Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 00:03, 09 maj 2016

Kasya napisał(a)
Ja sadze pomidory zwykle ok 10 cm głębiej i obrywam dolne liście

Bardzo Ci dziękuję, tak myślałam ale wolałam się upewnić
mira 00:06, 09 maj 2016

Katkak napisał(a)
Miruś fajne zakupy. Mi też się wczoraj do łapek przykleiło małe co nieco .

Noo to my kleptomanki

jak się oprzeć ?

mira 00:13, 09 maj 2016

kasiek napisał(a)
Dziękuje Wam bardzo za przyjazd i odwiedziny - było mi szalenie miło Was poznać i pogadać o sprawach tak ważnych dla ogrodników pasjonatów
Szokda że pogoda była taka mało ciekawa ale kolory za to były ładne - jak pali słońce to wszystko wydaje sie prześwietlone
Żałuje że w tym ferworze nie wziełam aparatu i sama nie cyknęłam kilka fotek ale byłam bardzo przejęta Waszą wizytą
Bardzo dziękuje też Twojemu eMowi za wskazówkę z murem - no że też ja o tym nie pomyslałam , a teraz mi ulżyło bo przestałam drążyć temat
Pozdrawiam gorąco i.. do zobaczenia

Kasiu to my dziękujemy za Twoje zaproszenie i co tu gadać energię .

Ja żałuję że nie zabrałam aparatu bo właśnie światło było super.

To fajnie że nasza wizyta dostarczyła Ci także ulgi skoro się miejsce znalazło w sensie ulgi to planuj oranżerię bo się rozochociliśmy.

Do miłego

mira 00:15, 09 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)
Mira.. po werbene zapraszam.. zostawię ci kilka sadzonek..

Kleome w tym roku nie wysiałam Brakło czasu Może do gruntu gdzieś sypnę ??
Albo i nie sypnę..

No i jak nie kochać Ogrodowiska no znaczy Ani hehe

ja nie mam werbeny Ty nie masz kleome i co?

i ja mam werbenę a Ty masz kleome

no i fajnie
mira 00:17, 09 maj 2016

W najbliższym tygodniu Towarzystwo lilakowe jedzie podziwiać lilaki - ja mam inny plan też bardzo przyjemny.
Będę myślami z Wami i pozdrawiam

Richie 23:31, 09 maj 2016

Mira to ja bardzo dziękuję za wspólny wyjazd do Kasi i przegadanie całej drogi Specjalne podziękowania dla osobistego pana kierownika
AgataBC 21:00, 11 maj 2016

Napisz proszę swoje doświadczenia w uprawie i pielęgnacji kaliny angielskiej. Czy tniesz, nawozisz, jak ją zagęścić, czy w cieniu czy w słońcu. Wszelkie spostrzeżenia będą dla mnie cenne.
Gabriela 21:32, 11 maj 2016

mira napisał(a)
W najbliższym tygodniu Towarzystwo lilakowe jedzie podziwiać lilaki - ja mam inny plan też bardzo przyjemny.
Będę myślami z Wami i pozdrawiam

A my będziemy z Tobą, bo miałaś jechać.
Pomidory posadź głęboko, nawet za drugi liść. One wtedy świetnie się ukorzeniają, co stabilizuje roślinę i sprawie że lepiej rośnie.
Gratuluję kwiatka na żeleźniaku,nawet nie sprawdzałam czy u mnie jakieś są.
Czy to kupione pomarańczowe to nowe dalie?
mira 22:51, 11 maj 2016

Richie napisał(a)
Mira to ja bardzo dziękuję za wspólny wyjazd do Kasi i przegadanie całej drogi Specjalne podziękowania dla osobistego pana kierownika

Przyjemność po naszej stronie - czekam na kwitnienie azalii !!! Twoich oczywiście ale i moich bo kilka mam w tym 2 nowe z ub roku.

za płotem jabłonki przekwitły ależ był zapach i widok pracować w jagodniku nie mogłam

mira 23:02, 11 maj 2016

Agcia napisał(a)
Napisz proszę swoje doświadczenia w uprawie i pielęgnacji kaliny angielskiej. Czy tniesz, nawozisz, jak ją zagęścić, czy w cieniu czy w słońcu. Wszelkie spostrzeżenia będą dla mnie cenne.

Nie uwierzysz - nic jej nie robię.
Posadziłam zupełnie nieświadomie w miejscu osłoniętym pod murem domu od południa - ma sucho i ciepło i zacisznie. Chciałam żeby mi rynnę zasłoniła bo nie lubię widoku rynien

Na dodatek nie przewidziałam że może z dachu spadać śnieg - więc jak podrosła i miała już ładne gałoązki większe - to śnieg je połamał - ale mój M jakimś lepcem posklejał troskliwie i się zrosły - w szoku byłam - po roku plastry ściągnięte.

Ja ją troszkę tnę - w zasadzie ciąć się nie powinno - trochę od góry i kształtuję dołem - wycinam tez przy konarach odrosty i dolne gałęzie - bardziej tnę dla kształtu - trochę też w środku.
Wydaje się bezproblemowa - jedynym mankamentem jest to że lubią ją mszyce - i pewnie już tam są -
nie wiem na ile jest skuteczna bylica piołun - ponoć tego zapachu mszyce nie znoszą - na razie testuję

po stawiłam doniczkę pod trzmieliną -powinno się z bylicy zrobić oprysk.