a teraz ta bardziej zaniedbana, niestety część ogrodu. w tym tygodniu mocne postanowienie nadrobić zaległości
i dzięki temu że wszystkie chwasty miały czas rosnąć takie coś mi urosło, czy to chwast, czy jakąś roślinka ozdobna mi się pojawiła?? pomóżcie
jestem początkującym ogrodnikiem - mało wiem i mało umiem, ale chcę się szkolić Proszę o pomoc w zaprojektowaniu rabaty. Rabata ma wymiar 470cmx115cm. Znajduje się w miejscu w którym słońce pada od rana do godz. 12:00, później jest już cień.
Obecnie znajdują się na nim cebulki mieczyków i dalii - wkopane byle jak, byle by przetrwały. Znajdują się tam też jakieś iglaki przywiezione przez teścia niewiadomo skąd - ten większy usycha i chyba nic z niego nie będzie. Dostałam też azalię oraz świerka kulistego szczepionego na pniu, które chce wykorzystać na rabacie. Przesyłam zdjęcia roślin, które mam nasadzone w innych częściach "ogrodu". Może coś by można było wykorzystać w projekcie...
Z góry dziękuję za pomoc.
U mnie dziś chilę popadało i jest okropnie zimni a mieliśmy plany rowerowe no trudno mus zmienić plany. Tydzień jak zwykle umyka w oka mgnieniu. Nie ma tyle czasu na ogród ile by się chciało a zielsko rośnie jak by mi ktoś w nocy popikował to co ja w dzień wypieliłam
takich mam gości za płotem
bodziszek
czosnek
ostatnie tulipki
Moje 3 róże mają już pączki
2 z B sadzone w zeszłym roku na wiosnę i tegoroczna laguna ma małego pączusia
Kalafiory, buraki liściowe, groszek na kulki, rabarbary i koperek
buraczki i truskawki
i jeszcze trochę kwitnących truskawek. Franio tylko czeka na czerwone owoce
Dzięki wielkie
To ja Ci pokażę wieczorkiem zdjęcie moich i mi doradzisz cooo?
Ja mam na rabacie różanej Hidcote Blue a na świerkowej zwykłą ale ta właśnie nie tworzy takich zwartych zgrabnych kulek Jak się zrobi szpetna to ją wymienię na Hidcote