Podoba mi się, że wprowadziłaś asymetrię do tego projektu. Ja zawsze się tego bałam i nie bardzo wiedziałam jak to zrównoważyć różnymi gatunkami. Pokazałam projekt eM i dalej twierdzi że może ja coś z tego wiem, ale on nie jest w stanie sobie tego wyobrazić
Mnie bardzo te drzewka zaintrygowały nie myślałam że się tam zmieszczą. I zmiana obwódki też jest fajna
Tylko czy na początku nie będzie pusto wiosną jak tam dam pole host? A może by zamienić początek z końcem znaczy hosty i żurawki żółte miejscami? Pod płotem ta rabata jest najbardziej nasłoneczniona czy to nie będzie przeszkadzać żółtym żurawką?
Po trzmielinę przed ganek wybieram się w środę mam nadzieję,że nie tylko po nią
Lawendę z tej małej rabatki już przesadziłam
Toszka mi uświadomiła, że ją tam dobiję bo tam jest cień.Dosadziłam też 1 żurawkę żółta której mi brakowało i teraz brakuje mi dwóch
bo stwierdziłam, że za rzadko jest. Postanowiłam że zastąpię lawendę żurawką bordową żeby cała rabata była zimozielona. Jest ona wąska ma tylko 70 cm i nie ma możliwości poszerzenia więc wydaje mi się że będzie dobrze. Lawendę przesadziłam do gazonów razem z czerwoną żurawką. Kocanki nie znałam bardzo mi się podoba i fajnie, że zwisa trochę je przysłoni.
Zastanawiam się też nad obrzeżem na początki miała być kostka taka jak na chodniku żeby nie dodawać innych materiałów. Miała iść podwójnie tak żeby koło kosiarki po jednej "utopionej" w ziemi jechało. Ale stwierdziłam że za szeroko będzie więc dam jedną. Teraz zastanawiam się nad tym żeby w ogóle dać coś innego. W jednym miejscu mam taki border plastikowy pod żywopłotem winoroślowym i fajnie spełnia funkcje znaczy trzyma kamień tam wysypany, a przy okazji go nie widać i dobrze się kosi. Co o tym myślicie? Wiem, że i tak trzeba co jakiś czas kantówką przejechać żeby trawa się nie wrastała, ale obawiam się że jak nic nie dam to po deszczach będę latać i wybierać kamień z trawy, bo jest nachylenie, a wole takich rzeczy unikać.