Ewka szkoda , że bliżej nie mieszkasz bo bym ten lamus"przesunęła" do mnie
Świetne te balie i garnek
Masz na nie pomysł jakiś? Widzę , że cegła poszła w ruch i słupki ciekawe fajne, oj będzie się działo U nas też teraz cegła na tapecie
mam dwie rabaty z nimi.
na jednej z nich w sobote nieźle porządziłam z moja mamą
chyba mi te beatlesy tam zgniły więc je wywaliłam i wsadziłam tam seslerie.nie mam zdjecia po ukonczonej robocie ale uwierz mi na słowo. jak będę miłą czas to zrobie foto tej drugiej rabaty z nimi gdzie w sobote obięłam ja z suchego i zostawiłam na ten sezon ae jak mnie wkurzy to ją wykoie i tez zamianię an seslerię. te rzołogi sa okropne. mimo ze kocham jej urode jak jest w ryzch trzymana.
Duży ogród, dużo pracy... Robota nigdy się nie kończy, ciągle cos....
Nie mogę się doczekać
Co do spraw technicznych, niestety za wiele nie pomogę. Ale moja teściowa ma placyk cegłą wyłożony i nie ma zabetonowanych obrzeży. Tylko cegła na piasku, wypoziomowana. Trzeci rok teraz będzie i nie rozjeżdza się. Ale placyk zawsze szerszy od ścieżek... więc nie wiem.
Aniu, ten plan jest dobry, tylko ten rozchodnik w drugim roku będzie pożarty przez hortensje. Ale możesz go tak posadzić. Zapełni luki na rabacie, w tym czasie się rozrośnie i wiosną będziesz miała swój rozchodnik do podziału Posadzisz go na innej rabacie. Albo podzielisz go znowu
Zobacz grę kolorów, jak zmienia się rozchodnik w miarę czasu:
23 sierpnia rozchodnik z Vanilkami:
6 września:
22 września: