Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 06:57, 19 maj 2023

Do góry
Dziwić się nie ma po co,
czasami rymy lęgną się nocą.
Żeby nie zaśmiecały myśli,
wystarczy jedna czynność: wyślij.

Miłego weekendu i udanej pogody. Kwitnie pigwa.
t
Za drzwiami do ogrodu... 01:26, 19 maj 2023

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, już któryś raz przychodzę do Ciebie. Nie mogę napatrzeć się na ten piękny placyk. Jest mega cudnie, tak romantycznie. Świetny jest ten komplet ogrodowy. Możesz zdradzić gdzie go kupowałaś ?

Napisałam Ci na PW. Miło, że Ci się podoba

Za drzwiami do ogrodu... 01:08, 19 maj 2023

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Aniu Zadziwiasz czymś każdego roku, placyk cudny a lwiątko urocze
Potrzebuję czasu aby ogarnąć Twój magiczny ogród, mam nadzieję, że dam już radę i nie zniknę znowu na 2 lata. Buziaki.

U mnie dużo nadrabiania nie ma, nie bardzo mam czas na relację z wszystkich zmian, a szczególnie przesadzanek roślinnych. Będą już najwyżej efekty, niektórych sama jestem ciekawa.
Pozdrawiam
Grzebiuszka ziemna 01:02, 19 maj 2023

Do góry
Dziewczynki - bardzo Wam dziękuję za wyrażenie zachwytu nad zachodem, łosiem, niezapominajkami
Otóż jak tylko zobaczę jakiś ciekawy układ chmur, szybko wsiadam do auta (w stroju ogrodowym i zabłoconymi nieraz kroksami) i pędem za 5-7 minut jestem nad Drużnem z otwartym horyzontem, a zachód zwielokrotniony w jeziorze też robi swoje
Kolekcjonerka zachodów, łosi, roślinek, kamieni (muszę jeszcze zrobić sesję kamieni ) serwetek do decoupage, ptaków , drewienek o ciekawych (przynajmniej dla mnie ) kształtach, fajnych staroci, porcelany biało - niebieskiej itp itd

Ela - dzięki za drożdże zastosuję

Ostatnie dni tych pięknotek, w miarę upływu czasu zmienił im się kolor na łososiowy (to te, które na początku były białe z nutką różu):

Za drzwiami do ogrodu... 00:58, 19 maj 2023

Do góry
April napisał(a)
Bardzo mi się podobają ujęcia na nowy placyk. Czy można sprawić że ogród romantyczny stanie się jeszcze bardziej romantyczny? Jak widać po prezentowanych obrazkach - MOŻNA
I ten wypielęgnowany warzywnik ileż to pracy musiało kosztować. Podziwiam

Po deszczu pielęgnacja od nowa!
Aprilku- można, tak jak ty swój cudny ogród leśny sprawiasz bardziej cudnym ogrodem leśnym!
Ileż to pracy... tak samo wzdycham u Ciebie!
Kilka fotek mojego przedogródka:

Zielony zakątek z Antonówką 00:48, 19 maj 2023

Do góry
Za oknem Mysikrólik i Silver na pergoli oraz Brzoza 'Hoseri'- nasza polska odmiana

Zielony zakątek z Antonówką 00:40, 19 maj 2023

Do góry
Październik 2021
- od frontu Hortensje Phantom i Wim's Red

Za drzwiami do ogrodu... 00:32, 19 maj 2023

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu przeczytałam. U mnie jest tak samo robię przez cztery dni. Przeziębiona jestem z nosa leci, ale robię.
Na szczęście coraz bliżej końca. Najgorzej jest o teraz jak chwasty ruszają później już nie piele. Mam to w nosie.
Ja też młódką nie jestem. Dzieci nie specjalnie się kwapią do pomocy. EM pomógł wczoraj ponosił trawniki i obkosil koło drzew.
Resztę prac wszystko sama. Mieliśmy zamiar robić rabaty podwyższone, ale chyba zrezygnuje zabijać się nie będę za trochę swoich warzyw.
Papryki, dynie, cukinię posadzę gdzie kolwiek niech rosną.
Jeszcze dymki nie posadziłam.

