Narcyzy w tym roku rekord długości kwitnienia pobijają
Co to za tulipanki
Masz przepiekne graby, takie plaskie to moje marzenie.
A na oczko mam nerwa, po oczyszczeniu nie nalewam wody. Ciagle mam bagno w nim a chemi nie mam zamiaru lac. Bedzie chyba oczko bez wody w tym roku....
Wzoruję się na najlepszych
U mnie jeszcze dużo się zmieści, chociaż ogród niewielki
Ambrowce na razie twardo się trzymają i nie chcą pokazać listków. Jakby je tu namówić?
Przed wieczorem jeszcze zdążyłam posadzić begonie. Pierwszy raz w moim życiu W tym roku ma być w tonacjach różowych. W sumie to nie wiem dlaczego. Tak jakoś...
Dziękuję za zdjęcie Piękne te tulipany, fantastyczny kolor. Czy wiesz jaka to odmiana? Gdzie kupowałaś? Masz je pierwszy sezon? Powtarzają kwitnienie bez wykopywania?
Takie by mi pasowały na rabatę bylinową
Na moje oko to nie opuchlaki.
Opuchlaki trudno na ziemi wypatrzyć. Żerują wieczorem i w nocy na liściach, czasem na kwiatach. Przestraszone spadają z rośliny i udają martwe. W dzień szukają sobie kryjówek np. pod kawałkiem kory.
Świeże zdjęcie opuchlaka, a raczej jego portret pośmiertny. Ten był dziesiąty dzisiejszego wieczoru.
Musiałam sobie sama poradzić i dlatego regały z Ikei, piłka do metalu (taką miałam), wkrętarka i poszło. Miałam trochę obaw czy wytrzymają, bo słoiki trochę ważą ale trzyma się jak trzeba a jeszcze kawałek regału mi został to odkurzacz na nim stoi .
A to moje mini sito do kompostu Edit - znowu byk - a czego nie wyłapałam to aż się boję.