Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ukojenie 21:46, 07 kwi 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Właśnie wróciłam z podwórka
zasadziłam 4 hortensje i przycięłam
zasadziłam różę fairy
i zasadziłam te cztery kupione w Tes.co jagody

Za ciemno na zdjęcia - nawet do końca nie wiem jak rozsypałam korę bo ciemno już było jutro poprawię.

Nie myślałam, że tyle mi się zejdzie - a zeszło mi się od mniej więcej 17 do 20.30.

Ambitnie myślałam, że może chociaż kilka bukszpanów zasadzę, ale się przeliczyłam
no i eM coś wspomniał, że w razie co można w sobotę jeszcze poszerzyć tą rabatę - jutro rozważę.

Padam.

----
rozplanowane:

nocne zdjęcie:

rozsypałam 4,5 worka kory

----
paznokcie po 3 godzinnym ryciu w ziemi - oczywiście w rękawiczkach:

cóż jutro tak do pracy

Juz efekty widać
Super
Ja tez prawie caly dzien dziś na polu spędziłam poza malowaniem pergoli to prace porządkowe po panach od dachu. I podsialam trawnik bo tak sie zachmurzylo i zaczęło grzmic, mam nadzieję że cos popada
A pazurków Ci zazdroszczę ja mam swoje okropne jeszcze jak hybrydy sobie zrobie to ok
Ukojenie 21:46, 07 kwi 2016

Do góry
zoja napisał(a)
zasadziłam różę fairy

Za ciemno na zdjęcia - nawet do końca nie wiem jak rozsypałam korę bo ciemno już było jutro poprawię.

Nie myślałam, że tyle mi się zejdzie - a zeszło mi się od mniej więcej 17 do 20.30.

Ambitnie myślałam, że może chociaż kilka bukszpanów zasadzę, ale się przeliczyłam
no i eM coś wspomniał, że w razie co można w sobotę jeszcze poszerzyć tą rabatę - jutro rozważę.

Padam.

----
rozplanowane:

nocne zdjęcie:

----

cóż jutro tak do pracy

Juz efekty widać
Super
Ja tez prawie caly dzien dziś na polu spędziłam poza malowaniem pergoli to prace porządkowe po panach od dachu. I podsialam trawnik bo tak sie zachmurzylo i zaczęło grzmic, mam nadzieję że cos popada
A pazurków Ci zazdroszczę ja mam swoje okropne jeszcze jak hybrydy sobie zrobie to ok
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:43, 07 kwi 2016

Do góry
Haniu i Bogusiu każdego roku fiołków u mnie coraz więcej, wyprowadziłam je z ogródka to panoszą się na ziemi niczyjej czyli nieużytkach

Ogród z uśmiechem 21:41, 07 kwi 2016

Do góry
Chciałabym zrobić tu "coś". Od strony drogi wewnętrznej -wschód- posadziłam szpaler cisów - tam chodzi brama przesuwna. Płot betonowy -północ-jest sąsiada - zaczęłam go malować, ponieważ częściowo był pomalowany na nieciekawy kolor. Od tej właśnie strony ok. metr od niego idzie rura gazowa i jest niewielki - jakieś 30 cm - spadek terenu w moją stronę. W planach był tam wcześniej dodatkowy podjazd na samochód, ale okazało się, że niepotrzebny. Co tam zrobić? Może w części kącik różany?

Acha, tu gdzie kostka i kamienie też jest nasyp, wjazd do garażu jest wyżej. A bałagan jeszcze budowlany.

Te roślinki, które widać to "przechowalnik"., do przesadzania.

Zdjęcia muru:

Na planie to ta część zaznaczona na różowo.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:34, 07 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Trawki dzisiaj mi Marta przywiozła

Dobrze masz z Martusią no właśnie jakie to trawki?
Moja bajka 21:33, 07 kwi 2016

Do góry
Wchodzi moja mikro łączka

Blaski i cienie nowego życia 21:31, 07 kwi 2016

Do góry
I jeszcze moja magnolia 4 dni temu

dzisiaj

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:30, 07 kwi 2016

Do góry
Trawki dzisiaj mi Marta przywiozła

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:30, 07 kwi 2016

Do góry
Haniu teraz sobie skojazylam dlaczego te Omniegi rosną tylko spod murowanej ściezki,jak kupilam dzialke wzielam Mame by sie opiekowala tylko kwiatami,(i tez by miec pretekst bo kwiaty a tak serio by sie zblizyla bardziej do mnie i do dziewczynek,ale i to nie wyszło,nie mogłysmy sie porozumieć ciągle było rob tak a nie tak rob to a nie tamto przykre )i pamietam jak je wykopywała bo myslala ze to chwasty i nie ruszała przy betonie by nie wzruszyć go -dziś by był ich łan,ale pewnie się rozrosną z czasem.
I pomyśleć że beton je uratował

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:29, 07 kwi 2016

Do góry
Moje róże dostały strasznie w (_,_) tnę prawie do ziemi lub kopczyka kwiatów też mniej niż w tamtym roku no ale są i cieszą oczy

internet też u mnie muli, buziole
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:28, 07 kwi 2016

Do góry
a to dla mnie hit ... mała kafejka wśród monumentalnych budynków HafenCity i ciekawa aranżacja donic ... zamiast kwiatów zioła ...

i wspomniane monumentalne towarzystwo ...

Blaski i cienie nowego życia 21:28, 07 kwi 2016

Do góry
Moja budleja żyje ale jestem happy
Dziś w donicach pomieszałam (zdjęcia z dwóch różnych tel)

Moja bajka 21:26, 07 kwi 2016

Do góry

Pissardi zaczyna powoli przekwitać
Ogrodowy song 21:23, 07 kwi 2016

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:22, 07 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
no w koncu
brakowalo mi twoich kwiatow

Cześć Kasiu, no w końcu jestem ale u mnie słabo było z tą wiosną, ale już jest może koperkowa piwonia mi w tym roku rozkwitnie sasanki też już na dniach u sąsiadki już kwitną ale rosną pod murem, tam maja cieplej

Ukojenie 21:22, 07 kwi 2016

Do góry
zasadziłam różę fairy

Padam.

----
rozplanowane:

nocne zdjęcie:

----

cóż jutro tak do pracy
Z Pszenicznej ... 21:22, 07 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Moje odnowione krzesła, jest ich 6 szt ten wybrany został losowo do zdjęcia
Były stare, brudne, brązowe, siedziska wyleniałe
Dałam im tej zimy drugie życie, już nam służą

Agata krzeslo bardzo ladne,podziwiam kolejny Twoj talent jestes niesamowita,ale mnie zaineresowala ta szara sciana,co to jest ? Musze cos wymyslec na mojej scianie przed kominkiem gdzie bedziewisiec telewizor,a ta Twoj mnie zaintrygowala
Moja bajka 21:20, 07 kwi 2016

Do góry
kokoycz w całej okazałości

Buddleja Santana przezimowała. Ciekawa jestem co pokaże

Ciąg dalszy "żarówek" , horcia od Kasi. Kurka, prawie wszystko mam od KAsi . KAsiula, macham
Ogrodowy song 21:19, 07 kwi 2016

Do góry
Ballerina czeka na miejsce

Pogoda sprzyja więc roślinki rosną jak na drożdżach

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies