Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:55, 17 kwi 2016

Do góry

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:50, 17 kwi 2016

Do góry
Dzisiaj był jeden dzień bez deszczu i nagle zaczęły się otwierać wszystkie tulipany.
Popstrykałam troszkę,bo we wtorek może już nie być co do pstrykania....

Typografia ogrodu 23:49, 17 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Pięknie
A mogłabyś z dalszej perspektywy pokazać trzmielinę ?z postu wyżej
Kolorowe Rabaty Martek 23:18, 17 kwi 2016

Do góry
Macham i kwiatki Ci zostawiam.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:18, 17 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Wiosmna z każdym dniem zaskakuje

Ależ niesamowite bratki, przecudne...A Twoje zdjęcia robi wytrawny fotograf...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:10, 17 kwi 2016

Do góry
Gosiu i tak właśnie z wszystkim tutaj orliki piękne i zdrowe, kawałek dalej wygniły i całość się posypała bo miały wypełnić luki między buksami i tak na każdym kroku dziury. Spacerowałem dzisiaj i załamywałem ręce na każdym kroku. Hostowisko całe wymagałoby przekopania bo zarosło bzem od sąsiada i tak jakoś cały czas coś źle. Ogólne fatum nade mną wisi od miesięcy

By nie było zbyt pesymistycznie to kilka fotek z sesjo spaceru, będzie zmiana plakatów, więc teraz muszę wybrać kilka ze 200 zdjęć do wydruku

Plakaty mają być czarno białe więc i takie zdjęcia dzisiaj
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 23:10, 17 kwi 2016

Do góry
kasiek napisał(a)

Kasiulka byle jak najczęściej
Nie dziwie się że jej bateryjka padła, nawet aparat za nia nie nadążał i rozmazywał obraz

A pomyśleć, że jak pierwszy raz u Was byliśmy to jeszcze w ciąży byłam, a dziś faktycznie trudno za Nią nadążyć . Ta ścieżka i podjazd zdobyły Jej serce, o dziwo nawet oczkiem się nie zainteresowała. Dobry znak .
W cieniu - zacieniona 23:07, 17 kwi 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusia, ależ Ty masz urodziwą hodowlę roślin!

Wstrzymaj się z ich wysadzaniem, bo w przyszłym tygodniu w środę i czwartek zapowiadają spore przymrozki. Szkoda by ich było. Może na Wybrzeżu będzie cieplej, ale po co ryzykować?
Ja martwię się o kwiaty śliwy i brzoskwiń.
...więc poczekam...chciałam wystawić je na Z. Na balkonie.

...lubię białe...
W cieniu - zacieniona 23:05, 17 kwi 2016

Do góry
zoja napisał(a)

To się napracowałaś będą pięknie rosły
...to nie ja...pracował m.
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 23:03, 17 kwi 2016

Do góry

Cóż, nie mam pomysłu na skrawek przedogródka. Jakże ważny, bo to wizytówka przy drzwiach wejściowych do domu, a raczej pod drzwiami, ale jakże brzydki. Strona południowa i latem strasznie tu gorąco. Deszczu spada też tutaj niewiele bo duża część znajduje się pod schodami.
Rosną tu: największa po prawej tuja Reingold, która zasłania zbiornik na deszczówkę, po lewej berberys- jakaś odmiana wolnorosnąca przebarwiajaca się na jasnożółto, jeszcze zielony karłowy iglak, a pomiędzy lawendy i perowskia ale jakoś mi tu nie pasują.
Chciałabym zasłonić tą ścianę pod schodami. Przestrzeń pod schodami ma w najwyższym punkcie 160cm.
Może trawy, myślałam o imperacie Red Baron. Choć chyba trochę niska.

Na przeciwko jest rabata z rododendronami, azaliami, wrzosami, magnolią, świerkiem conica i tują Aurea Nana (wszystko przysłonięte płotem, więc tak tych roślin słońce nie pali)

Pani Danusiu poproszę o jakąś podpowiedź. Niedługo będzie remont schodów i malowanie domu więc i tak wszystko małe stąd pewnie wysadzę.

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 22:58, 17 kwi 2016

Do góry
Mexico City 22:58, 17 kwi 2016

Do góry
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 22:56, 17 kwi 2016

Do góry
Moja działka. 22:51, 17 kwi 2016

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Po obiedzie spacer na działkę i parę fotek.

Bogusiu, na pierwszej fotce masz Śnieżnik. Białą cebulicę widzę po raz pierwszy!

Tulipany z tak uszkodzonymi liśćmi są chore i trzeba je całkowicie usunąć. Mnie się też tak dzieje, szczególnie z tymi nowo zakupionymi, większość jest porażona wirusami i nic na to nie poradzisz.
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 22:51, 17 kwi 2016

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:50, 17 kwi 2016

Do góry
Witam
Niem wiem czy mogę tutaj, ale w sumie chodzi o jedną rabatę.
Poproszę o jakieś rady.
Mam co prawda swój wątek, ale z powodu braku czasu mało udzielam się u innych to i u mnie krucho z odwiedzinami (oprócz Iwki - która zawsze wpadnie z dobrym słowem ) Tam też to wstawię może ktoś zajrzy.

Myślałam, że będę mogła pracować nad tymi rabatami przez całą wiosnę a tu psikus niedługo zaczynam pracę i na rabaty mam tylko 2 tygodnie, bo potem z czasem będzie kiepsko

A więc tak:

na trawę nie patrzymy. Siana bardzo późną jesienią na razie w kiepskiej formie.

i widok od strony furtki

Obie są szerokości 110 cm
Ta pod ogrodzeniem ma 11 metrów długości i na nią mam pomysł ma 100%
Będą tam hortensje limelight posadzone gęsto co 70 cm przed nimi Hakonechloa macra "Aureola"
I tu pytanie czy wystarczy po jednej między każdą limkę?

I teraz ta rabatka wzdłuż wejścia od furtki do domu.
Lubie proste linie i wolałabym małą różnorodność w dużych ilościach.

Długość 9 metrów szerokość 1,10
Chciałabym tam albo thuje Golden Tuffet albo thuje 'Danica' a najlepiej i jedne i drugie tylko jak je umieścić. Do tego hoduje 40szt stipy i dalej już pomysłu brak. Nie musi być kwitnące, najwyżej przesadzę tam krokusy, które nie radzą sobie w tylnej donicy bo tam za bardzo wjeje.

Przed wejściem jest jeszcze taka rabatka, którą kiedyś podrasowała mi Danusia ale teraz wiem, że za dużo na niej się dzieje.
Docelowo planuje zostawić trzmieliny na pniu a pod nogi chciałabym po całości coś zimozielonego. Co byście poleciły?

a może trzmieliny zastąpić jakimiś thujami na pniu, żeby pasowały do tych, które będą obok?
Pomocy!!!

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:49, 17 kwi 2016

Do góry
Tę dzunglę zostawiam jak obrobię się z przodem działki.Góry chwastów czekają na me dłonie ale i to obrobię w tym sezonie i zasieję trawę.Kamieni już wywiozłam 15 taczek.Nie ma lekko z moim terenem ,ale lubię tę robotę jak jasny gwint

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:49, 17 kwi 2016

Do góry
I kolejne Exotic Emperor w trochę poźniejszym stadium skomponowane ze zwykłymi białymi (ale chyba się nie zgrają)

Sprzeczność w ogrodzie 22:45, 17 kwi 2016

Do góry
Sprzeczność w ogrodzie 22:43, 17 kwi 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies