Moja kolacyja na poprawienie humorku p HORTCE
chleb,masło,cebula czerwona plaster,pomidor plster,wędlina plaster,ser żółty plaster i posypane przyprawą do mięs,i na 2 minutki do mikroweli
pychota
częstujcie się smacznego
Super Bardzo się cieszę Musiałam ja strasznie mocno przyciąć przed wysyłką i tez się bałam, że tego nie zniesie. Nie zakwitnie Ci w tym roku, bo ona na dwuletnich kwitnie, ale za to w przyszłym będzie miała juz kwiatki.
Wreszcie jakaś myśl. Myślałam o dwóch, trzy się chyba nie zmieszczą, bo szambo tam jest. To może gracek, dereń, dereń ?
Zimą zdobiłyby czerwone gałązki.
Jak myślisz, co ile go posadzić? Co metr?
Ambrowiec? A gdzie go chcesz posadzić? Mój - jak wiesz - rośnie na skraju dereniowej i dobrze, bo trudno mi zaakceptować wygląd jego kory. Z wiekiem ma dojrzeć (ta kora) i się wygładzić. Ambrowiec trzyma się dzielnie, nie jest okrywany.
Zdjęcie w Twoim awatarze wskazuje na świetny atrakcyjny zimą ogród Anglesey Abbey albo Sir Harold Hillier Gardens, tak?
Jejku nie widać, na korze są 3 graby fastigiata a za nimi żywopłot grabowy, kto widzi żywopłot grabowy ręka w górę.Potem wstawię inspiracje co mniej więcej chciałabym osiągnąć.