Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 09:42, 20 maj 2016

Makao_J napisał(a)
Ja się zakochuję w Twoim ogrodzie. On z wiekiem robi się coraz piękniejszy. Masz tam tyle niespodzianek, tyle ukrytych zakamarków i w każdym coś co woła "choooć do mnieee, choooć do mnieee".

Pomysł z tymi mini oczkami boski (a ja zastanawiam się co zrobić z identyczną doniczką). Stipa u Ciebie wysadzona, też się już do tego przymierzam choć boję się że dzieciaki ją stratują.

Zainspirowana Twoimi gąszczami poprawiłam swoją cienistą rabatę i jestem baaardzo z niej zadowolona i dumna (a do tej pory stale omijałam ją szerokim łukiem).

Potem powklejam fotki bo muszę odwiedzić wszystkich. Mam zaległości bo nie miałam netu

Ania Twój wpis mnie uskrzydlił . Brak mi słów by wyrazić jak bardzo się cieszę. Nie pomyliłaś się? na pewno u mnie chciałaś to napisać? .Ania ogromnie Ci dziękuję za przemiłe słowa i cieszę się, że mogłam Cię zsinspirować . Jutro na tapetę idzie u mnie przedogródek. Trawy i horty się nie sptawdziłu, więc zostana 3 buksy, duży pieris a podokładam paproci, funkii i koże jednego rh. Z drzewkiem nie będę się spieszyć, bo pomysłów mam sporo . ściskam
LenaMagda 20:09, 20 maj 2016

W 100% zgadzam sie z Anią, ogród niesamowity pełen niespodzianek.
Iryski są cudowne,a wisteria piękna, nie moge sie na nią napatrzec
maleństwa niech Ci pięknie rosną. Ja wczoraj wsadziłam 3 limki, mam nadzieje że nic im nie bedzie.
kasiek 23:53, 20 maj 2016

Ano to ostrożnie faktycznie, choc ozdoby jakie wymyslasz są takie piękne że trudno je nie docenić
Makao_J 13:43, 21 maj 2016

Katkak napisał(a)

Ania Twój wpis mnie uskrzydlił . Brak mi słów by wyrazić jak bardzo się cieszę. Nie pomyliłaś się? na pewno u mnie chciałaś to napisać? .Ania ogromnie Ci dziękuję za przemiłe słowa i cieszę się, że mogłam Cię zsinspirować . Jutro na tapetę idzie u mnie przedogródek. Trawy i horty się nie sptawdziłu, więc zostana 3 buksy, duży pieris a podokładam paproci, funkii i koże jednego rh. Z drzewkiem nie będę się spieszyć, bo pomysłów mam sporo . ściskam

Hehe nie nie pomyliłam wątku.
Na początku jak zaczynałaś wszystko sadzić to ciężko było sobie wszystko wyobrazić ale teraz widać że wizje miałaś trafne i wszystko fajnie gra.
Pozdrawiam gorąco Kasiu
Katkak 20:40, 21 maj 2016

Makao_J napisał(a)

Hehe nie nie pomyliłam wątku.
Na początku jak zaczynałaś wszystko sadzić to ciężko było sobie wszystko wyobrazić ale teraz widać że wizje miałaś trafne i wszystko fajnie gra.
Pozdrawiam gorąco Kasiu

Aniu prawie oderwałam się od ziemi , dzięki .
Katkak 20:47, 21 maj 2016

dziś był ogrodowo genialny dzień . Mam swojego klona Shirasawy Aureum i sporo innych łupów za grosze . Do tego świetny pieniek

taka wielka kępa bodziszków za 5zł. Takie skarby można kupić u babć na ryneczki, więc nie wiem co to za odmiany

oprócz tego kupiłam ślicznego, różowego bodziszka za 4zł, tawułki 2 odmiany za 4zł, funkię taką małą, dużą kępkę dąbrówki za 2zł , jeszcze więcej zawilców wiosennych i chyba tyle .

bodziszki podzieliłam i posadziłam przed różą Jude the Obscure

Katkak 20:56, 21 maj 2016

Bodziszki wyglądają po posadzeniu dość marnie, ale mam nadzieję, że sobie poradzą

i taki fajowy pieniek . Posadzę w nim rojniki

klonik posadzony
Katkak 21:02, 21 maj 2016

Pamiętacie jak w zeszłym roku cieszyłam się, że winobluszcz (samosiejka zresztą) zaczął piąć się po paskudnej szopie sąsiadów, a mój mąż w dobrej wierze go obciął Na szczęście winobluszcz ładnie odrósł i tym razem pomogłam mu w porastaniu szopy. Jest już taki

Wbiłam gwóźdź i podwiązałam do
cisowe kuleczki niektóre są już całkiem fajne . Ładnie się zagęszczają

Spokojnie, drzewka są posadzone w sporej odległości od siebie, choć na tym zdjęciu tak to nie wygląda.
Katkak 21:06, 21 maj 2016

W ogrodzie wylądowała reszta mojej stipy (młodziutka i prawie niewidoczna) i kłosowce.

wymieniłam rybkom wodę. Nie całą oczywiście.
Katkak 21:10, 21 maj 2016