Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Kruklandii 16:45, 20 kwi 2016

Do góry
A takie mam żurawki w tym roku...

Jarzmianka?

Rozsiane w zeszłym roku czochy

Już prawie...
Mój mały zakątek :D 16:44, 20 kwi 2016

Do góry

Mój mały zakątek :D 16:42, 20 kwi 2016

Do góry

W Kruklandii 16:41, 20 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

To jest najładniejszy Gold Fountain's

Jak widać....mizerota

Dzielisz włos na czworo a potem narzekasz
Mój mały zakątek :D 16:40, 20 kwi 2016

Do góry
Widoczek z góry na zeszłoroczną rabatę.

Z jednej strony domknąłem koło cegłami i oddzieliłem je od reszty trawnika.

W Kruklandii 16:39, 20 kwi 2016

Do góry

Wszystkiego po trochu 16:35, 20 kwi 2016

Do góry
Ewa trzeba spróbować wykopać i zobaczysz czy za głęboko. Moje hiacynty w cieniu też będą zaraz kwitnąć, może też je za głęboko posadziłaś?

Magda reszta moich Rh też jeszcze daleko w polu, tylko ten taki wyrywny

Kasiu u drzewiastej bywa że pąki są ale zbyt małe i nie rozwiną się dalej tylko zasychają. Tak było u mnie, myślałam że będę mieć moc kwiatów a dojrzało mniej niż się zapowiadało. Nie wiem dlaczego, może przesuszyłam?

Kupiłam dzisiaj daw powojniki, Solina i Emilia Plater. Na razie postawiłam pod murem , będę sadzić jak się ociepli

I jeszcze pokażę Wam jak pięknie rośnie przezimowany kosmos czekoladowy

I jak zaczyna kwitnąć przezimowana chryzantema

W zielonej aptece 16:31, 20 kwi 2016

Do góry
Filomena napisał(a)

Spore sukcesy w ukorzenianiu klematisów wielkokwiatowych mają moi 80-letni sąsiedzi. Podobno skuteczne ukorzenianie trwa 2-3 sezony. Dostałam od nich jeden prezent

Tak, wizyta w szkółce często kończy się emocjonalnymi zakupami. Także tego unikam, aby moje zakupy były przemyślane i konsekwentne. Jednak te emocje szkółkowe - to takie urocze i kobiece.

Podzielę się widokiem magnoli Leonard Messel.
Kupiona jako biała stellata okazała się różową.
Została jednak u mnie i corocznie odwdzięcza się coraz piękniejszym widokiem i rozświetla jeszcze smutny o tej porze roku ogród

Piękna podobna z kwiatów do mojej stellta rosa
Od początku 16:30, 20 kwi 2016

Do góry
Kolejny etap to dokończenie zejścia z podkładów tym razem mniejsze kawałki ciężko je dostać w dobrej cenie ale cierpliwość popłaca.

Zostały nam 4szt. zrobimy kolejne korytko. O tutaj.

W Kruklandii 16:29, 20 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jaki cudny poranek
Pięęęęęęęknie masz. Marudo
Trawka fajna, może ci odbije ...

To jest najładniejszy Gold Fountain's

Jak widać....mizerota

Od początku 16:19, 20 kwi 2016

Do góry
W marcu było tak.

Sunia też ma się dobrze.

W domu również wiosennie.

Został zakupiony Korkowiec amurski z myślą o pszczołach ale i nie tylko piękny sam w sobie.

Udał się również wypad na giełdę po parę dodatków, uwielbiam takie miejsca, wszystko za grosze.

Kwiatki i rabatki u Elizy 16:19, 20 kwi 2016

Do góry
ewelaa74 napisał(a)
Moja ukochana tawuła wczesna.

Witaj
Czy nie masz problemu z tą tawułą? Czy jest łatwa w pielęgnacji? Wydaje mi się, że ma intensywny zapach. Podziel się proszę informacjami
pozdrawia początkująca

Tawuła wczesna nie wymaga specjalnej pielęgnacji. Jedyne co robię to przycinam po kwitnieniu, ale zaraz jak tylko przekwitnie, bo szybciutko ma nowe przyrosty i jak je obetniemy to nam nie zakwitnie w przyszłym roku.
U mnie rośnie pod brzozami i przy kosodrzewinie, więc pokarmu i wody ma mało, ale na dzień dzisiejszy kiedy jest dużym krzewem nie podlewam a nawozu sypnę czasem wiosną.
Jak dla mnie wcale nie pachnie, a jeżeli już to leciutko.
To bezproblemowy krzew, ma ładną zieleń przez cały sezon.
Mój ogród pod górkę... 16:10, 20 kwi 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Raport tulipanowy

Cały ogród bajkowy, ale to zjęcie jest cudne
Mój ogród pod górkę... 16:08, 20 kwi 2016

Do góry
Kącik piwoniowy

Najszybszy z moich miskantów

I bardziej ogólnie

W kamiennym kręgu od początku 16:05, 20 kwi 2016

Do góry
W promnieniach słońca

Mój ogród pod górkę... 16:01, 20 kwi 2016

Do góry
Gienka tłoczy następne pączusie kwiatowe a myślałam, że to już koniec

Zaczynają Amanogawy

I narcyzy - nareszcie!
Od początku 15:57, 20 kwi 2016

Do góry
Ziemia przywieziona, w miejsce po rozbiórce.

Rododendron udało się uratować

Ziemia w zapasie więc troszkę do podrównania terenu wykorzystujemy, a także wsypiemy do koryta powstałe po resztce fundamentu, mąż dobudował z cegieł boki i mam dodatkowe miejsce na kwiatki. Są wsadzone już róże: Westerland, Monika, oraz okrywowa nie pamiętam nazwy, oraz bluszcz, zastanawiam się tylko co prócz iglaków można wsadzić aby zasłonić płot sąsiadów?

Mój ogród pod górkę... 15:54, 20 kwi 2016

Do góry
Raport tulipanowy

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:44, 20 kwi 2016

Do góry

Magnolie wszystkie zaprosiłabym do ogrodu...moja malutka Leenei

Rewelacja!
Ogromna ta Twoja magnolia!
Kiedyś będzie tu ogród 15:43, 20 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Piwniczka super pomysł, materiał wybrany też, lubię tę cegłę. Moja piwnica niedokończona, pod domem, bo zabronili, z powodu wysokiego poziomu wód gruntowych. Lecę wstecz ogladać, jałowce wywal;aj, ja juz mam za duże, to formuję, ale nie sadziłabym ich, no wybrane tylko
Irenko mam nadzieję, że piwniczka wyjdzie choć w niewielkim stopniu tak jak bym chciała. Narazie podczytuję rozwiązania dla nietoperzy. U mnie tam gdzie piwniczka sucho, ale już tam gdzie stoi dom to poziom wód gruntowych na równo z gruntem. I ktoś wydał zgodę na budowę podpiwniczonego domu. A człek się teraz męczy.
Jałowce u mnie też niemałe. Taki jeden co liliputkiem miał być ma teraz 2,5 m wysokości. Ale małżonek z ulgą przyjął zmianę decyzji z przesadzania go na ścięcie. No i są takie o 2,5 szerokości...

Kasya napisał(a)
to u ciebie takie fajne budowle ?? super bedzie jak troche ogarniesz
ty to kurcze nic nie pokazujesz co tam masz...

Kasiu jakbym pokazała jakie jeszcze u mnie budowle ....

Agatek napisał(a)
konserwują się

Ha, ha, ha.... czasami trzeba...

Filomena napisał(a)
No no, coraz fajniejsze skarby pokazujesz, i ten drzewostan w tle, masz ogromny potencjał dziewczyno na tych swoich hektarach. Mnie ta piwniczka podoba się i z tymi starymi drzwiami i popękanym betonem
Moi znajomi przerobili starą kamienną oborę na domek dla gości. Obórka z zewnątrz nic się nie zmieniła, ale jak weszłam do środka to szczęka mi opadła na podłogę taki tam wypas zrobili. Bardzo lubię ludzi z niestandardową wyobraźnią.
pozdrawiam Aneczko

Filomeno niestety ten drzewostan w tle to już nie mój. I miałam z nim mega problem, choć uwielbiam duże drzewa. Ale sadzić trzeba z głową.
Znajomi fajny mieli pomysł. U nas wszystkie budynki w użyciu, ale może kiedyś....

Gocha napisał(a)
Aniu jaka cudna piwniczka, zawsze o takiej marzyłam. Powoli uda Wam się z niej zrobić cudne i przydatne pomieszczenie. A lokatorzy pierwsza klasa. Też nie chciałabym im przeszkadzać i snu przerywać.
Gosiu piwniczka jest w użyciu, ale chciałabym ją ogarnąć, zarówno wewnątrz jak i zewnątrz. Mam nadzieję, że się uda. Ale planów tyle, że nie wiadomo za co się brać. Zimą jak wchodzimy to zawsze mamy na uwadze lokatorów. Szukam jeszcze rozwiązania do wlotu dla nietoperzy. Albo pozawieszam budki dla nich. Narazie poprosiłam fachowców o pomoc w tej kwestii.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies