muszę zacząć od prac remontowo-budowlanych bo bez tego najlepsze nasadzenia nie będę wyglądały.

Anulajda w raju 08:26, 23 kwi 2016

Do góry

Pytam o te tulipany Myślałam, że są koloru lekko fioletowego.
W każdym razie są piękne, uwielbiam takie kolory. Pamiętasz może jaka to odmiana?
Zachwyt i obawa 08:26, 23 kwi 2016

Do góry

Marzenko drzewa, które podałaś bardzo mi się podobają.Myślisz o tym by umieścić j w przedogródku? Tam jest bez.I duży iglak.Początkowo wydawało mi się że iglak jest za wielki.Rabata przed balkonem jest chwilowa musi się zmienić( wiem jest duża).
Ogród Magdy 70 extra i Tosi też mi się podoba i Twój oczywiście!
Myślałam o żwirku może pod iglakiem gdyby miał zostać i może bukszpanie wokół lilaka...
Największy problem to jak wyznaczyć linie rabat, jak ułożyć kostkę z przodu.
Przęsła płotu będą z grotami i półokrągłe.
Generalnie to przed domem jest droga, a po jego prawej stronie dróżka dla pieszych( tam rosną tuje).

Makowo na Kociewiu 08:25, 23 kwi 2016

Do góry
Wierzbowa
Było :

Jest: zdjęcie zrobione przed chwilą stożki własnej roboty oprócz jednego, muszą zmężnieć a mikrusie sadzonki rozrosnąć, proporcje dziwaczne na razie, ale myślę, że jest lepiej

spadam Kochani pięknego weekendu życzę
Ogród na glinie 08:21, 23 kwi 2016

Do góry
a tu już 8 nowych tujek
niestety są mniejsze

i to wyraźnie

w oddali niestety jeszcze niezagospodarowane

a tu jeszcze ośnieżona tawuła

Ogród na glinie 08:17, 23 kwi 2016

Do góry
zaraz za piaskownicą są queeny
mam je w koszyczkach
i się poważnie zastanawiam czy nie obsadzić jesienią reszty tymi różowymi Salmonami

Moja działka na Dębowym Lesie 08:04, 23 kwi 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Nie nie przycinałam jej.
Tak gdzieś czytałam,że jej nie trzeba przycinać./Tak, ruszyła,I juz ma fajne listki

Własnie wiem, że teoria teorią, a praktyka praktyką, dlatego pytam
Tulipany piękne, w doskonałych ujęciach.
Chyba zamordowałam swoją hostę sum and substance Nigdzie jej nie widzę, na zdjęciach z tamtego roku szukałam miejsca gdzie dokładnie rosła i chyba tam niezapominajki przesadziłam Muszę znaczniki powbijać, żeby się ustrzec w przyszłości.
Mój mały ogródeczek :) 08:00, 23 kwi 2016

Do góry

I czochy
Mój mały ogródeczek :) 07:58, 23 kwi 2016

Do góry
Model tak sie wpychal przed obiektyw że mus było zrobić fotkę

Dużo tulipanów jeszcze całkiem w paczkachh także jeszcze będę zanudzac nimi
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 07:56, 23 kwi 2016

Do góry
Hanus to ogromne kamienie,po 50 szt robiły się coraz cięzsze ale w 2,5 h daliśmy radę-łącznie z przewózką
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 07:53, 23 kwi 2016

Do góry
Gościnne wojaże po ogrodach! To lubię! Sama jutro na takie odwiedziny się wybieram. Relacja pewnie będzie w poniedziałek rano, po powrocie! Może zaliczę jakiś kiermasz po drodze?

Kasiu, Pozdrawiam Ciebie i Twoich gości! Bawcie się dobrze!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies