ładne już duże takie, szkoda że tak mało ja pikuję te mikrusy, szkoda mi każdego ździebełka wywalić, wybieram z trawnika małe poletko już się zrobiło jak się wzmocnią trochę to podeślę
no można by tak wymieniać narcyzowo, bratkowo, tulipanowo.... a też tak macie? ja sobie przysięgłam że tulipanów już sadzić nie będę bo strasznie pomstowałam jesienią ...no a teraz jakoś miło patrzeć jak kwitną i co no coś chyćby niewiele warto posadzić
stare Gavota kwitną już któryś rok
te są dziwne jakieś w pierwszym roku zakwitły, w drugim może ze 3 a teraz znów zakwitły w pierwotnej ilości - szok dwuletnie?
Folia była założona doraźnie gdy wzieliśmy pieska ze schroniska... Sąsiadki owczarek dostawała białej gorączki jak ją widziała więc dla mniejszego hałasu przyczepiliśmy taką matę... Jak założymy nowe ogrodzenie to nie wiem co z tym fantem zrobić, bo nawet gdybym zdobyła tyle sadzonek bluszczu (na 40m) to i tak zanim to zasłoni psu widok to wiele czasu minie
A z innej beczki..
Na wątku z projektowaniem rabat napisałam prośbę o pomoc/opinie odnośnie rabaty iglaków jaką sobie wymyśliłam.. Może tu coś podpowiecie??
Bardzo proszę o pomoc w urządzeniu kącika iglastego o wymiarach 5m x 5,5m. Wystawa południowa..
Wymyśliłam sobie taki oto kącik:
W tej chwili rosą już świerki z lewej i tuje Kórnik z prawej. Tuje są częścią żywopłotu, który skręca w prawo, więc na zdjęciu go nie widać. Docelowo pomyślałam żeby go przeciąć szpalerem thui Smaragd stąd to przeniesienie w 3 sztukach Bardzo mi się podobają Smaragdy... Jałowiec rozesłany Nana na pniu też już posiadam.
Dodam jeszcze że świerki na pewno będą przycinane "w stożki" bo inaczej raczej nie da się nad nimi zapanować, a nie chciałabym żeby zarosły wszystko..
Czy myślicie, że ten kącik "ma ręce i nogi"?? Starałam się nie nawalić tam za dużo, bo wiadomo jak to jest jak człowiek się nie zna...