ach ) wzdycham (jak zawsze) do porządeczku takiego
u mnie tak wygląda Blue Diamont - ta sama faza rozwoju i z jednej łodygi wychodzą dwa kwiatki...już teraz tak majstrują przy tych cebulach
łososiowe są super! ..ale mogą zrózowiec w końcowej fazie rozwoju ...tez mam jedne łososiowe co miały być różowe ...ale powiem ci ze bardzo mi się podobają
mam tez takie co zółto-kremowe są ...potem bieleją żeby na końcu stać się fioletowymi ...i już 3 rok u mnie są i się fajnie namnażają
PS. trawnik i u mnie coś tez słabo się zbiera po wertykulacji i nawozach.
Uporządkowana rabata, na drugiej skarpie, rozpoczęta misja melodii traw
Sadzenie w trójkącie rozchodnik Sturdast i rozplenica Hameln, pomiędzy nimi budleja Harlequine.
Zobaczymy co z tego wyjdzie
Znalazłam dzisiaj kilka niespodzianek w ogrodzie. Po raz pierwszy jodła koreanka będzie miała szyszki.To jedno z pierwszych drzewek sadzonych na działce.
Ciekawie zapowiadają się kwiaty ostatnich w kolejce do kwitnienia tulipanów. Kwitną ostatnie idealnie białe narcyzy, poziomki i truskawki. Mniam !
Zrobiłam kanciki przy murku i schodkach. Pooglądałam młode listki na jarząbach szwedzkich.
Mirellka wymierzyłam u siebie - wychodzi 4 metry, sadzonek około 13 szt więc koszt jeszcze do przeskoczenia. Idę szukać dalej czy już je posadziłaś... oj będziesz mieć pięknie ja też już nie zmienię decyzji