Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:19, 03 kwi 2016

Do góry
Azaliki Arabeski przez to że były w ciepłym magazaynie zakwitły ... za szybko niestety...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:17, 03 kwi 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
nawet z daleka widoczna jeszcze

Widok jak z kosmosu Wiesz już co będzie na sąsiednich polach?
U mnie w tym roku chyba zboże jest. W ostatni czwartek już oprysk robili, a wtedy był silny wiatr. Jak mi coś padnie to ich obciążę kosztami!

Fajnie to wygląda. Kawał roboty znowu za Wami Byłam już wczoraj, ale nie miałam siły nic napisać.

PS. Sylwia a jak u Ciebie ambrowiec przezimowal? Ja miałam swoje okryte tak samo a jeden chyba przemarzl, choć czekam jeszcze z nadzieją
Basia - Mój Świat 09:16, 03 kwi 2016

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:16, 03 kwi 2016

Do góry
Basia - Mój Świat 09:15, 03 kwi 2016

Do góry
Widać życie na rabatach oto dowody
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:14, 03 kwi 2016

Do góry
Wczoraj ogloliłam świerka i cyprysika i... mam trochu nowego miejsca

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:13, 03 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Aleksandrina jest wrażliwa na przymrozki, to nie od suszy, one nie lubią też za mokro, ja magnolii nie podlewam...same sobie radzą, moja kapryśna Aleksandrina, myślałam, że już po niej, bo rosła, a w zasadzie nie rosła
w miejscu bardzo podmokłym wiosną, zrobiłam odprowadzenie wiosennych cieków poszerzając rabatę i pomogło będzie w końcu miała kwiaty w ilości 3 szt...przy niektórych odmianach trzeba trochę cierpliwości

Gwiaździste zaczynają...te magnolie zawsze niezawodnie cieszą, to prawdziwa inwazja kwiatów

Dziękuję Ci za szybka odpowiedź Dobrze wiedzieć, że nie lubi mokro zimą. Muszę obadać ten temat, bo wiem że takie zalewisko tworzy się zimą kilka metrów od niej, wydaje mi się, że do niej nie dosięga, ale... warto sprawdzić.

Strasznie mnie nosi na zakup nowej magnolii, ale koniecznie chciałabym w formie drzewa, a nie krzewu. Gwiaździste też rosną w tej formie?
Kubusiowo II 09:13, 03 kwi 2016

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Dziewczyny cieszę się, że zajrzałyście Dziękuję.

Cięcie już przeprowadziłam i czyszczenie żurawek

Ja miętolę dwa dni jeden kawałek a tu Gosia wpada i odchwaszcza całe rancho. Pięknie, czyściutko.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:12, 03 kwi 2016

Do góry
Poranny obchód po włościach
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 09:11, 03 kwi 2016

Do góry
Niby jest słońce, ale wiatr zimny. Ma być + 18? Aż nie chce się wierzyć! Byłam z psem i zmarzłam! Teraz z Wami posiedzę, herbatkę gorąca wypiję.

Nasz przydomowy ogródek 09:09, 03 kwi 2016

Do góry
Haniu, Violu, Gosiu

Dziękujemy z sąsiadem bardzo za uznanie
trudno jest znaleźć dziś dobrej fachury.
Młodziki trzęsą się jak osiki na drabinie -
mięśnie nie tężeją od komputera i komóry.

Jak patrzę teraz na to pobojowisko
to refleksja smutna się pojawiła.
Na każdą żywą istotę kres przychodzi
i nie będzie do końca świata żyła.

Ale mam dla Was i dobre wieści-
nowe życie w szklance powstaje.
Hortensja pod folią się nie mieści
a to nadzieję na sukces daje.

Przerwa na kawę... 09:05, 03 kwi 2016

Do góry
Przycięte bukszpany. To co się dało z cięcia dosadziłam do obwódki. Chcę tą rabatę zmienić w maju. Ponieważ przy kostce nic się nie da wsadzić bo podlewka jest spora a później puszczona rura od deszczowki to przed bukszpanami chce dołożyć takie donico skrzynki podłużne z szamotu. W nich mają być petunie i smagliczki. Pod krzakami trawa all gold i może akcent czarny.

Tu narazie jest ściernisko... 09:04, 03 kwi 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Oto efekt dzisiejszego grasowania w szkółce. Sponsorem strategicznym był mój eM. Teoretycznie pojechaliśmy po mój zaległy prezent z okazji Dnia Kobiet (nie chciałam kwiatów ciętych tylko rododendrona do ogrodu). No w tej masie roślin co niektórzy dostali amoku. Całe szczęście ze dał sobie wytłumaczyć ze pewne rośliny u nas nie przeżyją i nie ma sensu ich brać.

Basia super zakupy!! Kochanego masz tego swojego męzusia!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:01, 03 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Posadzone a jakże

Wykopałam dołek 60x50cm i wymieszałam taki oto torf z ziemią rodzimą i kompostem

Ładnie wyglądaja a jak urosna to środkowego przesadzisz i znów bedzie dobrze.
Ogród Mirelli 08:58, 03 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Moja stipa. Na 120 sadzonek jedna jest pod znakiem zapytania, reszta ładnie rośnie

Wow! Jak Ty to Mirellko zrobiłaś u mnie padły wszystkie, widocznie nie mam ręki
Moja bajka 08:52, 03 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Cudowne listeczki Eden rose

Wreszcie przycięłam wrzosy. Wrzośce kwitną w najlepsze

Rany - no to jest bajka - zwłaszcza połączenie ciemieników z kiścieniem i krokusów z wrzoścami!
A te wychodki faktycznie dobijające - mam tak samo, najwięcej przy lustrach bo psychiczna fajda Masz wiadomość na pv
Przerwa na kawę... 08:52, 03 kwi 2016

Do góry
Do rabatki tulipanowej dosadziłam bratki.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 08:50, 03 kwi 2016

Do góry
Mirelo na skalniaku, skalniczka skalna jest wieloletnia

Hana u nas juz 23° bylo, wczoraj cos Kolo 20-stu. Ja lubie biegac bardziej rozebrana, bo jak mi za goraco to mi jakos niewygodnie a jak sie biega to sie produkuje Energie wiec szybciej jest ograco, latem biegam w spodnicy by sie nie przegrzac od dolu
Racuchow z rabarbarem nie znam.

Wiecie co to za kly? mi Irys po glowie chodzi ale nie moge sobie przypomniec jak sie to to nazywalo. Jeszcze z Pl przytachalam jak sie tu przeprowadzilam. Kiedys kwitlo a potem sie slimaki na ta roslinke uwziely. i co wyszlo to obgryzaly, tak, ze od kilku lat nie kwitlo a w tym roku slimakow mniej, bo stale z nimi walcze wiec udalo sie roslince dojsc do tej wysokosci i mysle, ze juz dla slimakow nie atrakcyjna w tej fazie jest wiec bedzie kwitnac.

Ogród Cioci cz. 3 08:38, 03 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Cześć Gosieńko U Ciebie w ogródeczku pięknie - trawka zielona, soczysta - fotki iście letnie a nie wiosenne
Pozdrawiam niedzielnie.
Świerk serbski - Picea omorika 08:21, 03 kwi 2016

Do góry
Rubia napisał(a)
Danusiu, czy teraz moge przycinać świerki moje czy juz za pozno??

Magda

Ja tutaj nie widzę sensu przycinania, są w dużym ogrodzie, właśnie tutaj potrzeba wysokość. Ładnie wyglądają i w ogóle sa super.

Taki ogród powinien mieś wysoki żywopłot, naturalny, piękne w pokroju drzewa,czyli świerki.Nie tnij, lub jedynie skróć te najwyższe przewodniki.

To jest jedyne dobra rada ode mnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies