Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 09:39, 25 kwi 2016

Do góry
W niedzielę za namową eMa poniosło mnie na Moto Cross. Z początku uważałam, że to nie dla mnie taka impreza, ale z momentem odpalenia crossowych motorów przez zawodników, ryk porwał moje emocje niczym pędzący wiatr. Głos ryczących motorów niósł się echem po okalającym lesie...Z każdym okrążeniem zawodników kibicowałam coraz bardziej, a najbardziej tym wariatom, którzy jeździli niemalże na stojąco, jakby mieli ogień pod siedzeniem..A rwali do przodu z taką prędkością, że z ledwością rozpoznawało się nr startowy...Mówię Wam, nie dało się spokojnie stać z wrażenia, emocje wzięły górę...Tylko było tak pieruńsko zimno, że czapka, sweter i 2 bluzy polarowe nie zabezpieczyły moich członków ciała przed wiatrem...Czułam się tak, jakby mnie tam w środku, w tych ciuchach, wcale nie było, tak przewiewało. Miałam również coś ogrodowego przy sobie...rękawiczki robocze, jeszcze nówki zawieruszyły się w kieszeni, a jak bardzo się przydały, bo osłoniły przed lodowatym wiatrem moje ręce...

NewLife w ogrodzie 09:37, 25 kwi 2016

Do góry
Moja Maszeńka bardzo mi pomagała przy projekcie stojaka na drewno

Wyszło mi coś takiego

Zapomniałabym o ostatnich nasadzeniach w połowie października. Udało mi się tanio kupić 50-70cm tuje. 30 sztuk zaczęło rosnąć wzdłuż płotu działki do zagospodarowania

I w ten sposób dobrnęłam do końca ubiegłego sezonu. Dziękuję Wam wszystkim wytrwałym za przebrnięcie przez moją historię obrazkową.
Chciało by się móc napisać, że teraz będzie z górki, ale tak naprawdę to właśnie teraz zaczęły się dla mnie schody. Niech ta tęcza będzie symbolem mojego sukcesu w realizacji ogrodu krok po kroku.
Jak wspomniałam, jestem w trakcie rozrysowywania planu ogrodu. Ogólny zarys mam w głowie. Natomiast do szczegółowych projektów mi daleko. Musi być dobrze. A właśnie, że dam raadę! Z Wami!
Bo mam nadzieję, że mogę liczyć na Wasze doświadczenie? Z góry dziękuję :*
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:34, 25 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

piękny widok, też bym go nie zasłaniała
Gosiu co to za melisa czekoladowa? czym się różni od normalnej?

Agatka, no nie można zasłonić. Teraz już rozumiesz
Oj, pomyliłam się, nie melisa, mięta przecież
Na bylinówce takie delikatne maleństwo zakwitło.
Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 09:33, 25 kwi 2016

Do góry
Hana75 napisał(a)
Zrobiło się przytulniej. Nie widać śmieciorów od sąsiadów

no prosze myk myk i stoi płot,ale się pięknie zrobiło u Ciebie
fajny domek
pozdrawiam serdecznie
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:24, 25 kwi 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Pięknie
Mnie przezimowal o dziwo cząber, zawsze wymarzał, teraz jest.
Ręce też mi siadają, prawy nadgarstek właśnie - chyba od przewracania szpadlem
Moje pomidory padają po pikowaniu - tydzień stały nieruchomo, a teraz się kładą - obstawiam ziemię.

A to rzeczywiście dziwo ten cząber U mnie też przemarzał.
Szkoda pomidorków, oj szkoda, zwłaszcza na tym etapie już.

Tysiąc radości i utrapień 09:23, 25 kwi 2016

Do góry
Marga napisał(a)
HI hi... zajrzałam, bo byłam ciekawa cóżeś tam kupiła na targach dzisiaj, a tu zdjęcia takich cudnych rozsad i warzywek na grządkach! Niesamowita ogrodniczka z Ciebie

Warzywka swoje lubię, nie tylko jeść, ale też patrzeć jak rosną

Targi ogrodnicze były przede wszystkim okazją do spotkania . Symbolicznie kupiłam tylko 3 roślinki.

hosta June

stipa sirocco

kopytnik olbrzymi

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:20, 25 kwi 2016

Do góry
Jestem jeszcze bardziej pod silnym wpływem jego posiadania, jak zobaczyłam fotki u Bogdzi z wycieczki z Rogowa
Bogdzia napisał(a)

Acer griseum, klon strzępiastokory/cynamonowy/ pozwoliłam sobie zapinsować go u mnie i jeszcze ciekawy art. z bloga Moni o nim:
https://ogrodowapasja.wordpress.com/2015/11/20/klon-strzepiastokory-acer-griseum/
wszystko wskazuje na to, że wkrótce zagoszczą dwa egzemplarze w moim ogrodzie

Tysiąc radości i utrapień 09:19, 25 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Kobieto, szacunek się należy..

Dziękuję . Oprócz roślinek z siewu mam też cały zastęp sadzonek

Pelargonie - różnego koloru i rodzaju

Chryzantemy

Heliotrop i fuksje w trzech odmianach

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 09:18, 25 kwi 2016

Do góry
Powiedzcie co to za drzewko ozdobne?wczoraj sasiad sie pochwalił nim i poprostu wow nie mogłam się napatrzeć na tą piękność,co smieszniejsze rosnie kolo bloku mojego i nigdy jej nie widzialam tam-wczoraj po powrocie z dzialki dostrzegłam hi hi

Droga do spełnienia 09:17, 25 kwi 2016

Do góry
tort był pyszny

Typografia ogrodu 09:17, 25 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Mroz mial byc i byl.jedyne szkody to chyba sciete tulipanu.jedynie sapporo sie zachowaly.ale swidosliwy wygladaja na zywe.

