Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Kondzio 17:44, 11 maj 2016

anka_ napisał(a)
Zawsze jak oglądam Konradzie fotki z twojego ogrodu to stwierdzam, że bije z niego niesamowity spokój. Nic tylko buchnąć się na te leżaki i mieć w d... cały ten zewnętrzny świat...

wiem, wiem, życie nie jest takie proste. ale fajnie mieć taką swoją ostoję...

Nie wiem czy jest spokojny, miejscami jest spokojny, a miejscami bardzo energetyczny z racji mocnych barw
Pszczelarnia 17:45, 11 maj 2016

Gdzie kupowaliście kuwety do szklarni? Bo ja ostatnio to po prostu blaszki do pieczenia wszystkie z domu wyniosłam. Najlepsze są te do tart, bo w miarę płytkie.
Kondzio 17:46, 11 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Powiem Ci ,żę ogród wiosną jest zupełnie inny niż latem Inne rośliny grają pierwsze skrzypcePiknie Panocku

Na tych zdjęciach ogród wyszedł bardzo zielono, a w rzeczywistości ogrom roślin kwitnie, ale wciąż brakuje czasu, żeby zrobić więcej zdjęć, tym bardziej, iż warzywnik jest w trakcie przygotowania, nowych lekko podwyższonych rabat
Kondzio 17:47, 11 maj 2016

renatamama3 napisał(a)
Wsiadam na rower i jadę do Ciebie na leżaczek .

Zapraszam
Kondzio 17:50, 11 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Czuje podobnie. Chciałabym być pasikonikiem w Twoim ogrodzie i tak z kwiatka na kwiatek z lekka fruwać.

Byle ten pasikonik do sadu nie wskoczył, bo kurki przerwałyby sielskość jego bytu
Kondzio 17:51, 11 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Gdzie kupowaliście kuwety do szklarni? Bo ja ostatnio to po prostu blaszki do pieczenia wszystkie z domu wyniosłam. Najlepsze są te do tart, bo w miarę płytkie.

Mieliśmy kiedyś hodowlę kotów więc mamy kilkanaście kocich kuwet, które znalazły nowe przeznaczenie
Kondzio 17:53, 11 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)
Podglądam! Ogród masz odpowiednio wypielęgnowany! Ja w swoim jeszcze pielenie mam nie skończone. Ale jak się podlewa to rośnie wszystko, chwasty przede wszystkim.

Pozdrowienia zostawiam, i lecę odpoczywać po dzisiejszej dniówce w ogrodzie moim.

Oj my plewienie, wciąż mamy nie skończone, a jeszcze nie do końca wiadomo, co jest siewką a co chwastem
Kondzio 17:55, 11 maj 2016

eee_taam napisał(a)
u mnie czosnki się otwierają ..i tak sobie dzis o twoich pomysląłam ...gdzieś tam widzę podobna fazę rozwoju ...ale fotek nam nie żałuj mogą być i komórkowe.

PS. ze tez nie ma teraz czasu na leżaczek

Czosnki są w różnym stopniu rozwoju, w zależności od gatunku. Pokażemy je dokładniej, jak będziemy robić dokładniejsze zdjęcia. W półkolu np. przy tarasie są 2 rodzaje czosnków Giganteusy są w połowie otwarte, a białe czosnki Mont Blanc jeszcze w pełni zamknięte
mira 22:44, 11 maj 2016

Szukam gdzie widać dokładnie szklarnię ale nie znalazłam, czekam na czosnki Krzysztofy u Was ale to jeszcze czas
czytałam o kurach - niesamowte że u Was są lisy nie pomyślałabym gdyby nie to że u mnie za płyem kilka dni temu sarenka się przechadzała,a potem nie widziała gdzie ma zmykać - no i mam obgryziona młodą jabłonkę - wypieramy zwierzaki....

pokazujcie te piękne rabaty no i czekam na warzywnik i nie tylko

pozdr
Dorota123 12:08, 12 maj 2016

Patrzę na te leżaczki i zastanawiam się czy masz czas z nich korzystać, czy służą tylko jako element dekoracyjny. Chciałam sobie też sprawić coś podobnego, a mój eM sprowadził mnie na ziemię mówiąc i kiedy ty będziesz na nim leżeć?
Tak czy siak zdjęcie odjazdowe, niczym z dobrego katalogu o ogrodach.