OK. Rozumiem Nic dziwnego, że wszyscy wzorują się na ideale (takim jak Twój ogród)
Ten ogród ma być minimalistyczny i skupię się na małej grupie roślin w wielu powtórzeniach.
Ten Głóg jest aż tak niedobry?
Takie jak ja sadzę czy polecam, czyli wszyscy sadzą bukszpany, cisy, trawy, kule bukszpanowe i cisowe, hortensje, świerki serbskie itd.
Ktoś nam to zarzucił, że mamy schemat, ale lepszy dobry schemat niż zły.
Ja robię też inne ogrody, preriowe i minimalistyczne, bylinowe, różane, ale amatorom polecam to co najlepiej wygląda.
Najpierw sprawdź warunki w jakich rosną jak przygotowałeś glebę, czy gleba aby na pewno jest kwaśna, czy nie za głęboko, czy nie stoją w wodzie albo co gorsze może maja matę p. chwastom?
Szerokość tych rabat, to około 1metra. Myślałem własnie o takich kostkach z bukszpanu obsadzone żółtymi trawami i żurawkami. Pomiędzy nimi kule na pniu z bukszpanu. Te rabaty przy tarasie są podwyższone.
Naziwj go Ogród w poprzek, bardzo ciekawy plan, zastosuj sporo takich samych roślin, kostki z krzewów cięte, z bukszpanów, tawuł, nawet jaśminowców. Ostatnio w Anglii był szał na to,
Żeby się trochę podenerwować, dzis nie mogłam znaleźć dowodu rejestracyjnego, który dał mi wczoraj Michałek, dał ale gdzie połozyłam? nie wiedziałam, znaczy wiedziałam, ale nie było, Dwie godziny szukałam. Nerwy. no co ja się mam ze sobą, całkowita skleroza i zaćmienie mózgu
Przyjechał stożek z cisa wielki i grujecznik wielki Mam fotki.