Ty się nie boj podniosą sie !!
U mnie wyglądały rano tak samo.
Jestem pod wrazeniem prac no normalnie czapki z głów
Droga do spełnienia 09:13, 25 kwi 2016

Do góry
hej hej
bardzo wam dziękuję za odwiedziny

przepraszam ze nie odpisywałam ale nie miałam czasu
próbowałam wstawić jakieś fotki aele forum wieczorami tragicznie chodzi

Moja córka juz po Komunii
wszystko fajnie przeszło dzieciaczki były przejęte

goście byli jedni krócej drudzy dłużej

pogoda jedynie tragiczna ale co tam

bukiet na stół stół zrobiłam taki

Ogród z koniczynką 09:13, 25 kwi 2016

Do góry
W ostatni weekend niewiele podziałałam w ogrodzie...Głównie to zrobiłam dokładny przegląd roślin, ponieważ nie ma oznak życia na lawendzie, hortensjach bukietowych i niektórych berberysach. Klonik palmowy też wygląda na przemarznięty,sporo żurawek padło...Jedynie mogę pokazać kwitnące maluszki...

Nie mam czym się pochwalić, ale pokażę "park maszynowy" mojej piesi...

A ogonek wygląda tak...
NewLife w ogrodzie 09:11, 25 kwi 2016

Do góry
Po obsianiu trawą kolejnego kawałka przygotowanego terenu już niewiele więcej się działo w moim ogrodzie. Pilnowałam tylko by mi rabaty nie zarastały, by roślinki miały wilgotno i pożywnie.
Po jakimś tygodniu od posiania nasion nawiedziły nas ulewne deszcze. Z rozpaczą patrzyłam na to jak mój przyszły trawnik w niektórych miejscach stoi pod wodą. Mimo starannego przykrycia i uklepania nasion, nie było bata i część nasiewu pospływała tworząc takie okręgi (po zimie w tych miejscach zdrapywałam pleśń i będę wkrótce dosiewać).

W końcu zaczęło się robić zielono...

Trawka sobie rosła a ja z materiału odzyskanego z budowy (schody murarskie, deskowanie) postanowiłam zmontować coś w rodzaju stojaka na drewno (zarys po lewej stronie).

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:09, 25 kwi 2016

Do góry
mira napisał(a)
a teraz rozmaitości

ziemię mam taką

jak pomaluję to pokażę

wkurzyłam się i złożyłam reklamację bo irys i jeżówka były w takim stanie że nie miały prawa wyleźć
reklamacja załatwiona - aż się zdziwiłam - jezówkę miałam sobie wybrać bo już mojej nie było a irys zaproponowano mi inny bo "moje" jednak dobre nie były

no i co ? miło że chciano się wogóle zająć moją reklamacją, miło że dostałam jakby nowe no ale przecież wiem że już kłączy zamawiać nie będę jeśli nawet tanie i nawet przy okazji zakupu cebul - aż wstyd przyznać że zamawiałam kłącza - przecież teraz dopiero się kupuje a ja za karę do centrów ogrodniczych nie chodzę

zrobiłam syrop z mniszka

podzieliłam liriope - zresztą teraz stale coś dzielę, mnożę przesadzam, dosadzam i nie ma mowy o tym ani nawet szans abym mogła stwierdzić że mam ogród ogarnięty ...hmmm no po co przecież
ogrodowy spektakl trwa..... i tak i tak

Rękodzieło super Tulipki sliczne a ten syrop z mniszka to na co działa.Ja wczoraj nazwałam pokrzyw i mniszka zalałam wodą i robi się nawóz

Małymi kroczkami do celu... 09:08, 25 kwi 2016

Do góry
Pomimo beznadziejnej pogody są i dobre wieści przynajmniej u mnie na parapecie .

Pierwszy raz udało mi się wysiać własne pomidory, mam nadzieję,że przeżyją i spróbuję ich smaku .

Zaczyna pojawiać się wysiana werbena, ciekawa jestem czy pojawiła się w ogrodzie, bo druga część wysiałam do gruntu

I stipa od Joli wygląda całkiem, całkiem myślę,że większa część przeżyje .

Ogród Cioci cz. 3 09:08, 25 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Hej Gosieńko
Za je fajna fotka Kwitnące drzewa i śnieg w oddali - pięknie.
Pozdrawiam.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:07, 25 kwi 2016

Do góry
JoannaP napisał(a)
Przyszłam z rewizytą

Nie czytałam całego wątku ale powiem ci że rabaty ma angielskie

W warzywniaku jak w sklepie warzywnym

Ogromna wiedza o nasionkach

I jeszcze do tego pięknie robisz zdjęcia

Dzięki, Asiu, za miłe słowa.
Wczorajsze deszczowe zdęcia.
W ogrodzie Lorki za zakrętem 09:03, 25 kwi 2016

Do góry
wszystko powolutku budzi się..
perovskia

tulipanki

nowe wisienki

i pierwszy raz grusza

posadziłam nowe trawki ( nie wiem czy tu zostaną na stałe)

i rzut na frontową..
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:01, 25 kwi 2016

Do góry
Alicja169 napisał(a)

Nie tylko masz pięknie w ogrodzie, ale i piękne krajobrazy wokół.
Też bym tak chciała.
A technikę robienia zdjęć to gdzie szlifowałaś... jakieś kursy robienia pięknych ujęć ?

Ala, żadnych kursów nie robiłam. Ja bym nic na nich nie zrozumiała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies