no ja też dużo liczę na Rogów i tą Twoja trawkowa szkółkę
do Opatowka to gdybym zdecydowana była a czytam o tych magnoliach i niewiem czy miejsce, które wybrałam sie nadaje a w innym nie chce. powinna być w osłoniętym a ja myślałam o niej tutaj PRZY TARASIE PO PRAWO. co sądzisz?
W gabionie...
FC rusza po mocnym cięciu ... Zdecydowanie lepiej się rozwija jak ma ciągle mokro - takie są moje przemyślenia - czy słuszne ? W innych miejscach , suchych , pozbyłam się go ...
Moje pierwsze hortensjowe patyczaki. Coś z tego będzie ? Oby .
kwiatowo zaczyna Amanogawa...jedna z wielu, inne jeszcze w powijakach Ktos sie pytal o czas kwitnienia Amanogawy i Rubensa ( mam jednego Rubensa posadzonego na Amanogawie)...Bede obserwowac w tym roku czy czas kwitnienia sie na siebie naklada.
Była budowa domu nadeszła chwila rozbiórki domku, który dawał nam azyl, lecz rozstania nadszedł czas decyzja podjęta, niestety ząb czasu zrobił swoje. I tak w skrócie.
Aż żal były puste
Moim zadaniem był odzysk cegły
Po ciężkiej walce udało się
Sprzątania nadszedł czas to było straszne z wyliczeń chłopaków na początku burzenia gruzu miało być 10m3, okazało się w rzeczywistości, że było tego 26m3 koszmar
Jeszcze fundament i całe szczęście, że mąż pożyczył młot i z tym nie było łatwo. Fundament okazał się bardzo solidny a jeszcze do tego po rozbiciu okazało się, że mamy pod nim sporo granitu, będziemy się martwić później do czego wykorzystać.
Moje ostatnie zakupy dotarły do mnie bardzo ładnie były zapakowane
te pójdą do gruntu dopiero w sobotę,bo przymrozki zapowiadają
a dziś zakupiłam w B clematisy był duży wybór
kermesina do towarzystwa z Janem Pawłem II
Jackmanii do czerwonej róży przy studni
a dziś na ryneczku kupiłam piękne szałwie i smagliczki
szałwia pójdzie do towarzystwa Grahamowi Thomasowi a smagliczka do pomponelii
Pan na ryneczku zapewnił,że mogę wsadzić wszystko do gruntu bo u niego też wszystko na dworze stało
Donice rozszalunkowane i przeniesione na stałe miejsce
Czekam na możliwość kupna Bakopy, pelargonii i podrośnięcie Gracilimusa. Do tego czasu w donicach będą hortki i AM.
Niestety elewacja nasza jest tragiczna i tylko mogę pokazać takie ujęcia.
Mało masz tam miejsca, ale ja bym zrobiła rabatę od nowa i wyrzuciła kamienie( bo nie pasują przy tej kostce)To już łąka kwietna na metr byłaby lepsza od tego. Sorry za moją uszczypliwość Rabatkę widziałabym monotematyczną np. same bukszpany o różnej wielkości i wysokości.
Jeśli lawenda to nie 7 ale 70 na całą powierzchnię, a nad nią róże pienne i jakieś pnącze. Powodzenia!
Nie wiem jaki masz tam widok, ale jeszcze drzewo tam można dać ładne, żeby zasłonić się od sąsiada, ale jakieś konkretne.
Muszę się pochwalić ponieważ moja 8 letnia córeczka kupiła mi w prezencie urodzinowym magnolie jednak mam wątpliwości co do miejsca gdzie mogłabym ja wsadzić...marzy mi się przód domu gdzie pięknie prezentowałaby się... jest to odmiana Rustica rubra rośnie do 4m.
a to miejsce, w którym chciałabym ja wsadzić...
stary pień z doniczką po choince zostanie wykopany i ciut obok chciałabym ja wsadzić :/. Zlikwiduję kamienie i na całości będzie kora.