Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką II 12:41, 22 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

jaki ladny widoczek

a zolta magnolia to ile lat juz rosnie ?
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 12:36, 22 kwi 2016

Do góry
KasiaW napisał(a)

to my teraz główkujemy nad nr 2 ??????????
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 12:33, 22 kwi 2016

Do góry
Kochane nie bijcie małe dzieci mam i ogród do zrobienia

Widok na obie rabatki:

Kiedyś będzie tu ogród 12:33, 22 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Stwierdzam, że spacerując po forum można nabawić się depresji. Wszędzie masa kwiecia, lato w pełni... U mnie w tym roku wiosna dała plamę... i to dużą....

Byliny i trawy dopiero puszczają. Czosnki i lilie mają ok 1cm. Perovskie od Iwonki to aż delikatnie rozgrzebałam, bo myślałam że padła. Drzewa dopiero nieśmiało puszczają, chyba tylko klony i jabłonki widać.

Iwonka czy żurawinę mogę posadzić w nóżki borówką? Bo jak posadzę na azaliowej to mi będzie szkoda owoców zrywać.

nie stresuj sie, u mnie tez dopiero wylaza rosliny
hortkom to dopiero sie paki lisciowe pokazaly malenkie

a mlecze ci nie kwitna ?
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 12:32, 22 kwi 2016

Do góry
A teraz już ostatni pomysł:

Naprawdę skromniutka i prościutka rabata, nie wiem czy nie za pusta.

Żywopłot z cisa.
Bordowe koło - bordowe drzewko szczepione (jakie?)
Żółte kulki - trzmieliny na pniu
Zielone kulki - kulki Tuja Hoseri, za nią jakieś trawki, przed nimi bordowe żurawki.
Obwódka z przodu z bukszpanu.

Ewentualnie w dolnym lewym rogu zamiast tych dwóch kulek - dwie kulki i stożek.

Co Wy na to?
Kiedyś będzie tu ogród 12:30, 22 kwi 2016

Do góry
Stwierdzam, że spacerując po forum można nabawić się depresji. Wszędzie masa kwiecia, lato w pełni... U mnie w tym roku wiosna dała plamę... i to dużą....

Byliny i trawy dopiero puszczają. Czosnki i lilie mają ok 1cm. Perovskie od Iwonki to aż delikatnie rozgrzebałam, bo myślałam że padła. Drzewa dopiero nieśmiało puszczają, chyba tylko klony i jabłonki widać.

Iwonka czy żurawinę mogę posadzić w nóżki borówką? Bo jak posadzę na azaliowej to mi będzie szkoda owoców zrywać.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:26, 22 kwi 2016

Do góry
dzisiejsza noc na plusie...jest dobrze
ale teraz za dnia pogoda do d--y, chmury i wieje mało łba nie urwie

rośliny dają radę

Ogród w cieniu brzozy 12:22, 22 kwi 2016

Do góry
Gosiu, tylko te cenniejsze, te świeżo kupione, które zauważyłam, że ktoś się dobrał do nich. Przesadzam później choć aktualnie jakieś tam mam w donicach, nie ruszam bo grasują u mnie. Hostę mam najdłużej, odrosła z jednego 2cm korzonka. Tulipany i lilie mam w donicach od lat, nigdy mi nie wyjadły, choć niektóre z nich są głębiej wsadzone. Znajomej podobno wchodziły górą.
Owocowe wsadzone w wiadra, takie długości 40cm, pomyślałam, że tak głęboko się nie podkopią. Miałam akurat takie stare z dziurawym dnem.

Moje pierwsze tulipany, miłego weekendu.

Kiedyś będzie tu ogród 12:21, 22 kwi 2016

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Piwniczka rewelacja, nie mogę się doczekać wyglądu po ogarnięciu
Ja też Basiu.

laurowisnia napisał(a)
Aniu i Ty też masz taką piwniczkę, zazdroszczę Wam obu, choć można powiedzieć, że ja mam podobną w posiadaniu ale jest zbyt daleko by z niej korzystać. Pozdrowienia zostawiam na weekend.

Agatko a daleko masz do swojej? Przecież ty masz ogród przydomowy??? Czy coś mi się pochrzaniło?
Ja niestety ze względów gospodarczych nie mogę urządzić jej tak jak bym chciała, ale z zewnątrz ją ogarnę.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 12:08, 22 kwi 2016

Do góry
Kasik napisał(a)

Bo to w sadzie- mówiłam.

A zeby Ci się nie wydawało, że tak wylizane to coś pokażę. Chyba na swoja zgubę.

Ale co tam - Po prawej jest od furtki wypielone.

Ja tam nie widzę... Tam tak ma być najwidoczniej
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:58, 22 kwi 2016

Do góry
na razie tak
ustawione
teraz czeka mnie zrywanie darni i roszady roślinne, dosiewka trawy...
i dziś tyle, potem do was, tylko coś muszę porobić

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:53, 22 kwi 2016

Do góry
bluszcz, ten na patelni i żyje

szałwia omszona, w donicy

hosty w różnej fazie

w tle anabelka
cięłam ją do ziemi w tym roku
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:50, 22 kwi 2016

Do góry
ten śmieszny...nie wiem czy mi się podoba

opalikowałam ostróżki i przerosły paliki, do wymiany
i fiołki kwitną, u mnie wszędzie, już nie walczę, przynajmniej chwasty zagłuszają

z krainy cienia
lepieżnik, strasznie go ślimaki żrą, sypię aby w końcu mi urósł, a druga roślina, nazwy nie pamiętam
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:46, 22 kwi 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
I jeszcze trochę słonecznych zdjęć, bo za oknem pochmurnie, deszczowo...

Piękne zdjęcia, piękne widoki, roboty masz moc, ale opłaca sie. Cudownie jest tu u Ciebie
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:45, 22 kwi 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Wiosna piękna, kolorowa i soczysta, a chłopaki superaśne.

Wiosna to pora roku która bardzo cieszy Szkoda, że tak szybko mija
Pierwszy powojnik ... rośnie w cienistym miejscu ..szkoda, bo na słoneczku dawno by zachwycał. Rewizyta wieczorkiem... wracam do roboty..
Na razie taka sobie trawa, czyli początki wymarzonego ogrodu u "KA" 11:44, 22 kwi 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
widzę, że coś myślisz

ja mam (choć jeszcze nie przy tarasie) i polecam lawendę Hidcote plusem lawendy jest to, że odstrasza komary, a taras no cóż nikt z nas ich nie lubi jak gryzą

lawendę można połączyć z różami czy liliowcami, szałwią, można dać coś zimozielonego, np. bukszpany czy szlachetne cisy, a nawet tuje, cos kolumnowego czy kulistego, mozna podsadzić żurawkami czy trawkami - do wyboru do koloru i gramatury

a pytanie podstawowe - bo widze, że to mają być donice - jake je planujesz duże - takie długie prostokatne czy jakie ???

One już są nawet zasypane ziemią , zaznaczyłam

a jakie iglaste niewysokie można dac
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:43, 22 kwi 2016

Do góry
Edyta10 napisał(a)
U Ciebie Aniu wszystko kwitnie i duże zielone a u mnie sto lat za murzynami psi ząb, orliki, hosty , wszystko mam małe....

Urośnie Niech się tylko ociepli..bo ziąb straszny.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:41, 22 kwi 2016

Do góry
dajana napisał(a)
Aniu co to za piękne fioletowe kwiatki na trzecim zdjęciu od góry? Wyglądają jak dzwoneczki, prześliczne .Ty to masz ogród ! gdzie nie spojrzę gębę otwieram Dziękuję za Werbenę tłuściutką i żywą plichę i jeżówki których muszę dzisiaj poszukać .Zielone to zielone ,a że kształt liści inny to już nie zwróciłam uwagi. Taka ze mnie bystra ogrodniczka

Dajana to sasanki.. idealne rośliny na Twój wapień Zobacz jak w Jurajskim ślicznie rosną, one kochają wapień. U mnie one wegetują, a u Ciebie będą cudnie rosły Jak porobisz rabatki to ci będę zbierać siewki. W różnych kolorach.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:41, 22 kwi 2016

Do góry
KASIK
szaleje, nawet budleje dały znak życia
u ciebie na pewno błysk, ale wiem, jak u was ciężko te chwasty wyrywać, ja tak z doskoku, raz one raz wąsy przy kantach, jak oszołom skaczę
Na pewno Kindzia będzie zachwycona, odpoczywajcie, bo nawet pogoda ma się udać dla was
ZBYSIU
zapraszam, naprawdę aż tak daleko nie jest
07_RENE
lubię te początki, bo pokazują, jak ogród się zmieniał, ile razy było przewalane i zmieniane i najgorsze, ze końca nie ma i chyba nie będzie...ale plus taki, że coraz bardziej nam się podoba, jeśli innym też, to bardzo dziękuję
NAPIA
Agnieszko, to może smardze też??
Tak, zyskało to miejsce, niebawem pokażę nową odsłonę, z rozwiniętymi roślinamichoć jak pustawo, to choc on nadaje tam życia
Z Geni zadowolona jestem, jutro sadzenie, ale najpierw muszę inne rośliny przenieść, wczoraj do 24 myślałam gdzie i nic nie wymyśliłam
GORANA
Dziękizmieniła się na plus, choc oglądając fotki, tez niektóre rzeczy mi się podobały a zmieni się bardziej, cedry rosną, inne drzewa też itd, znowu za kilka lat nie do poznania będziew sumie i ogród i otoczenie zmieniamy, dlatego bałaganu u mnie nie brak
BASIA TL
akurat plewić lubię bardzo i dokładnie to robię, więc pewnie bym nie narzekała i pomogła mnie ciężko długo wysiedzieć, dlatego tydzień urlopu, to dla mnie max
bratki w donicach zwiększają masę i jak pachną
te miniaturowe bardzo lubię, część jest z ub.r., co same się posiały

pod bukiem, śpią jeszcze wszystkie..

w różnych miejscach
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 11:33, 22 kwi 2016

Do góry
Następne zdjęcia z objawami, wyciek na korze.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies