Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje małe wielkie marzenie 12:03, 01 maj 2016

Do góry
Skromnie, ale już cieszy oko

Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 11:55, 01 maj 2016

Do góry
Tak wyglądają moje pierwsze w życiu warzywa - na razie rzodkiewka i szpinak. Pozostałe dopiero wykiełkowały. Czy już przerywać - co myślicie? I czy takie maluchy już można zasilić np. rozcieńczonym Biohumusem
Małymi kroczkami do celu... 11:55, 01 maj 2016

Do góry
Byłam dzisiaj na giełdzie i kupiłam sobie takie oto cudeńka, może mi ktoś napisać co to? bardzo spodobały mi się kwiatuszki wyglądają jak mini czosnki podobno kwitną całe lato no to zobaczymy

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:53, 01 maj 2016

Do góry
W trakcie koszenia na moim jednym jedynym dużym drzewie czekała parka kosów na wyżerkę. Po koszeniu biegają po trawie i wygrzebują smakowite kąski. One siedzi wyżej, taka lekko brązowa, on czarny, niżej
Dzięki Bogdziu za identyfikacjie....

Ogród z pergolą 11:51, 01 maj 2016

Do góry
puzzle z trawy dla Kasi. duzo ziemi jeszcze na łączeniach ale to się po paru podlewaniach wchłonie i zarosnie
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 11:46, 01 maj 2016

Do góry
w trakcie wczorajszego spotkania zadzwonił mój eM i mówi,że ma dla mnie niespodziankę jak wrócę

i to jest ta niespodzianka

jak wychodziłam to była tylko wytyczona linia rabaty pod lipami
Ogród Ani :) 11:42, 01 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
U mnie druga dostawa cisów dzisiaj była Teraz muszę te kulki porozrzucać po ogrodzie :/
Wiem jedno, od jutra będę miała więcej przechowalnika niż ogrodu :/

Info dla zainteresowanych: cisów już nie ma, będą za kilka lat - takie duże.

Ania, jakie cudne kulaski, tak ze 3 takie by mi się przydały
Na Francuskiej 11:41, 01 maj 2016

Do góry
Jolu, jestem cały czas. Tutaj raczej po cichu... Cieszę się upragnioną Wiosną w ogrodzie...ptaszki pięknie śpiewają, słonko czasem przygrzeje...kocham wiosnę. Dla Ciebie specjalnie zdjęcia mojego małego zakątka. Może dziś uda mi się zrobić nowe zdjęcia, to niedługo je wstawię. Pozdrawiam ciepło i wiosennie
Ogród Ani :) 11:40, 01 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
U mnie druga dostawa cisów dzisiaj była Teraz muszę te kulki porozrzucać po ogrodzie :/
Wiem jedno, od jutra będę miała więcej przechowalnika niż ogrodu :/

Info dla zainteresowanych: cisów już nie ma, będą za kilka lat - takie duże.

A gdzie kupowałaś te kulkowe cisy? W necie? Bo potrzebuję 1 szt.
Tu ma być ogród :) 11:40, 01 maj 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Ale się napracowałaś z tym Twoim przedplociem. Całe już obsadziłaś? Teraz nie widać, ale za niedługo wszystko się rozrośnie i na pewno będziesz zadowolona
Wzdycham do szpaleru wisienek i płotu

Dzięki Marta, jeszcze nie całe. Sadzenie to pikuś, ale jeszcze kawałek mi został do odchwaszczenia, a to jest najtrudniejsze, wstyd pokazać, ale tak to wyglądało.

Ogród z pergolą 11:39, 01 maj 2016

Do góry
kojarzycie czyj to front? bo zapisałam na początku mojej przygody z forum, przed erą pinterest i teraz nie wiem skąd to. napewno któregoś z Naszych nielicznych Panów, ale którego?

planuję moją żwirową trochę upodobnić
Kłopoty - problemy z trawnikiem 11:38, 01 maj 2016

Do góry
Witam, jestem nowym forumowiczem. Piszę do Was,gdyż zmagam się z ogromnym problemem, a mianowicie z trawnikiem, który wygląda jak poniżej na zdjęciach. Trawnik był z rolki. Cały sezon rósł elegancko. Trawa gęsta i bardzo zielona. Na jesień pojawiały się żółte "odrosty", ale w niektórych miejscach. Pod koniec października wertykulowałem trawnik , ale niecały. Zdjęcia wykonałem tydzień temu. W tym roku na wiosnę ( połowa kwietnia) wertykulowałem cały trawnik. Trawa była całkowicie żółta i gęsta. Musiałem 3 razy wertykulować by suchą darń wyrwać i tak wszystkiego jeszcze nie wyrwało. Po wertykulacji dałem nawóz i podlałem. Czekam na efekty i Wasze opinie.
Pierwsze zdjęcie to trawnik zeszłoroczny.
Zauważyłem że najwięcej zdrowej trawy jest przy krawężnikach. W miejscach, gdzie trudno jest się dostać kosiarką.

Miskant - Miscanthus 11:33, 01 maj 2016

Do góry
Dzień dobry.
Na początku kwietnia, na A zamówiłam Miskant Miscanthus Morning Light srebrny i Zebranus. Kłącza przyszły tak marne, że nie wiedzialam czego szukać w kupkach ziemi. Zajęłam się nimi najlepiej jak potrafiłam i jeszcze tego samego dnia umieściłam je w doniczkach i schowałam do tunelu foliowego.
Minął miesiąc i nic się nie dzieje. Już po dwóch tygodniach wysłałam zapytanie do sklepu, jak dlugo mam czekać na to, aż zaczną wybijać z ziemi i dostałam taką odpowiedź:

Miskanty puszczają dopiero na przełomie maja/czerwca - i tyle będzie trzeba czekać - i tak co roku. szybciej raczej nie puszcza nawet w inspekcie - ale można próbować - jeśli będzie ciepło i mokro to może trochę szybciej, ale bez przesady bo wejdzie pleśń

Kłacza sa kopane z gruntu więc nie powinno być problemu bo świetnie zimują - ale gdyby nie wybiły to proszę odezwać się w czerwcu - przyślemy jeszcze raz

Mieszkamy w północno - wschodniej Polsce więc wegetacja u nas rusza 2/3 tygodnie później - ale plusem jest to że eśli u nas coś nie wymarznie to nigdzie już nie wymarznie U nas połowa roślin dalej śpi- wysyłamy bo każdemu się śpieszy - ale z reklamacją nie ma problemu

Wczoraj zajrzałam pod korzonek jednego z nich i zero życia.
Tak to wygląda:

Co myślicie na ten temat? Naprawdę na pojawienie się trawy mam czekać do czerwca?
Blyxa i elipsa 11:31, 01 maj 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
zielnik w wersji mini
i posadzone

Ależ mi sie to podoba Dziękuję za inspirację
Tysiąc radości i utrapień 11:27, 01 maj 2016

Do góry
mar_za napisał(a)
O Matko! Waw!

Efekt "o Matko! Waw" to jest dopiero teraz po przywiezieniu z pracy sadzonek do hartowania i po wystawieniu pomidorów. Na balkonie nie ma przejścia, trzeba wnieść część sadzonek, żeby można było przejść do niektórych roślinek.

Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:26, 01 maj 2016

Do góry
Your preschoolers grow slowly

Co z tym ogródeczkiem począć 11:21, 01 maj 2016

Do góry
Wyczytałam że trzeba zalać kanały nornic wodą, więc poszłam zalać
Lalam i lałam i lałam i lałam i tylko takie coś mi się idkrywało ziemia całkowicie się zapadła i oczom ukazały się korzenie roślin

Co mam robić?
Tu narazie jest ściernisko... 11:19, 01 maj 2016

Do góry
Inne rośliny też mają się dobrze mimo mrozów.
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 11:14, 01 maj 2016

Do góry
Dzięki Beatko.
Też się dziwię bo lilaki rosną w półcieniu a już zaczynają kwitnać i pachnieć mhyyy.

Ogród Mirelli 11:10, 01 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
I inne

Zdecydowanie te podobają mi się najbardziej
Widzę, że Claudię też posiadasz

Baberysy już posadzone? Śliczna rabatka Ci się szykuje. NA tle tej ściany z pewnością będą dobrze wyglądać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies