Mirellko, śliczną masz budleję! Chciałam osiągnąć podobny efekt, ale mi moje wymarzły.
Moje rozrabiaki też z lipca Zawsze jest problem z urodzinami dla dzieci z przedszkola. W tym roku robiliśmy pod koniec czerwca, bo w lipcu mamy przedszkole nieczynne
Karola na stipę i jeżówki najlepiej na przełomie maj / czerwiec, albo początek hczerwca. Teraz też są, ale mniej odmian. Byłam w zeszłym tygodniu to same nowości jeżówkowe mieli. Stipa też jeszcze jest.
Jak będziesz zdecydowana to pojadę z Tobą Przy okazji mnie odwiedzisz i się poznamy, bo w Jucce jakoś nie możemy się spotkać
Twoja Wiktoria rok starsza od mojego Kuby
Wczoraj też u mnie padało i fajnie się ochłodziło. Dzisiaj jest bardzo przyjemnie
Summer Song ciągle wypuszcza pędy i kwitnie, bardzo jestem z niej zadowolona
Wiosną będzie u mnie w ogrodzie profesjonalne cięcie róż, żeby lepiej się zagęszczały
No taki mam plan, żeby wybrać się w czasie urlopu polatać tu i ówdzie Mam nadzieję, że uda nam się spotkać
Potrzebuję niewiele A jeżówki najchętniej kupiłabym takie różowe zwykłe. Na działkę.
Róża Jarocin jakoś u mnie się nie sprawdza, chyba ją wywalę na działkę a kupię coś co będzie mi odpowiadało bardziej. Brzydko przekwita, bardzo blednie na majtkowy róż a ja nie mam sumienia wyciąć kwiatów wcześniej. Ciągle jeszcze nie ruszyła ze wzrostem kolejnych pędów. Ale pewnie dam jej czas do końca wakacji
Eh cięcie róży to dla mnie czarna magia, ale przyjdzie czas zmierzyć się z wyzwaniem
Terenia możesz teraz przyjechać. W zeszłym tygodniu byłam i była jeszcze stipa i jeżówki same nowości z dziesięć odmian
Jak będziesz w Poznaniu to do mnie już masz bliziutko, a z Kórnika 12 km.
Tereniu w Gnieźnie szkółek nie znam, tam nie jeżdżę do ogrodniczych, bo w swojej okolicy mam wszystkie możliwe
Budleję bardzo lubię. Moja to już drzewo, a kupiona w Auchan za bardzo przyzwoitą cenę. One lubią przemarzać i należy wówczas ją ściąć. Moją kilka razy już chciałam spisać na straty, bo myślałam, że już po niej - nic bardziej mylnego, zawsze odbija, ale dość późno
Nad zawilcami też myślę, spodobały mi się, to bardzo wdzięczne kwiatki. Myślę gdzie je upchnąć
Tak, spora urosła, ma 6 lat i by była większa, ale ją tnę ostro, bo bym nie sięgła ścinać kwiatostanów po przekwitnięciu, żeby ponownie zakwitła
Z drabiny to się boję ścinać.