Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

katiaxx 09:01, 26 maj 2016

Sebek napisał(a)
Melduję, że rano byłem na giełdzie i dichondry nigdzie nie było!!!! Wstyd i hańba, żeby na calym południu kraju tego pachruszcza nie można było dorwać Z nerwów wziąłem jakieś bardziej zwiewne kocanki, trudno... Do tego nawóz, jakieś akcesoria wiankowe i marne 30 róż... Ciętych, nie w doniczkach

Znam to dobrze. U mnie nie ma giełd ani większych szkółek 90 procent roślin kupuje przez net.
Dziwne z tymi trawami. Ją też wskubywalam źdźbła i jakby podgnile w nóżkach. Jak się uchronić na przyszłość? Okrywać? U mnie trawy posadzone rok temu. Były raptem sezon.
Rench 09:47, 26 maj 2016

Pokazuj,co tam masz fajnego w ogrodzie

Sebek 12:07, 26 maj 2016

Kacha123 napisał(a)
Sebek, przepraszam Cię, że przegapiłam Twoją propozycję odwiedzin, ale miałam dwa zwariowane dni Zaproszenie na kawę masz zawsze aktualne

Wiem Kasia - tylko nie mogę się jakoś wyrobić Wczoraj też bym do Ciebie u tak nie zdążył... Wyliczone minuty miałem
Sebek 12:07, 26 maj 2016

Madzenka napisał(a)
w sprawie Bronka

Sebek 12:09, 26 maj 2016

katiaxx napisał(a)

Znam to dobrze. U mnie nie ma giełd ani większych szkółek 90 procent roślin kupuje przez net.
Dziwne z tymi trawami. Ją też wskubywalam źdźbła i jakby podgnile w nóżkach. Jak się uchronić na przyszłość? Okrywać? U mnie trawy posadzone rok temu. Były raptem sezon.

Kasia - chyba się nie da od tego uchronić... Zawsze będą rośliny, do których będziemy mieć jakieś "ale"... Ale martwe turzyce zmienię na hakone - przynajmniej na razie tak twierdzę
Sebek 12:11, 26 maj 2016

Rench napisał(a)
Pokazuj,co tam masz fajnego w ogrodzie

Renia - zdjęcia mam Ale gdyby nie święto to właśnie plewiłbym wszystko po kolei... Tragedia dosłownie z chwastami u mnie...
lindsay80 12:35, 26 maj 2016

Sebek napisał(a)

Renia - zdjęcia mam Ale gdyby nie święto to właśnie plewiłbym wszystko po kolei... Tragedia dosłownie z chwastami u mnie...

mam to samo, ale też muszą poczekać do jutra. A deszcz u Ciebie padał? u mnie sucho masakrycznie, na niebie szaro, a ani kropli deszczu.
Sebek 17:06, 26 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

mam to samo, ale też muszą poczekać do jutra. A deszcz u Ciebie padał? u mnie sucho masakrycznie, na niebie szaro, a ani kropli deszczu.

Wczoraj były grzmoty, pioruny i ulewa - na szczęście
Sebek 17:12, 26 maj 2016

Trochę zdjęć

Trawnik żółty - z jednego powodu. Kosiarka była w naprawie i 2 tygodnie trawa nie była nią potraktowana. W tym czasie po nawożeniu zdążyła urosnąć do kul bukszpanowych... Podczas normalnego koszenia zbieram 2 niepełne kosze trawy - Mama zebrała 17... Ale odrasta

Konwalniki po cięciu jak widać ruszyły - a z nimi werbena...

Sebek 17:12, 26 maj 2016

Mój 3-letni Variegatus