Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

07_Rene 12:26, 09 maj 2016

Elegant lady u mnie jeszcze nie kwitnie... jakies mam spóźnione w tym roku tulipany. Ale tym puchem na trawniku to mnie powaliłaś Szok...
iwka 12:27, 09 maj 2016

Kawa napisał(a)
Iwonka współczuje topoli u mnie też zaczynają koty latać a Sandra uczulona

fajnie że stodoła rozwalona

wiesz moja też na początku była uczulona niby na wszystko, teraz odpukać już chyba na nic

no w końcu poległa, tylko jeszcze bałagan, w sobotę do południa nic nie zrobiłam miałam po obiedzie się zabrać a tu deszcz lunął i po robocie dzisiaj może się chociaż część uda zrobić
iwka 12:27, 09 maj 2016

JoannaDe napisał(a)
Ooo, to już wiem co robić z liśćmi tulipanów. Właśnie się ostatnio zastanawiam czy ich aby nie obciąć. Juz teraz wiem.

Aniu, wstawiłam wymiary u siebie.

Toszka, zerkniesz do mnie w wolnej chwili proszę?

EDIT: Iwus, pomyliłam watki- miało być u Ani Ale zajrzyj tez. Kombinuje z jedna rabata
nic nie szkodzi
iwka 12:30, 09 maj 2016

07_Rene napisał(a)
Elegant lady u mnie jeszcze nie kwitnie... jakies mam spóźnione w tym roku tulipany. Ale tym puchem na trawniku to mnie powaliłaś Szok...
dłużej będziesz miała puchu nigdy tyle nie było
ciekawe ile takie lipy pylą, dwa dni dawało dobrze, ale wczoraj to juz było przegięcie
ren133 12:32, 09 maj 2016

iwka napisał(a)
Zobaczcie co ja dzisiaj mam na trawniku

Trawnik we mgle
ren133 12:36, 09 maj 2016

Toszka napisał(a)
liście muszą zostać (choćby ten jeden, jedyny), bo karmią na przyszły sezon cebulki z których przeciez oczekujemy nowych kwiatów, za rok.
Dlatego sadząc cebulki, dla własnego zdrowia psychicznego, musimy tak planować, aby te liście od maja do połowy lipca były czymś zasłonięte. To się nazywa "logistyka", moje panie

Spodziewałam się, ze trochę będą szpecić te liście na rabatach ale żeby do połowy lipca to nie myślałam chyba trzeba się lepiej przygotować "logistycznie" na przyszły sezon
JoannaDe 12:39, 09 maj 2016

iwka napisał(a)

przypomniała mi się sytuacja, jak kiedyś do szkoły jeździłam autobusem, i wsiadała zawsze taka elegancka bebeczka, włos zrobiony, lakieru tona i w ten tapir mucha jej wpadła i tak bzyczała, biedna nie mogła się wydostać z tej czupryny. Śmiechu było co niemiara, a kobiecina nie mogła jej przegonić, machała tą głową, rękami po włosach i nic

Iwka, ja Cie proszę!! Ja tu muszę pracować a nie przed kompem rżeć ze śmiechu
Makao_J 12:51, 09 maj 2016

To białe na trawie wygląda fajnie, jakby we mgle ale jeśli to spada z drzew to współczuję.

Kiedyś takie nasiona przywiewało do nas z pobliskich pól. Miałam je wszędzie - do domu przez okna wpadały. Mogłam zbierać z podłogi garściami. Wkurzały mnie strasznie.
Na szczęście tak było jeden sezon.
olga80 13:07, 09 maj 2016

czyżby topola gdzieś kwitła ?
kasja83 13:24, 09 maj 2016

iwka napisał(a)
dziękuję, to już ostatnie, więcej nie będzie

No ja myślę, bo ile można znieść