Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:41, 15 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Doła zakop! Projekt wizualnie fajny, ciekawy, ale to ma się Tobie podobać, nie nam. Masz już jakiś zarys, malunki Juzi, dasz radę!

Dziękuję Kasiu.
Z Waszą pomocą to i może dam radę
Buziak.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:38, 15 mar 2015

Do góry
Doła zakop! Projekt wizualnie fajny, ciekawy, ale to ma się Tobie podobać, nie nam. Masz już jakiś zarys, malunki Juzi, dasz radę!
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:34, 15 mar 2015

Do góry
olga_ napisał(a)

Myśle że będzie fajnie, chyba jesteś zbyt surowa Wiesz projekt to jedno, a w realu wygląda czasam całkiem inaczej. Ja miałam takie przemyślenia z łazienką(czyli nie byłam przekonana do projektu) wyszło fajnie. Projektantka wiedziała co planuje... Wracając do ogrodu to jeżeli coś Ci się nie będzie podobało to zmienisz. Z liniami w ogrodzie często jest tak że jak masz "fale" to chcesz mieć linie proste i odwrotnie. Powodzenia. Będzie super!

Olguś faktycznie ja to jestem z tych osób bardzo wymagajacych i krytycznych wobec siebie i tego co mnie dotyczy.i tak się potem zadręczam.Wyjazd do Uk trochę zdystansował ale ja chciałabym wszystko tak idealnie, a tak się nie da.
Dziękuję za miłe słowa bo mam lekkiego doła.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:31, 15 mar 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Podoba mi się ten projekt.

Dzięki Karolu.
W końcu to mój projekt ,hi hi.Pan pozmieniał trochę rośliny i namieszał w naszych wspólnych planach jakie tutaj stworzyliśmy.Troszkę jeszcze sobie podumam.A myślałam, że już będę spokojnie spała.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:26, 15 mar 2015

Do góry
Podoba mi się ten projekt.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:21, 15 mar 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Projekt wygląda na uporządkowany.
Serby możesz ciąć na żywopłot i nie wyprą hortek.
Trochę mało widać mimo wszystko.
Geometrycznie to wyglądają niektóre rośliny, co się powtarzają, wiadomo że w realu nie będą takie sztywne.
Faliste ścieżki nieco zmiękczają kąty proste.
Ale taki duży a kwadratowy trawnik jakoś mi do niech nie pasuje.
Ale ile osób tyle zdań.
Tobie musi się podobać.

Gosiu dziękuję za opinię
Masz rację, że w realu to wyjdzie inaczej.Tak jak było z wytyczaniem rabat.Tyle pomysłów.A jak poszliśmy w ogród z wężem to się okazało co innego.
na razie to jeszcze moje emocje nie opadły.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:27, 15 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
I jeszcze takie wrzucę

Roślinki typu lawenda ,liatra,szałwia, naparstnica,jeżówka, werbena.To na tej bocznej przy tarasie.Pod umbrami świerk zwyczajny.

A co myślicie o tych powtórzenaiach?Dobrze, czy nie bardzo??

Pojawię się wieczorkiem, musze zmykac.

Myśle że będzie fajnie, chyba jesteś zbyt surowa Wiesz projekt to jedno, a w realu wygląda czasam całkiem inaczej. Ja miałam takie przemyślenia z łazienką(czyli nie byłam przekonana do projektu) wyszło fajnie. Projektantka wiedziała co planuje... Wracając do ogrodu to jeżeli coś Ci się nie będzie podobało to zmienisz. Z liniami w ogrodzie często jest tak że jak masz "fale" to chcesz mieć linie proste i odwrotnie. Powodzenia. Będzie super!
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:20, 15 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
A ja jak patrzę na ten projekt to mi się dużo większy wydaje niż Twoja działka.

No właśnie moje pierwsze wrażenie jest takie samo?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:10, 15 mar 2015

Do góry
A ja jak patrzę na ten projekt to mi się dużo większy wydaje niż Twoja działka.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 17:04, 15 mar 2015

Do góry
Projekt wygląda na uporządkowany.
Serby możesz ciąć na żywopłot i nie wyprą hortek.
Trochę mało widać mimo wszystko.
Geometrycznie to wyglądają niektóre rośliny, co się powtarzają, wiadomo że w realu nie będą takie sztywne.
Faliste ścieżki nieco zmiękczają kąty proste.
Ale taki duży a kwadratowy trawnik jakoś mi do niech nie pasuje.
Ale ile osób tyle zdań.
Tobie musi się podobać.
Ogródeczek 11:58, 15 mar 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

Ale fajnie będzie
Masz jakiś projekt do pokazania ? Jak to będzie wyglądało ? Tylko dach ?
A z czego podłoga ?
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 11:27, 15 mar 2015

Do góry
Witaj. Wpadam do Ciebie z rewizytą.
Przeczytałam cały wątek i tak jak inni twierdzę, że nie ma sytuacji beznadziejnej.
U mnie też nie jest doskonale. Okna wykuszu wychodzą wprost na duże okna tarasowe sąsiadów. Z drugiej strony sąsiad ma duży dom, że z okien widzę betonową ścianę. Nigdzie nie jest doskonale. Na początku rozmyślałam, że trzeba było kupić inną działkę, inny projekt domu itd itp. Teraz już nie myślę, bo szkoda zdrowia. Cieszę się z tego co mam. Ile ludzi by tak chciało mieć jak ja. I wiesz co ja się szczelnie nie odgradzam od sąsiadów. Czuję się bezpieczniej. Zresztą kto ma czas całymi dniami siedzieć i obserwować.
Na pewno wiem, że tuj bym nie likwidowała, szkoda by było je przesadzać. Dobry pomysł tuje i drzewa.
Czy już się zdecydowałaś?
Początki bywają baaardzo trudne 10:45, 15 mar 2015

Do góry
Witaj,

Przybywam się przywitać.

Piękny domek i fajny kawałek działeczki do popisów.

Masz dokładnie taką samą ekspozycję co u mnie i ja też jestem na etapie planowania obsadzenia "nerki" od strony północnej.

Widzę że planów co niemiara i to co mogę doradzić to zrób profesjonalny projekt inaczej możesz popełnić wiele błędów, których ja nie uniknąłem.

Będę kibicował.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:48, 15 mar 2015

Do góry
dzień dobry
pokaż ten projekt
Czasem słońce czasem deszcz 06:29, 15 mar 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
Poczytałam, pooglądałam Projekt domu jednak inny, ogrodu zresztą też (mimo części wspólnych w obydwu przypadkach)

A ten tatarak u Magdy (Noemi) to nie w słońcu? Trzeba dopytać, widziałam, że widziałaś u niej Jeśli te zdjęcia są robione teraz po zimie, to ładnie wyglądał. Tyle, że zima mało zimna i bez śniegu była...

Witaj, AnaArt mnie przestrzegłą przed tym tatarakiem że lubi wodę, więc poza słońcem mogę nie zapewnić mu takich warunków jakie by chciał, więc myślę dalej. Też masz go w planie u siebie? Ja mam carexy i hakone i chętnie bym poeksperymentowała
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 00:51, 15 mar 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
też siedzę jak na szpilkach i czekam na Twój projekt

Co z PROJEKTEM?Hm. mam mieszane odczucia.Pan był 3 godziny, mąż to myślałam, że jajko zniesie ,ale nawet uczestniczył w rozmowach
Plan zostaje mój na proste linieChyba kamień z serca mi spadł.Będą dwie odrębne części pooddzielane cisami na różnych wysokościach.Z boku jest propozycja geometrycznych nasadzeń i z tym to musze się przespać chyba z kilka nocy.Rośliny trochę inne niż się spodziewałam, w innych miejscach hortensje.
Jutro wrzucę jakiś plan bo już padam a wszystkiego nie opiszę.Może dojdą 3 graby przy basenie pomiędzy trawami.
Zmykam spać.
Pozdrawiam wszystkich
Czasem słońce czasem deszcz 22:32, 14 mar 2015

Do góry
Poczytałam, pooglądałam Projekt domu jednak inny, ogrodu zresztą też (mimo części wspólnych w obydwu przypadkach)

A ten tatarak u Magdy (Noemi) to nie w słońcu? Trzeba dopytać, widziałam, że widziałaś u niej Jeśli te zdjęcia są robione teraz po zimie, to ładnie wyglądał. Tyle, że zima mało zimna i bez śniegu była...

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:01, 14 mar 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Witaj Kamila. Pierwszy raz jestem u Ciebie, już przejrzałam Twój wątek od początku- rabata frontowa jest przepiękna- ciekawa jestem na jakim teraz jesteś etapie. Tworzysz fajne miejsce. Przez moment myślałam że mamy ten sam projekt domu, ale z planu który umieściłaś wyglądało że chyba jednak nie (ja mam Gr...n). Pozdrawiam i będę śledzić

Witaj Ewo

Teraz będę zdejmować darń na rabatę przed tarasem i powoli obsadzać. Chciałam inaczej, ale ten fragment, od którego zaczęłam muszę lepiej przygotować, także tam sadzić będę jesienią. Liczę też na to, że uda nam się w tym roku położyć kostkę. Zobaczymy co nam się uda zrealizować, możliwości czasowe jak i finansowe są ograniczone

Projekt biorąc pod uwagę nazwę z pewnością inny. A czy podobny - idę do Ciebie zobaczyć

Pozdrawiam.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:00, 14 mar 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Witaj Janko. Bardzo ciekawy projekt ogrodu. Z niecierpliwością czekam na przedstawienie jakie dadzą róże. Też jestem ich miłośniczką. Pozdrawiam Ewa

Witaj, Ewo, też już tupię nóżką i doczekać się nie mogę co tam z mojej różanki wyrośnie
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 19:39, 14 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Poszukaj zamienników dla roślin które Ci się nie podobają i ruszaj. Ogólnie projekt jest fajny ciekawi mnie co ma być na froncie

też tak myślę
Moja sugestia jeśli liczysz na ogrodowiskową pomoc nie znikaj na długo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies