W trakcie wertykulacji.
Co ja miałem zrobić na wiosnę?
Gardenarium - czy abym na pewno zniszczył trawnik wertykulowaniem?
Przy tujach była przeprowadzana wertykulacja na jesieni i na wiosnę.
Większy trawnik- wertykulacja dopiero na wiosnę.
Moje kolejne podejście do tematu stipy. Pierwsze sadzoneczki niezbyt udane, bo malutkie i byle jakie, ale żyją. Te poniżej to nowe, dziś pikowane. Wyglądają, ładnie i zdrowo. Mam nadzieję, że teraz się uda. Tym razem nie spieszyłam się tak z pikowaniem jak poprzednio.
Ta glicynia jest cudna Kasiu, fajne miejsce dla niej zalazłaś, w tym momencie żałuje, że ścieliśmy orzecha który zajmował pół podwórka
PS...muszę coś skrobnąć u siebie na wątku bo się opuściłam z pisaniem
Najbardziej to mi czasu szkoda bo zanim znajdę wszystko potrzebuję to sporo czasu mija.
Dzięki! Ten niebieski to Clematis ‘Maidwell Hall’.
Widziałam Twoje nasadzenia, szalejesz nieźle .
No zobaczymy jak to będzie ale estetyka już się znacznie poprawiła a i wygoda jest większa bo wyżej.
Na to właśnie liczę, że będzie wygodnie
Dzięki!!!
Nie wiem jakie mam , miałam mieć Triumphator, Vivaldi, Lolypop, Pretty Woman, Friso, chyba zgadza się Rialto - część jest innych, część nie wylazła i kilka ślimaki tak obżarły że nie zakwitły - w tym roku przypilnowałam i kawą sypałam tam gdzie widziałam że zaczynają podgryzać .
Takie mam:
Oto moja hortensja anabelle - na pierwszy rzut oka ok, ale po dokładniejszych oglēdzinach widoczne są zdeformowane listki, zwłaszcza te młode - są na brzegach jakby ściągnięte i zrolowane pod spòd. Dodatkowo zauważyłam coś, co wygląda jak biała pianka. Co to takiego, może wiecie jaka to choroba, czy szkodnik. Jak ztym walczyć. Będę wdzìęczna za podpowiedź, Wasze rady są bezcenne.
Oto moja hortensja anabelle - na pierwszy rzut oka ok, ale po dokładniejszych oglēdzinach widoczne są zdeformowane listki, zwłaszcza te młode - są na brzegach jakby ściągnięte i zrolowane pod spòd. Dodatkowo zauważyłam coś, co wygląda jak biała pianka. Co to takiego, może wiecie jaka to choroba, czy szkodnik. Jak ztym walczyć. Będę wdzìęczna za podpowiedź, Wasze rady są bezcenne.