Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

U Agi - czyli słońce i piach 15:54, 27 lip 2016

Do góry
I stipa

Co i jak? Nowicjuszka 12:49, 27 lip 2016

Do góry
Inne hortki kupione jako limonkow, tylko, że limonki już kwitną - nie jestem pewna co to jest

moja stipa, wyhodowana z nasionek, ale jestem z niej dumna ummm
muszę tylko lawendę zamienić, bo ta jest za niska

Ogród na glinie 12:47, 27 lip 2016

Do góry
Jestem, ale nie bardzo mam czas na forum.
Przetwarzam czerwone porzeczki, ogórki, patisony.
Basen stoi na środku trawnika. Idealny na obecne upały.
U nas co jakiś czas popada i mam mniej roboty z podlewaniem.
Opuchlaki u mnie rządzą.
Trzmielina i Rh CW zgryzione. Także klematisy.

Jeżówki - 5 odmian kwitnie. Stipa wielgaśna, róża nakarmiona bananami oszalała i wypuściła długaśne baty. Kwitną już hortensje.
Nie mam kiedy ściąć przekwitniętej lawendy.
Mój ogród pod lasem 12:40, 27 lip 2016

Do góry
Martwie się czy Stipa i turzyce przetrwaja zime Hakone All Gold chyba da rade ,ale czy pozostałe?
Ogród Mirelli 10:15, 27 lip 2016

Do góry
Stipa po takich cenach U mnie kupiłam po 7,5 i nie jest zbyt urodziwa Moje ubiegloroczne wysiały się w grodzie ale zanim urosną zima przyjdzie Za taka cene jak u Ciebie też bym kupiła ale niestety
Typografia ogrodu 07:54, 27 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

powiem Ci że widziałąm na żywo wielką rabatę obsadzoną trzcinkimai w masie i przed nimi stipa...........BOSKO to wyglądało!!!!
a nie zniecheca Was coroczne sianie tej trawy? Stipa piekna ale jak zmarznie to nie ma rabaty.
Ogród Mirelli 07:44, 27 lip 2016

Do góry
Moja stipa też zielona, niektóre nadal bardzo małe
Twoja budleja ma bardzo ładny pokrój
Typografia ogrodu 07:37, 27 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Myślę o samych trawach

powiem Ci że widziałąm na żywo wielką rabatę obsadzoną trzcinkimai w masie i przed nimi stipa...........BOSKO to wyglądało!!!!
Doświadczalnia bylinowo-różana 16:21, 26 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dzięki za Brothera, to przepiękna róża i dlatego poczekam cieprliwie aż dojrzeje u mnie
Jakie trawki masz przy BC? Owies czy coś innego? Świetnie to wyglada
Żarówiastą Young Lucidas wkleiłam przed chwilą u mnie

Bardzo lubię kwiaty BC. Przepięknie pachnie a kwiat jak piwonia. Warto na niego czekać Trawka przy nim to Stipa capillata. Sadzona wiosną i jeszcze bardzo rzadka.

Na fotki YL zaraz lecę
Ogród Mirelli 15:36, 26 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Karolka z nieplanowanych 3 sztuki kupiłam Z planowanych tylko Weeding Piano

Karola znowu dokupiłam 15 sztuk stipy i posadziłam pomiędzy ścięte przetaczniki. Bardzo lubię tą falującą trawę, ale kupną, a nie z własnego wysiewu.
Ta z własnego wysiewu faktycznie nabiera masy, ale jak powolutku. Nie wiem czy zdąży zakwitnąć, wątpię, żeby dawała taki bujny efekt jak kupna. Może jeszcze zakwitnie, ale pewnie późną jesienią i już zastanie ją zima.

Zobacz fotki porównawcze na tą chwilę.

To kupna stipa

A to stipa z własnego wysiewu - wybrałam najbardziej rozrośniętą

Oj tam 3,ale nie było wszystkich odmian, które chciałaś. I tak byłaś dzielna

A gdzie i po ile kupujesz stipę u Was? Ja widziałam mierną u nas w Brico i po 20 zł wczesną wiosną w Jucce były i żałuję, że nie kupiłam .

Twoja zielona też ma swój urok ale efekt niestety nie ten Będziesz dosadzać do jeżówkowego łanu?

Dziś mam urodziny mojej malutkiej córeczki. Torcik będzie z delfinkami

Jude piękny kwiat miała jeden dzień. Ale jak kwitła to albo były upały po 35 stopni albo ulewy. No ale to w końcu lato w klimacie umiarkowanym, wszystko może się przytrafić.
Ogród Mirelli 15:06, 26 lip 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Piękne róże kupiłaś i z nieplanowanych tylko dwie- brawo TY!

Piękne masz te jeżówki swoje, wszystko u Ciebie kwitnie a falujące stipy są fenomenalne! W przyszłym roku też kupię na wiosnę już kwitnące stipy. Moje są pokładające się i zupełnie zielone, wątpię aby zakwitły w tym roku.

Ściskam upalnie z pojezierza

Karolka z nieplanowanych 3 sztuki kupiłam Z planowanych tylko Weeding Piano

Karola znowu dokupiłam 15 sztuk stipy i posadziłam pomiędzy ścięte przetaczniki. Bardzo lubię tą falującą trawę, ale kupną, a nie z własnego wysiewu.
Ta z własnego wysiewu faktycznie nabiera masy, ale jak powolutku. Nie wiem czy zdąży zakwitnąć, wątpię, żeby dawała taki bujny efekt jak kupna. Może jeszcze zakwitnie, ale pewnie późną jesienią i już zastanie ją zima.

Zobacz fotki porównawcze na tą chwilę.

To kupna stipa

A to stipa z własnego wysiewu - wybrałam najbardziej rozrośniętą

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:21, 25 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Cicho bo atmosfera przygnębienia. Tulipanowiec, powojnik, stipa też ma się źle
Dupa ze mnie nie ogrodnik

Nie przejmuj sie Marta - czasem tak bywa z roślinami.
Ja miałam taki problem z klonem flamingo - 3 lata się z nim mordowałam. Nie rósł, liście sie nie wybarwiały, żółkły. Pryskałam różnymi specyfikami i nic. Byłam przekonana, że juz nic z niego nie będzie.
Gdzieś u Danusi wyczytałam, że nie wystarczy tylko spryskać od grzyba liści, należy również podlewać korzenie.
Przygotowałam roztwór z topsinu i spryskałam liście, pień, gałęzie oraz podlałam korzenie. Taki zabieg przeprowadziłam ze trzy razy - co jakiś czas.
W tym sezonie jest przepiękny - nawet upały mu nie przeszkadzają.

Z powojnikami, też różnie bywa. Niedawno jednego musiałam wyrzucić - nie wiem dlaczego nie rósł. Oprócz tego mam jeszcze trzy z tej samej grupy. Wszystkie mają te same warunki i trzy pięknie rosną a jeden nie.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:07, 25 lip 2016

Do góry
Seslerie zaczynają pięknie kwitnąć.

Kule zostały pożarte.

Stipa.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:27, 25 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Renatko stipa ta rośnie na całodniowej pateli i nie przeszkadza jej żadna roślina został posadzona najszybciej z wszystkich które sadziłam. reszta która jest miedzy roślinami a nawet pod :/ już taka piekna nie jest na dodatek zeszłroczna jest bardziej poplatana a ta taka świeżutka

tak jak myślałam masz śmiałka

co do lawedny...ech cała ta rabata mni wkurza że chyba nie chce jej udoskonalać a zmienić

No ale jak taka duża??? Co Ty masz za glebę? Podlewasz ją?

Noo a chciałam molinię
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:20, 25 lip 2016

Do góry
Renatko stipa ta rośnie na całodniowej pateli i nie przeszkadza jej żadna roślina został posadzona najszybciej z wszystkich które sadziłam. reszta która jest miedzy roślinami a nawet pod :/ już taka piekna nie jest na dodatek zeszłroczna jest bardziej poplatana a ta taka świeżutka

tak jak myślałam masz śmiałka

co do lawedny...ech cała ta rabata mni wkurza że chyba nie chce jej udoskonalać a zmienić
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:17, 25 lip 2016

Do góry
czemu powojnik, a czemu stipa - ta nie znosi cienia i nadmiaru wody
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:14, 25 lip 2016

Do góry
Cicho bo atmosfera przygnębienia. Tulipanowiec, powojnik, stipa też ma się źle
Dupa ze mnie nie ogrodnik
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:30, 25 lip 2016

Do góry
a poczemu stipa Ci wyszła za włosy?
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:57, 24 lip 2016

Do góry
No może masz i rację.
Choć mój ogrodnik mnie zapewnia, że przy nawadnianiu miskanty utrzymam.
Generalnie planuję ich sporo...

Stipa u mnie też rośnie, ale ona niestety słabo zimuje.
Zastanawiam się nad jakimiś okazałymi turzycami lub ostnicami. No i ostatnio poczytałam o prosie. Ładne i wytrzymałe na nasze piaski. Ma odmiany.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:47, 24 lip 2016

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Dzięki Roma Ja to chyba tę rabatę zerżnę żywcem. tak pikna!
Przed chwilą odkryłam eucaliptusa gunni i też mi do tego pasuje.

Eukaliptus padnie. Szukaj czegoś mniej kłopotliwego. Mnie zastanawia jedno, bo mam piach i sucho. Werbena u mnie rośnie i nawet się rozmnożyła, stipa też lubi sucho. W tym roku po raz pierwszy siałam w domu, wysadziłam w ogrodzie i jest coraz ładniejsza, ale do efektownego wygladu ze zdjecia jej daleko, perovskia jest na mojej liscie do brzeziniaka i jeszcze nie wiem co o niej mysleć. Wiem tylko, że w suchym żaden miskant nie bedzie rósł. Bo będzie co najwyżej pokurczem. Wołaj bardziej doświadczonych, bo posadzisz, a efekt będzie... dupa. I miskanty i werbena i stipa i perovskia będą późno i będziesz miała łyso. Tam gdzie ma być łał!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies