Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Agatek 13:37, 27 lip 2016

Mirelko wycieczka na różaną plantację widzę udana
piękne łany róż
u Ciebie równie pięknie
gobasia 13:52, 27 lip 2016

Budleja bardzo urodziwa u mnie tak nie chciała rosnąć ,niestety

Róże już posadzone?
MirellaB 18:14, 27 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Moja stipa też zielona, niektóre nadal bardzo małe
Twoja budleja ma bardzo ładny pokrój

Budleja nie jest wiotkim krzakiem stąd ten pokrój
Marga 22:20, 27 lip 2016

Mirellko, śliczną masz budleję! Chciałam osiągnąć podobny efekt, ale mi moje wymarzły.
Moje rozrabiaki też z lipca Zawsze jest problem z urodzinami dla dzieci z przedszkola. W tym roku robiliśmy pod koniec czerwca, bo w lipcu mamy przedszkole nieczynne
MirellaB 09:25, 28 lip 2016

Mixtoorka napisał(a)

Jak nic muszę do Ciebie się wybrać na zakupy jak będę jechała do Rokietnicy na stipę i jeżówki

Wiktoria skończyła 5 lat wczoraj. Ale wydaje mi się, że to niemożliwe. Przecież ona taka maleńka jest jeszcze To Kubuś i Wiki lipcowi

Wczoraj u nas była straszna ulewa. grrr. Tak Jude musi się wzmocnić. Ona delikatna jest. Ale uwielbiam ją.

A jak Twoja Summer song?

Karola na stipę i jeżówki najlepiej na przełomie maj / czerwiec, albo początek hczerwca. Teraz też są, ale mniej odmian. Byłam w zeszłym tygodniu to same nowości jeżówkowe mieli. Stipa też jeszcze jest.
Jak będziesz zdecydowana to pojadę z Tobą Przy okazji mnie odwiedzisz i się poznamy, bo w Jucce jakoś nie możemy się spotkać

Twoja Wiktoria rok starsza od mojego Kuby

Wczoraj też u mnie padało i fajnie się ochłodziło. Dzisiaj jest bardzo przyjemnie

Summer Song ciągle wypuszcza pędy i kwitnie, bardzo jestem z niej zadowolona
Wiosną będzie u mnie w ogrodzie profesjonalne cięcie róż, żeby lepiej się zagęszczały

MirellaB 09:32, 28 lip 2016

jolanka napisał(a)
Stipa po takich cenach U mnie kupiłam po 7,5 i nie jest zbyt urodziwa Moje ubiegloroczne wysiały się w grodzie ale zanim urosną zima przyjdzie Za taka cene jak u Ciebie też bym kupiła ale niestety

Jolu dlatego pierwszy i ostatni raz bawiłam się w stipowe wysiewy. Wolę kupić i mieć efekt od razu
Mixtoorka 09:56, 28 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Karola na stipę i jeżówki najlepiej na przełomie maj / czerwiec, albo początek hczerwca. Teraz też są, ale mniej odmian. Byłam w zeszłym tygodniu to same nowości jeżówkowe mieli. Stipa też jeszcze jest.
Jak będziesz zdecydowana to pojadę z Tobą Przy okazji mnie odwiedzisz i się poznamy, bo w Jucce jakoś nie możemy się spotkać

Twoja Wiktoria rok starsza od mojego Kuby

Wczoraj też u mnie padało i fajnie się ochłodziło. Dzisiaj jest bardzo przyjemnie

Summer Song ciągle wypuszcza pędy i kwitnie, bardzo jestem z niej zadowolona
Wiosną będzie u mnie w ogrodzie profesjonalne cięcie róż, żeby lepiej się zagęszczały

No taki mam plan, żeby wybrać się w czasie urlopu polatać tu i ówdzie Mam nadzieję, że uda nam się spotkać
Potrzebuję niewiele A jeżówki najchętniej kupiłabym takie różowe zwykłe. Na działkę.

Róża Jarocin jakoś u mnie się nie sprawdza, chyba ją wywalę na działkę a kupię coś co będzie mi odpowiadało bardziej. Brzydko przekwita, bardzo blednie na majtkowy róż a ja nie mam sumienia wyciąć kwiatów wcześniej. Ciągle jeszcze nie ruszyła ze wzrostem kolejnych pędów. Ale pewnie dam jej czas do końca wakacji

Eh cięcie róży to dla mnie czarna magia, ale przyjdzie czas zmierzyć się z wyzwaniem
polinka 11:45, 28 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Budleja zaczyna zakwitać - niezłe drzewo się zrobiło z krzewu Za chwilę będzie oblepiona motylami

Pamiętam ja w tamtym roku balas się przycinać budleje a teraz jaki piękne drzewko się zrobilo
MirellaB 12:26, 28 lip 2016

olga80 napisał(a)
Mirellko do przyszłego roku jeszcze długo,ale faktem jest ,że bardzo chciałabym się tam wybrać W tym roku mieliśmy się wybrać do Poznania i Kórnika,ale mój M miał tyle zleceń,że w każdą sobotę pracował i ciężko było się wyrwać zresztą teraz jest nie lepiej.
Mirellko a w Gnieźnie jakieś centrum ogrodnicze lub szkółkę polecisz jadę do Powidza w sierpniu może tam bym coś kupiła?Jak wracałam z Włądysławowa stanęłam w szkółcę,którą poleca Iwonka we Franku wyszłam z litarą, poziomką kwitnącą ,zawilcami i jeżówką
Stipy w tej cenie zazdroszczę u nas nie ma ani stipy ani jeżówek
Masz piękny kolor budleii ja mam niebieską,która jeszcze nie kwitnie i białą maleńką kupiłam w B za 2,99zł i nie wierzyłam,że coś z niej będzie ale już kwitnie muszę foto jej zrobić. Różami kusisz piękna Aphrodite wpadła na moją listę chciejst

Terenia możesz teraz przyjechać. W zeszłym tygodniu byłam i była jeszcze stipa i jeżówki same nowości z dziesięć odmian

Jak będziesz w Poznaniu to do mnie już masz bliziutko, a z Kórnika 12 km.

Tereniu w Gnieźnie szkółek nie znam, tam nie jeżdżę do ogrodniczych, bo w swojej okolicy mam wszystkie możliwe

Budleję bardzo lubię. Moja to już drzewo, a kupiona w Auchan za bardzo przyzwoitą cenę. One lubią przemarzać i należy wówczas ją ściąć. Moją kilka razy już chciałam spisać na straty, bo myślałam, że już po niej - nic bardziej mylnego, zawsze odbija, ale dość późno

Nad zawilcami też myślę, spodobały mi się, to bardzo wdzięczne kwiatki. Myślę gdzie je upchnąć
MirellaB 12:30, 28 lip 2016

alis napisał(a)

Rzeczywiście duży krzew, ale za to efektowny i zlot motyli będziesz miała

Tak, spora urosła, ma 6 lat i by była większa, ale ją tnę ostro, bo bym nie sięgła ścinać kwiatostanów po przekwitnięciu, żeby ponownie zakwitła
Z drabiny to się boję ścinać.