Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ciężkie pięknego początki... 08:50, 19 kwi 2016

Do góry
Ja myślałam, że wszyscy śpią od piątku, a tu powiadomienia się spsuły Oj, dużo materiału się uzbierało do nadrabiania. Tak więc kawunia, praca chwilowo na bok i trzeba czytać zaległości

Ale zacznę od małego sprawozdania - poczynione w sobotę:

Darń zerwana, przekopane i zasadzona śliwa. I teraz przemyśleń ciąg dalszy.
Cisy już od śliwy a pod nogi rozplenice i obwódka ze żwirku do końca rabatki.
Moje ukochane miejsce na ziemi 08:47, 19 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Narcyze posadziłam ..w deszczu dziś.. nie dziękuje.. truskawki muszą poczekać

Nawet nie zapytałam się czy czegoś nie chcesz ode mnie.. wybacz, ale jestem taka mulnięta z braku snu, mój mózg śpi.. kończę aktualizować program .. i pitolę.. idę spać.. wstanę wcześniej..

Kupiłam 3 doniczki z nawadnianiem na parapety.. i 3 na tarasie od Gierczusi mam... i tyle.. 6 doniczek to i tak o 6 za dużo.. ale te mają wytrzymywać dość długo bez podlewania.. sprawdzę je A mam te Twoje pelargonie i fajnie wyglądają na parapetach i w doniczkach Gierczusi... myślałam, że w tym roku nie udało mi się przetrzymać pelargonii i sadzonki padły. Ale i cześć sadzonek się pozbierało, a wywalone doniczki ze starymi pelaśkami też odżyły

Ania co roku obiecuję sobie, że ograniczam doniczkowe.
Rzeczywistość pokazuje co innego.
W obi sześciopaki takich dużych surfini i petuni za 11.99 i jak nie kupić ???

Stwierdziłam, że fajny kontrast do różowych i czerwonych pelargoni.

Ogród Ani :) 08:45, 19 kwi 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Mam litość i myslę cały czas co tam dać - wiem, że żurawek nie bierzemy pod uwagę. I także uważam, że w miodunkach najcenniejszą wartością są liście, zwłaszcza, ze kwitną wcześnie, teraz i jeszcze niemal liści nie mają, a to te srebrne, a właściwie białe liście są najzdobniejsze.

Buksa w formie meandrów w ogóle nie biorę pod uwagę, bo jesli cokolwiek go dotyka, to natychmiast łapie grzyba.

A nad nerką myślisz? A nad rozmieszczeniem drzew na działce myślisz? Moje cztery stożki są zadołowane na nerce Tocha. Długo mogą tak stać? Bo nie wiem, podlewam ale mam stresa. Ostatnio nawet pogoda sprzyja, bo co chwile pada
Tocha myśl, plisss...

Toszko rozważamy opcję wybrania się jeszcze raz po kule cisowe, bo nam się bardzo podobają Trochę przeraża nas podróż (masakra ) ale czego nie robi się dla takich kulasków
Na meandry cis chyba tylko, ten co wyżej pisałam. Z buksa byłoby najłatwiej dla mnie, dlatego o nim piszę Ale to co najłatwiejsze, nie zawsze dobre
Jak będę miała chwilkę to przeniosę te cztery roślinki z tej rabaty na przechowalnik, zbiorę korę i jeszcze raz poukładam doniczki.

Wczoraj posadziłam trzmieliny, w końcu. Do cimoka sadziłam jak to Kasia forumowa mówi Wcześniej się nie dało, bo eM musiał przenieść drena z rabaty. Wyszło fajnie. W sobotę może pojeżdżę i poszukam drzew - wiśni Amanogaw, no i buksów na tą rabatę z bukiem

Zana dzięki, na wypełniacz do łusek hosty patriot rozważam, białobrzeżne fajnie rozjaśniają ciemne zakątki. Trawy hakonechloa macra też rozważam, no i miodunki od wczoraj - te o srebrnych liściach lub te nakrapiane
Moje ukochane miejsce na ziemi 08:41, 19 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Jak to mozliwe ze Ty pędzisz jak szalona ......

Pędzę Jola i kupiłam kolejne

Lubię te rabatowe.

Brak pomysłu na rabate 08:41, 19 kwi 2016

Do góry
hej

Dopiero zaczynam swoją przygodę w ogrodzie, więc chciałabym uzyskać poradę od doświadczonych już osób w sprawie zagospodarowania terenu przed moim domem, ma on już istniejące rośliny, więc chciałabym coś urozmaicić, bo narzazie wydaje mi się trochę pusto tam. Przesyłam mały projekt istniejącego ogrodu. (Świerk srebry bedzie wycięty zimą) PS różowy kolor obok murka to chodnik)

Z góry Dzięki za pomoc!
Droga do spełnienia 08:40, 19 kwi 2016

Do góry
wianek chociaż wisi
trochę krzywo ale mam nadzieję że nikt nie zauważy
Moje ukochane miejsce na ziemi 08:34, 19 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Jola mam jeszcze jeden na wysokość metra.
Ale kwitnie takoże fajnie. Niski, bo śnieg go złamał trzy lata temu. Ale wygrzebał się i daje radę.

Machonia też fajnie kwitnie.

