Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

omelka1 18:06, 13 maj 2016

Luki napisał(a)
Powiem delikatnie, że jestem wściekły. Wybrałem się dzsiaj bardzo wcześnie rano na giełdę by kupić jednoroczne, pomijam, że ludzi było mnóstwo to do tego wybór tak kiepski, że szkoda gadać, u każdego to samo. Chciałem kupić pelargonie to wszędzie były tylko czerwone, kupiłem w sumie nieplanowane fuksje, a z długiej listy totalnie nic... ojjj jaki zły jestem. Gdybym miał bliżej Tychy to bym się wybrał bo tam już w kwietniu był spory wybór, ale jednak mam za daleko i się nie opłaca, pozostaje zamówić w kwiaciarni, a do Częstochowy już nie pojadę po kwiaty na pewno.
Nawet Vertigo nie mieli... przepraszam malutkie doniczki po 2 dychy.

Łukaszu to wcześnie to która godzina bo jeżeli szósta no to hurtownicy już większość ładnego towaru wybrali.Vertigo kupowałam po dyszce w tamtym tygodniu.
gierczusia 21:39, 13 maj 2016

Lukasz dzięki za miłe spotkanie dziś ... I następnm razem wybijcie mi zawczasu z głowy te " fantastyczne " targi w Parku Śląskim
alis 21:51, 13 maj 2016

Luki napisał(a)
Nigry przed i po cięciu. Ja drastycznie skróciłem pędy w zeszłym roku, tak że ze strachem przez miesiąc na nie patrzyłem, ale opłaciło się, nawet są zbyt gęste przy podstawie i musiałem wyciąć krzyżyjące się pędy, tutaj nie chce ich mocno ograniczać dlatego w tym rok skromniej
W sumie to na wielkość całej korony poszło 2/3

Dzięki za te fotki, lubię takie obrazkowe porady, a śliwy dorodne, chyba swoją jedną jedyną też ciachnę.
Luki 22:01, 13 maj 2016

Kasiu troszkę zmartwiony różami jestem bo jak widziałem Twoje to były ogromne, ale od tego czasu niewiele przyrosły, sucho nie mają bo nawadnianie chodzi, a wcześniej podlewałem. Spokojnie będę czekał, w sumie to może się obudzą i w czerwcu będą ładne

Na trawniku niestety troszkę dłużej to trwa, bo trzeba uważać, ale prace idą u Was na najwyższym poziomie estetycznym Kółeczko widziałem

Stres nie jeden ogrodowy wróci, a najbliższy mam na poniedziałek wtorek bo coś prognozy szaleją , ale mam nadzieję, że żadnych szkód temperaturowych nie będzie

Irenko ja od zakupów lepiej już daleko bo teraz muszę mieć wszystko dobrze przemyślane
Drzewo o którym była dyskusja już wybrane, będzie bardzo duża glediczja Sunburst

Luki 22:06, 13 maj 2016

Agato była 5:40 jak wszedłem na teren giełdy, ale jak dla mnie słabizna w wyborze, może taki dzień bo rotacja towaru jest ogromna

Elu to myślę, że mogłem się nie ruszać od Żurka i tam wszystkich ściągnąć, na pewno byłoby więcej do oglądania i po ogrodzie dałoby się pospacerować
No i ja też dziękuję, było bardzo miło

Alicjo trafiły mi się w zeszłym roku bardzo ładne okazy, ale ja jestem bardzo wybredny co do drzew, bo nie lubię jak coś ma brzydki pokrój lub nieodpowiednią gęstość, gałązkę itd... No wybredny jestem
alis 22:19, 13 maj 2016

Łukasz, doczytałam, że polowałeś na trawę Vertigo, to moje tegoroczne odkrycie. Co zamierzasz z nią robić? Doniczkowe wariacje czy rabatowe?

Aaa, jak uda mi się wgrać zdjęcia (próbuję od dobrych 20 minut) to możesz zerknąć do mnie, robiłam przymiarkę z żurawkami, co 40 cm je ustawiłam, możesz?
Luki 23:04, 13 maj 2016

Alicjo sadzę po prostu do donic i tyle no i leję dużo wody. Gdybym miał wielkie donice coś bym do nich dosadził, ale i tak mam takie ledwo wystarczające
Byłem napisałem
alis 23:17, 13 maj 2016

Luki napisał(a)
Alicjo sadzę po prostu do donic i tyle no i leję dużo wody. Gdybym miał wielkie donice coś bym do nich dosadził, ale i tak mam takie ledwo wystarczające
Byłem napisałem

Dzięki

Rzeczywiście Vertigo rosną tak duże jak jest napisane na etykiecie 70-80 cm? Z koloru jesteś zadowolony?
boguslawa_ma... 07:33, 14 maj 2016

Łukasz dziękuję za miłe spotkanie,szkoda tylko że nic nie kupiłeś
Żałowałam że nie zabrałam się z tobą ,bo wsiadłam do tramwaju i brakło prądu,
ale to był piątek i 13-go.

lojalna_ 07:56, 14 maj 2016

Lukasz Wasze towarzystwo rekompensowalo pustki hihi

Rozplenica która mi wymarzła to penniseum villosum piękna była

Nazwisko CO w Wirku to Mercik )))