wedlug mnie spójna tylko w kwadraty teraz te rosliny trzeba ułożyć. taki plan mi dzisiaj wyszedł
tutaj wersja z altaną po prawo ale to jest do uzgodnienia. grujeczniki bylyby po lewo. tam jest 2x10 kwadratów 1,5x1,5 do serbów, do samego końca.
niewiem czy robic to jako całość czy raczej inną rabata bedzie ta na wprost czyli 8kostek. wtedy rabata po lewo ma 2x8kostek
jezu rozumie mnie ktoś...
prawą stroną się nie zajmujemy. narazie
Viola tu wstawie, bo nie chce Ci watka zasmiecac moimi zamkami
takie mamy te nowe zamki
a takiej czesci nam brakuje
z tym, ze to musi byc odpowiednia odleglosc od ramy do zapadki i takie tam, i ta czesc na zdjeciu nie jest identyczna z ta ktorej szukamy, bo my chcemy taka co sie nie wbija w rame ale przykreca....
Witaj Anetko, widziałam, że niedawno cięłaś bukszpany, mogłabyś mi podpowiedzieć, jak bardzo przyciąć ten okaz , żeby przypominał kulę i kiedy to najlepiej zrobić, już teraz, czy jeszcze czekać?
Pozdrawiam. Renata
Dziękuję Sylwia, musiałam trochę się pogimnastykować, żeby tak to wyszło
Dla Ciebie niezabudki, dzięki Tobie nazwę zapamiętałam
Już są pączki, lada chwila będzie bardzo niebiesko.
Marto kupiłam 2 grujeczniki i wymyśliłam sobie posadzić je na jednej rabacie co by miedzy nimi jaką ławkę czy hamak postawić i wąchać watę cukrową mając doła.
skleciłam projekcik towarzystwa dla grujecznikow
wczesniej była wersja taka
a teraz wymyslilam sobie że rabaty bedą u mnie wielokrotnoscia kwadratow 1,5x1,5. w kwadracie jeden gatunek, zielone kwadraty to kostki z bukszpanu
co myslisz?masz jakieś piny?
a więc magnolia u ciebie ruszyła, u mnie na osiedlu jeszcze w zamkniętych pąkach
Potwierdzam, że ciepło dziś było na mieście, że również chodziłam w krótkim rękawku
Ktoś pytał o trzcinniki, z tego co pamiętam, u mnie pięknie rosną, mają już chyba z 30 cm (mam je w donicach)
Kasiu najgorsze, że nie wiem dlaczego tak się dzieje - ja mam piaski więc o zastoju wody nie ma mowy - w glebie musi być jakiś patogen, który infekuje cebule tylko jak temu zaradzić - już nigdy nie będę mogła sadzić cebulowych?
Chorują wszystkie oprócz czosnków.
bratki nie chorują
Dziś oczyściłam rabatę z hortensjami ogrodowymi i moim "bonzajem", nad którym trzeba popracować dalej. Poczekam z nim do czerwca, niech się określi, czy podusie będą przyrastać.
Danusia pisze, ze bukszpany można ciąć w czerwcu. Oby wielkich upałów nie było wtedy