mam nadzieję ,że dzisiejsza noc będzie na plusie
Rano rosliny byly oszronione i leżały...ale słońce przygrzało i jest dobrze ,a nawet tulipany rozkwitły
hortensje ogrodowe też nie ucierpiały,na razie jest ok
Ja wprawdzie słaba jestem z projektowania papierowego, ale wysłonić warzywnik możesz na wiele sposobów. Zależy co preferujesz...możesz wzdłuż posadzić świerki serbskie, albo cisy, albo graby(ciąć na żywopłot) zostawiając przejście. Możesz postawić pergolę, jako przejście i wzdłuż zabudować kratki na całej długości a na nich puścić róże pnące z powojnikami(wtedy będzie bardziej ażurowo)...
Witam,w moim świerku kującym niektóre gałązki dziwnie straciły kolor,był pryskany miesiąc temu promanalem i lekko nawożony,ma około metra wysokości,prezentuje kawałek gałązki,czy ktoś wie co to może być?
Dziś specjalnie dochodziłam do swego ogródka inną alejką/ chciałam zobaczyć magnolie! No i były. Ale na przeciw mnie wędrowały dwie starsze ogrodniczki i patrzyły na mnie zdziwione, co ja z tym aparatem przy obcym ogrodzie. To tylko kilka fotek mi się udało pstryknąć.
A w moim ogródku? Brzoskwiniowy szał! Co prawda na jednej brzoskwini, ale jednak!
Ławeczkę eMuś zrobił będzie gdzie spać w upały parasol nad ławeczkę, stolik też mamy...
ławeczka miała być z palet, ale stwierdziliśmy że z desek i metalu dłużej wytrzyma, pomalowana lakierem jachtowym, nie powinien jej deszcz czy słońce zaszkodzić, przynajmniej kilka lat
Moja dzisiejsza praca w ogrodzie. Doradźcie czym obsadzić obwódkę?? Myślałam o lawendzie a może lepsza będzie żurawka w zółtym odcieniu ? Dodam że przez cały dzień mam tutaj słońce.