Na poprawienie warunków różaneczników nie czeka się, można to zrobić jak najszybciej, wyłam kwiatostany jak różaneczniki przekwitną i podnoś rośliny wyżej.
No i niech mi ktoś powie, że nie jestem "trendy" - kule są modne i chętnie stosowane nawet w ogrodach "udających" naturę. Mój styl ukształtowała ta wystawa już od roku 2004, kiedy pojechałam do Londynu pierwszy raz.
Już założyłam watek Anglia maj 2013, zdjęcia - chyba że Hania cosik wrzuci, ale też musi wgrać, cierpliwości, a kiedy ja się wyspię ??? Nie wiem, powiem szczerze
Po powrocie wypakowywaliśmy dwie walizy roślin - do 3 rano. Potem pobudka o 7 rano i ostro do pionu. Witek krzyczy, Danulek, Kropki nie ma !!
No to ja na równe nogi i szukam, a ona bidulka przycupnęła w naszej łazience na górze co by być bliżej nas Poczciwa psinka i znalazła się, ale ja mam 280 maili do ogarnięcia i te zdjęcia do wgrania I praca, ludziska do ogarnięcia... a tu leje
Wyjazd na Chelsea Flower Show został połączone ze zwiedzaniem kilku ogrodów angielskich na południe od Londynu, głownie hrabstwo Kent.
Od soboty pogoda zmieniła się diametralnie i mieliśmy po prostu cudne słoneczko, co widać na zdjęciach.
Przenoszę post Sebka z wystawy - potem dodamy nowe zdjęcia, może Hania się przyłączy?
Najpierw skoście chwastowisko, bo jednak do trawnika mu jeszcze brakuje, ale na pewno będzie jak się postaracie. Wytyczcie warzywnik i rabaty, dbajcie, żeby włąś nie trawnik ładny powstał, Da efekt zadbania a nie chaosu w ogrodzie.
Najpierw udaj się do Urzędu Gminy w Twoim miejscu zamieszkania i te same pytania zadaj tam - po prostu nie jesteśmy prawnikami, a tu potrzebne są dokładne przepisy wyjaśniające Twoje wątpliwości oraz wiążące zdanie urzędników, którzy powiedzą co i ja masz zrobić oraz jakie dokumenty złożyć.
Potrzebne jest pozwolenie na budowę, ale czy na działce rolnej? Nie wiem.