Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Iwk4 00:23, 13 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Ania to teraz widzisz dlaczego nie jestem z nich zadowolona. Dbam o nie, pielęgnuję, a one tak wyglądają. Odbijają i wypuszczają nowe źdźbła, ale chyba zgodzisz się ze mną, że jako trawy zimozielonye wyglądają brzydko. U kilku osób też czytałam, że się nie sprawdziły, a inni są zadowoleni. Sadź sama przetestujesz i ocenisz

Moje po zimie były ładne, a wiosną zaczęły marnieć. Stare listki obumarły. Czekam, by wypuściły nowe.
Też tak wyglądają.
MirellaB 00:23, 13 maj 2016

Marga napisał(a)
Ależ się czyściutko zrobiło z tymi kamyczkami. Jestem ciekawa róż jak zakwitną
Miłego dni jutro życzę

Też jestem ciekawa połączenia róż z hortensjami
MirellaB 00:25, 13 maj 2016

Shemsi napisał(a)
Fiu,fiu, frontowa robi fajne wrażenie już teraz, to co będzie, jak się rozrośnie? Piknie będzie!

Jak sobie przypomnę, jak to na początku wyglądało, to rewolucja z gatunku extreme makeover była. Swoją drogą mogłabyś wrzucić takie porównanie

Rewolucja, metamorfoza udana.
Takie porównania i podsumowania to zimą robię
MirellaB 00:26, 13 maj 2016

Iwk4 napisał(a)

Ja też ciągle gubię. Jak M znajduje, to mówię, że były utyrane albo przemoczone i musiałam wziæć drugie
Dobrze, że sekatory ręczne mam dwa. Zawsze je szukam razem z rękawicami. Ostatnio musiałam zasypać w kompostowniku. Co się ich naszukałam.

A ja nie mam z tym problemu. Zawsze odkładam do skrzyneczki i nic nie szukam
Iwk4 00:29, 13 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Było

Jest

Jako było powinnaś Mirelko wstawić fotkę z pierwszych stron wątku. To dopiero jest metamorfoza
MirellaB 00:30, 13 maj 2016

andziurex napisał(a)

U mnie na 16 ML rusza tylko 3. Załamka. Strictusy już spisałam na straty, bo wyglądają na kompletnie padnięte. Wszystko przycinałam w tym samym czasie. Rozplenice startują powoli, turzyce też, nawet stipa w połowie przetrwała, a kostrzewa prawie cała wymarzła. Nic z tego nie rozumiem.

Ania, bo ta zima nie była łaskawa dla traw niestety. Wszyscy mają straty
ML daj czas, moje dopiero zaczynają wypuszczać po 1 źdźble

Widziałaś mogą zmienioną rabatę? Pamiętasz jak się zastanawiałyśmy jak to rozegrać. To Twój pomysł z tymi poziomami Dziękuję
Iwk4 00:34, 13 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Wiem, że nie lubi mokro. Pójdzie do gruntu może jej będzie lepiej

I wtedy się zdziwisz, jaka z niej piękność urośnie. Ja rok temu taką samą sadziłam. Wyjmij jedną z doniczki i zobacz, jakie duże ma korzenie.
Ja pierwszych 6 posadziłam jus do gruntu. Jutro następne
MirellaB 01:07, 13 maj 2016

Iwk4 napisał(a)

Moje po zimie były ładne, a wiosną zaczęły marnieć. Stare listki obumarły. Czekam, by wypuściły nowe.
Też tak wyglądają.

Iwonka najładniejsze u mnie są Trzcinniki Overdam. Bardzo jestem z nich zadowolona

Moje nowe Annabell Strong mają kwiatki

Burza była, a ja siedziałam z moimi psami, bo one bardzo się burzy boją.
Deszcz fajnie ogród podlał, a powietrze jakie super teraz
MirellaB 01:10, 13 maj 2016

Iwk4 napisał(a)

Jako było powinnaś Mirelko wstawić fotkę z pierwszych stron wątku. To dopiero jest metamorfoza

Pamiętasz ten skalniaczek w który tyle pracy włożyłam, a teraz nie ma po nim śladu.

Takie podsumowanie i metamorfozy zimą chciałam zrobić
MirellaB 01:13, 13 maj 2016

Iwk4 napisał(a)

I wtedy się zdziwisz, jaka z niej piękność urośnie. Ja rok temu taką samą sadziłam. Wyjmij jedną z doniczki i zobacz, jakie duże ma korzenie.
Ja pierwszych 6 posadziłam jus do gruntu. Jutro następne

Iwonka dzisiaj jedną wyciągnęłam i właśnie nie ma długich korzeni, bardzo się zdziwiłam. Korzonki trochę większe niż podczas pikowania.