Deszcz dzisiaj prawie cały dzień.

Pozdrawiam

U nas też pada, wszystko rośnie jak na drożdżach. Oczywiście chwasty w warzywniaku najszybciej! Cieszę się, że przed deszczem zdążyłam wysiać i posadzić wszystkie warzywa. Nawet papryki. Posadziłam też podpędzone dalie. Ale wyplewić warzywniaka, tam gdzie już podrosły niektóre warzywa nie zdążyłam. Tylko jedną kwaterkę z buraczkami i cebulą zimową. Przerwałam od razu trochę buraczki, dlatego takie stargane- mam nadzieję, że po deszczu wszystko wstało. Część wyrwanych przepikowałam, podobno można?
Na dowód, że u mnie też chwasty rosną:
Przed plewieniem:

Po:

EM nie wykosił też trawnika na części warzywnej, znów wysieją się mlecze i inne chwaściory, ale też po pracy nie da się wszystkiego ogarnąć. Nie mówiąc już o podopiecznych i obowiązkach domowych. Wydawało się, że jak dzieci się usamodzielnią to będzie więcej czasu, a guzik! Na to miejsce wskakują rodzice i wnuki...Ale oby nam zdrowie dopisywało to jakoś podołamy i w międzyczasie spełnimy choć namiastkę marzeń Pozdrawiam!

Kiścień (posadziłam w donicy)

Ogród Muszelki 00:16, 19 maj 2023

Do góry
Jutro planuję też posadzić do ziemi 'Philovita F1' (będą rosły w dzwonach) oraz do donic urocze maluchy od Reni Kokesz -'Tiny Tim'.

Viva pomodori!

W ogródku emerytki 00:15, 19 maj 2023

Do góry
W skrzynce na podjeździe liliowce już mają pączki i kwitną jakieś spóźnialskie tulipany

Udany duet - barwinek większy i ubiorek wiecznie zielony, który tu się wysiał

Jestem mile zaskoczona, jak szybko urósł klon palmowy nn.
Taki był kupiony wiosną 2020.

Tak wygląda teraz.
Ogród Muszelki 00:13, 19 maj 2023

Do góry
Pomidory 'Betalux' (20 szt.) od dwóch dni w donicach. Wypełniłam je w 4/5 ziemią kompostową i 1/5 ziemią do warzyw. Jutro przyniosę im pokrzywy. Wsunę do każdej donicy po garści. A resztę przeznaczę na gnojówkę.

Zielony zakątek z Antonówką 00:06, 19 maj 2023

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 23:59, 18 maj 2023

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu, czytam i zachwycam się twoimi pracami .Zdolna kobietko wielkie brawa i dla Krzysia też .
To twoje miejsce już jest takie dopieszczone, że tylko siadać i podziwiać, podziwiac.
Ale wiem i czytam jak dużo pracy tam włożyliście.

No bajkowo już masz tam Anuś
Aż mi się buzia do twojego ogrodu uśmiecha
Ps. Ja żółty lubię i różne kolory w roślinach lubię

Mam nadzieję latem więcej siedzieć i podziwiać,a może raczej częściej przysiadać, bo podziwia mi się lepiej gdy chodzę Teraz jeszcze kilka rzeczy zaplanowanych trzeba skończyć. Na razie wszelkie prace przerwał deszcz i dodatkowo dopadł mnie jakiś wirusek krtaniowy Czyli jak zwykle: plany planami, a życie sobie!
Sama uśmiecham się na widok tego nowego miejsca

Kupując kostkę granitową na placyk emowi spodobał się głaz (skałka gnejs pasiasty )i oczywiście musieliśmy mu znaleźć jakieś miejsce w ogrodzie. Stoi więc w przedogródku w towarzystwie nowego klona Crimsona
Ogród Basi 23:46, 18 maj 2023

Do góry

Ogród Basi 23:45, 18 maj 2023

Do góry

Ogród Basi 23:44, 18 maj 2023

Do góry

Ogród Basi 23:44, 18 maj 2023

Do góry

Ogród Basi 23:43, 18 maj 2023

Do góry

Ogród Basi 23:42, 18 maj 2023

Do góry

Ogród Basi 23:41, 18 maj 2023

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies