Metamorfoza bylinowej fantastyczna. Każdy zakątek Twojego ogrodu intensywnie się rozrasta a przed ogródek robi wrażenie. Stipa fajnie się 'wylewa' i nie może być taka wielka jak u mnie, bo inaczej przysłoni piękne róże. Macham
dzieki asia drewutnia w koncu zakrywa bajzlownik
Ja wczoraj z emem jechalam na roweze w takiej burzy ze juz nie bylo nam do smiechu...a tu nagle droga sie konczy ppkrzywami wyzszymi ode mnie...nie bylo wyjscia przygda tygodnia
A stipa to moje tegoroczne dzieci ale tylko w tym miejscu taka wypasna...
piękna drewutnia. i jaka fotogeniczna.
piłkarze tez super - my ostatnio w deszczu tez biegaliśmy, piliśmy deszcz z nieba i kompaliśmy się w basenie
busz boski a stipa wymiata. to tegoroczne siewki?
Terenia możesz teraz przyjechać. W zeszłym tygodniu byłam i była jeszcze stipa i jeżówki same nowości z dziesięć odmian
Jak będziesz w Poznaniu to do mnie już masz bliziutko, a z Kórnika 12 km.
Tereniu w Gnieźnie szkółek nie znam, tam nie jeżdżę do ogrodniczych, bo w swojej okolicy mam wszystkie możliwe
Budleję bardzo lubię. Moja to już drzewo, a kupiona w Auchan za bardzo przyzwoitą cenę. One lubią przemarzać i należy wówczas ją ściąć. Moją kilka razy już chciałam spisać na straty, bo myślałam, że już po niej - nic bardziej mylnego, zawsze odbija, ale dość późno
Nad zawilcami też myślę, spodobały mi się, to bardzo wdzięczne kwiatki. Myślę gdzie je upchnąć
Agata- hmm nie wiem jaki to format zdjęć... aparat Nikon, ale że format zdjęć jakiś inny to nie pomyślałam. Spytam M.
A u Ciebie Stipa kiedyś przezimowała? Ta moja rabata jest taka średnio żyzna bo wcześniej rosła tam lawenda a teraz gdy sadziłam inne rośliny to punktowo dawałam lepszej ziemi. Pod Stipy nic. Zobaczymy co los przyniesie
Marga- te moje hortki maja już 3 lata wiec może musisz chwile poczekać żeby Twoje takie urosły.No i w tym roku trochę mniej je przycięłam tzn zostawiłam 1-2 oczek więcej.Pewnie dlatego tak wybujałyChociaż VF chyba z natury są niższe...moje są niższe od Budleji Dawida
A hosty sa jak nałóg Tez już spora kolekcje uzbierałam,ale kupowałam malutkie i gina na razie pod lasem na cienistej rabacie. Pokaże jak się wezmą do rośnięcia