Działka wkoło Lubczyka :) 08:28, 19 kwi 2016

Do góry
kitek81 napisał(a)
Pozdrowienia z Warszawy z Łazienek Królewskich

Tak blisko mnie byłaś i nie dałaś znać foch normalnie .Na poziomki czekam i dzięki
Ogród z uśmiechem 08:22, 19 kwi 2016

Do góry

Co to za odmiana zurawki? Śliczne takich prawie żółtych to jeszcze nie widziałam.
W kamiennym kręgu od początku 08:11, 19 kwi 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Tulipanowy strumyk...różne ujęcia, bo za kilka dni będzie tyko wspomnieniem

Aneczko piękne widoki u Ciebie Jesteśmy zachwyceni.
Lifting starego ogródka 08:08, 19 kwi 2016

Do góry
bql3 napisał(a)
witaj,

Ludwiko - pozwolisz że i ja się przyłączę do grupy osób zaglądających do Twojego ogrodu no bo tworzysz też rabatę w swoim ogrodzie klimatem z Japonii co jest bliskie mej duszy.

pozdrawiam
Jan

ps.

..ten klonik palmowy co posiadasz - to jaka jest odmiana?

Witam serdecznie! Wielki to dla mnie zaszczyt ale i stres niemały
Od razu może wyjaśnię, że ta część nie będzie niestety stworzona z zachowaniem wszelkich prawideł japońskiej sztuki ogrodowej. Będzie to raczej zakątek inspirowany tym klimatem. Ale przynajmniej roślinność starałam się dobrać odpowiednio. Klon to, o ile dobrze pamiętam, Garnet. Kupiłyśmy go w zeszłym roku z mamą (bo to w jej ogrodzie tworzę ten zakątek, ale jej ogród ściśle przylega do mojego, więc i ja będę mieć z okien widok na niego ) i wsadziłyśmy do ziemi a zaraz potem była fala upałów i suszy. Rozciągałyśmy mu więc na rozkładanej drabinie koc, żeby go nie popaliło. Ale przeżył, dzięki Bogu, i wypuszcza teraz młode piórka

Pokażę może jeszcze miejsce, nad którym pracę rozpoczęłam wczoraj. Jeszcze mi trochę zostało darni do ściągnięcia, ale widać, mniej więcej jaki będzie zarys rabaty przy kuli bukszpanowej (cięta pierwszy raz w swoim życiu w zeszłym roku przez mnie ). Mam już kupione 3 Limelighty, dwa Morning Lighty i jednego Gracillimusa. Myślałam, żeby pod płot dać jeszcze ze dwa chociaż szmaragdy (3 nie wiem, czy się zmieszczą, w lewo rabata będzie się zwężać). Kusi mnie dosadzenie tu po lewej od bukszpana jakiegoś ładnego drzewka na pniu, coś co by wiosną ładnie kwitło, kiedy hortensje i trawy będą nieciekawe, wiśnia jakaś może czy cuś...

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 07:59, 19 kwi 2016

Do góry
Agatek napisał(a)
zaczęłam przesiewać kompost
i mam złoto

Boski ten kompost.... jak długo czekałaś na efekty?
Mój mały ogródeczek :) 07:57, 19 kwi 2016

Do góry
Ranny obchód

Nowe różyczki ladnie ruszają
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 07:57, 19 kwi 2016

Do góry
w weekend szukałam różyczki ale nie znalazłam swojej louis'ki

Małymi kroczkami do celu... 07:46, 19 kwi 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
A i takie cuda jeszcze dzieją się w moich skrzyneczkach, wszystko ładnie rusza .

Zdecydowanie stwierdzam,że jest to rewelacyjny sposób na warzywniak, zero plewienia, warzywa pięknie rosną, z emusiem postanowiliśmy że w przyszłym roku dołożymy jeszcze na pewno ze 3 takie skrzyneczki

A gdzieś tam przy końcu działki, obok blaszaka wsadzilam kilka patyczkow hortensji jak scinalam 5 z nich mają już ładne listki, więc na jesień jak dobrze pójdzie kolejne dołącza do mojej kolekcji, gdzie znajdę im miejsce jeszcze nie mam pojęcia

Paulina gratuluję warzywniaczka, mój tez ruszył w końcu. Fajne te twoje skrzyneczki

Jeśli chodzi o patyczki hortensji to moich z 20 w ziemi wylądowalo z czego 15 ma listki. Ciekawe ile przeżyję?
Życie w wiejskim ogrodzie 07:20, 19 kwi 2016

Do góry

Przemku kolorowy zawrót głowy u Ciebie - CUDOWNIE się to odbiera!!!!!
uwielbiam to w Twoim ogrodzie i w kompozycjach
pozdrawiam serdecznie
Moja działka na Dębowym Lesie 06:45, 19 kwi 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Reniu, Madziu Witajcie!!
Tulipciowo

inne są bardzo ciekawe już w samych pąkach

Bardzo dużo kwitnie już u Ciebie tulipanów! Na moje muszę jeszcze trochę poczekać
Moje małe królestwo 06:37, 19 kwi 2016

Do góry
olga80 napisał(a)

mam je w trawniku są to dorosłe osobniki

Miałam w poprzednim ogrodzie tych kolesi. Zamieszkiwali w korzeniach tujek. Paskudy
Pozdrawiam Tereniu
Od nowa ... na przekór wszystkim 06:30, 19 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)

Kasiu tak wyglądają teraz

Moje chyba są bardziej zwarte. Czyli większe kępki się porobiły, nabrały masy... Teraz je zostawię, ale za rok w takum razie podzielę
Gożdzikowa - wiejski ogród 06:13, 19 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dzięki tawułom ogród od razu ożywa! Swoich jesienią nie przycięłam i rozsiały się! Szok jak gęsto.
Tnij je często, żeby nie kwitły!
Tnę 2azy do roku Tak ladnie wybarwione są dopierow tym roku ,wcześniej posadzone miałam w pólcieniu.Słabo tam rosły ,i nie mialy koloru...teraz są w pełnym słoncu,aż jestem zdziwiona ich wybarwieniem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies