Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:24, 08 maj 2016

Do góry
rozark napisał(a)

a ja też

byłam w piątek u Kasya na lilakach, ale niestety nie było mi dane napawać się ich zapachem ale za to spodobała mi się a?? (ot skleroza, uciekła mi nazwa, Kasia dopisze )

Amanogawa..
Moja bajka 22:23, 08 maj 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Lubię siedzieć na huśtawce i gapić się na tę rabatę

Nie dziwię sie - jest sliczna
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:21, 08 maj 2016

Do góry
CW przy lustrze zakwitły, azalia jeszcze w pakach
Ogród z rzeźbą 22:21, 08 maj 2016

Do góry
Dla odmiany tulipanki przy tarasie:

W ogródku Iwony 22:20, 08 maj 2016

Do góry
Trochę mnie nie było, ale pora wreszcie pokazać wiosnę. Zdjęcia są z ostatnich 2-3 tygodni.
Na początek kaczeńce nad oczkiem.

Miodunka od Basi. Było więcej ale połowa zaginęła.

Kwitnąca śliwa wiśniowa.

Stara czerwona odmiana tulipanów - niezawodna.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:18, 08 maj 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Widzę ze sie odzywasz u innych a u siebie znaku zycia nie dajesz????

u mnie teraz wszystko na raty się dzieje , do siebie też zaglądam

Moja bajka 22:17, 08 maj 2016

Do góry
Lubię siedzieć na huśtawce i gapić się na tę rabatę

"na zakręcie" dosadziłam czerwonych Żurawek, a za nimi serduszkę, żeby jakaś powtarzalność powstała.
Co z tym ogródeczkiem począć 22:16, 08 maj 2016

Do góry
Marzenko te tulipanki są śliczniutkie
Na kopciuszkowej jest ich zdecydowanie za mało ,za rok b ędzie ich dużo więcej

Buksiki cięłam dzisiaj śmiało ,bo w Mai dzisiaj słyszałam że do połowy maja można to śmiało robić

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:16, 08 maj 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Renatko co u ciebie? Wyleczyłaś się już na pewno i działasz w ogrodzie.
Odezwij się do nas i daj znać jak u ciebie w ogrodzie....
Buziaki!

Na szczęście chorobę mam za sobą ale teraz nadrabiam zaległości w ogródku. Wysadziłam pomidory, ogórki, poziomki, stipę, niecierpka - nawet już kwitnie , sałatę. W warzywniku jeszcze nie posiałam .
Na rabatach jeden busz, po deszczach z przed tygodnia zostało wspomnienie i mnóstwo chwastów . Z plewieniem muszę poczekać na deszcz. Aaa i udało mi się rozlać pół beczki gnojówki z mniszka .

Kwitnie kocimiętka z niezapominajką . W naturze ładniej to wygląda niż na zdjęciu .

Mój jest ten kawałek ogrodu 22:13, 08 maj 2016

Do góry

Bajkowy ogród Weroniki 22:13, 08 maj 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Też ładnie proszę i pozdrawiam

Widzę, ze coś się zmieniło technicznie, nie ma automatycznego narzędzia do zmniejszenia zdjęć, zrobiłam to ręcznie.
I po co ? By pokazać, że większość tulipanów zginęła w brzuchach gryzoni a magnolia zmarzła przed zupełnym rozkwitem. Floksy szydlaste zawsze ratują sytuację. No i Kajtuś zawsze poprawia mi nastrój. Nakryłam też na gorącym uczynku wiewiórkę, która buszując po balkonie zamierzała porwać do swojej kryjówki Kajtusiową pościel.

Daleki od ideału..... 22:11, 08 maj 2016

Do góry
[img

A te, to moje ulubione mam je od trzech lat. W tym roku są piękne lecz jest ich mało.
Beskidzkie marzenie 22:10, 08 maj 2016

Do góry
Moniq napisał(a)
I trawki spakowane...

I rozpakowane: beatles, evergold i rozplenice...

Super zakupy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:08, 08 maj 2016

Do góry
Witam wszystkich,
Mój M zrobił mi taki murek oporowy dookoła pergoli. Teraz chcę go obsadzić roślinkami. Z krótszej strony długość murku to około 3,5 metra, a z dłuższej 9 metrów. Szerokość murku (sama ziemia z 10 cm drenażem to 100 cm, a głębokość około 55 cm. Jest to miejsce bardzo słoneczne - krótsza strona ma wystawę południowo-zachodnią, dłuższa strona południowo-wschodnią.
Krótszą stronę planuję obsadzić różami pnącymi ( po jednej na kratkę), a dłuższą jedną różą i dwoma żeńskimi aktinidiami. (zapylacze będą rosły na płocie na przeciwko ich). Nie wiem za bardzo co z tymi różami posadzić, nie zdecydowałąm się też na kolor róż. Chciałam roślinki, które będą zwisały z murku np tojeść rozesłaną. Myślałąm, o żagwinie, floksach szydlastych - czy one będą się zwieszać z murku? Podoba mi się dichondria srebrzysta, szkoda, że jednoroczna jest. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.

Największą zagwostką jest dla mnie jednak odsłonięta część pergoli, taki mam widok z kanapy w salonie i zależy mi na tym , aby ta część ogródka była prawdziwym cudeńkiem.
Płot będzie podwyższony dwukrotnie i gęsto obsadzony hederą helix (aby osłonić się całorocznie od sąsiadów) Przy kratce drewutni chcę dać aktiniię dr Szymanowski - a obok? rododendrony?, hortensję (dostanę dwa krzaczki jakiejśc niewysokiej bukietowej kwitnącej na biało- niestety nie znam odmiany) - zobaczymy. Na tę chwilę bardzo zależy mi na obsadzeniu murku przy tarasie. Mój M go jeszcze domuruje - murek będzie schodzić z wysokości, a zakończy się za słupem pergoli. Macie jakieś pomysły?

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:08, 08 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

A ja posadzilam Juz pomidory i ogórki

a ja też

byłam w piątek u Kasya na lilakach, ale niestety nie było mi dane napawać się ich zapachem ale za to spodobała mi się a?? (ot skleroza, uciekła mi nazwa, Kasia dopisze )

ogródek wypieszczony, wyplewiony, wymuskany Kasia to chyba spać nie chodzi tylko pracuje w ogródku

myślałam, że z niczym nie wrócę a przywiozłam fiołki białe, kapustę o jakiejś dziwnej nazwie i kolendrę.

Mój jest ten kawałek ogrodu 22:08, 08 maj 2016

Do góry

Moja bajka 22:05, 08 maj 2016

Do góry

jeżówki już nie takie małe. Myślę, że po 15 maja wysadzę je do ogrodu. Myślicie, że już czy, że jeszcze za małe? Siewki jakoś sobie radzą, więc może i one dadzą radę.
Ogród zapachów u Jasi 22:03, 08 maj 2016

Do góry
Poziomka napisał(a)
A teraz moje ulubione ujęcie , którym Was zanudzam co roku

Pozdrawiam wiosennie Jasia

Pierwszy raz widzę

ale fotek nawaliłaś że szok - będę więc oglądać po kilka razy
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 22:03, 08 maj 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
to nie wiem co to zakwitło hm..

śniedek= kwitnie na biało- w formie gwiazdek na wspólnej łodydze.
Daleki od ideału..... 22:03, 08 maj 2016

Do góry
Dzisiaj przy niedzieli był czas na fotki moich tulipanów. Jesienią postanowiłam kupić kilka odmian z których wybrałam te najładniejsze (moim zdaniem)

Teraz czekać jesieni i zamówić większe ilości.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies