Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 21:38, 31 sie 2012

Do góry
Ewa a gdzie Ty byłaś jak Ciebie nie było?
Ogrodnik mimo woli 21:33, 31 sie 2012

Do góry
Twoje wrzosy piękne, ale jak zwykle jestem pod wrażeniem traw. Nawet red baron u ciebie, ze ho ho
Zimozielony ogród przy białym domu 21:30, 31 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
"Skarpety" z trawek i host

Danusiu, jak możesz??? Jak żyć powtarzam, jak doczekać do poniedziałku???
I poproszę o ściągę z trawek i host. Carex morrowi po prawej, ale który dokładnie?? A po lewej??
Plizzzzz
Ogród Dominiki 21:22, 31 sie 2012

Do góry
Dominiko dziękuję za szczególowy wykaz
Ja sobie zrobiłam listę chciejstw i kwota zamówienia wyszła mi 2600 zł..............................
Potem ją obcięłam, kolejny raz, kolejn raz i nadal mi wychodzi ponad 1000 zł
Ponieważ nie mam takiego budżetu i nie mogę się zdecydować na razie nie zamawiam....
A wymarzyłam sobie takie białe zawijaski tulipanowo- narcyzowe i różowe łany tulipanowe.... szafirkowe, krokusowe..... jak żyć....
Domi a donice przyszły??
Moje czarne wylądowały w domu.... Myślę czym obsadzić
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:15, 31 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ze strachem już do Ciebie zaglądam. Tyle stron dziennie przybywa że nie mam szans na nadrobienie. Dziś przeczytałam 4 ostatnie i poddaję się.

Bożenko ja mam tak samo u Ciebie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:15, 31 sie 2012

Do góry
O własnie barona też muszę przesadzić. Dobrze, ze mi przypomniałaś, bo musze więcej miejsca na skarpetę bukszpanową pod magnolią znaleźć
Ogródek Hanusi po zimie 21:13, 31 sie 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Zamawiam pogodę przynajmniej jutro od południa. Szykują się chrzciny Karolinki . Cosik mi się zdaje że dziadek palnie kilka głębszych.

Raz w roku i księdzu wolno jak mawia moja mama
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:04, 31 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
No teraz widzę dokładniej, faktycznie runianka Jak się mocniej rozrośnie, to będziesz miała piękny dywanik. Ja mam u siebie Magnolię Susan. Też ją bardzo lubię, kwitnie 2 razy w sezonie
A rozplenice japońskie, te które masz u siebie to jakaś niższa odmiana? Ja mam takiego wielkiego zielonego potwora jak ten Twój bordowy, tylko u mnie wszystko później kwitnie (jeszcze mi się te wiechy nie otworzyły). A u Ciebie śliczne te trawki, ile mają kwiatostanów
Jutro zrobię zdjęcia moich traw na poczochranej rabacie, tamte już ładnie zakwitły Na wiosnę też je będę dzielić. Piszę to, bo u Ciebie więcej osób zagląda, to może ktoś się skusi. Wiem, że Bogdzia już jest chętna. Ona to ma hektary do obsadzenia

Anitko te małe trwaki to rozplenica little bunny a ta większa to medium Czytałam, ze też masz tę little?
Mam jeszcze jakąś giganteus coś tam ale jeszcze nie mam piórek, może w przyszłym tygodniu się uskrzydlą
Piekne są rozplenice bordowe ale muszę doczytać czy którakolwiek przetrwa zimę.
Anitko weź trawki do Kapiasów chętnych bedzie multum
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:01, 31 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Madżenko - pisałaś, że bierzesz się za dzielenie w drugiej połowie września?
Mi możesz wziąć do Kapiasów jeśli nadal jestem na liście zaoszczędzimy na wysyłce

Sebciu jeśli zdąże wykopać A jak nie to ci przez mojego przedstawiciela prześlę, będzie w pażdzierniku na zjeździe to go wykorzystam
Nie stresuj się , listę chętnych zrobiłam. Potworam mam w ilosci szt 5 to chyba na dużą ilośc sadzonek wystarczy
Ogródek Hanusi po zimie 20:55, 31 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
żeby mieczyki się nie pokładały ,to sadzę głębiej,tak na głębokość dłoni.A jak rosną już ,to ustawiam im pałączki z drutu pod nogi i widełki z gałązek pod kwiatek,ale tylko tym co są słabe.Niektóre trzymają się bez tego w pionie.

No własnie to takie piekne kwiaty a mi nigdy takie nie urosły... Mam chyba za ciężką glebę dla nich...
I nigdy nie chce mi się takich dołów kopać
Ale wiosna może znów spróbuję
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:53, 31 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ale perovskia też mu dorównuje.....

Haniu kupując perovskię nie wiedziałam, że to taka księżniczka ogrodów, delikatna i subtelna a jednoczesnie czaruje
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:52, 31 sie 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Takie potwory umilają widok a ta hebe (chyba) przy nim rewelacyjnie się prezentuje !!!

Sylwia - hebe zapowiedziałam już jesli wymarzną bedę sadzić co roku. Łącznie mam chyba ok 30 szt i uwielbiam te zielone poduszki. Tylko kupić takich samych w hurtowych ilosciach u nas nie mozna , więc są różne gatunki.... ale faktem jest że hebe mnie zachwycają .... i mrówki też są nimi zachwycone...... ale jak nawadnianie założę to moze się przeniosą ....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:49, 31 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Sylla dzięki za komplimenta
Sylwia co z tymi carexami zrobić, dla mnie za pstrokato?
Przy dużych kulach bukszpanowych rosną białe ciemierniki. Pójda na brzeg rabaty a pomiędzy kule carexy? Co ty na to?

Marzenko, podążasz w stronę światła
Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie, to bym dała pod te kule bukszpanowe, tak minimalistycznie, po prostu runiankę japońska 'Green Carpet'
A co to za drzewko tam rośnie na środku, bo dokładnie nie widzę? Czy to jest magnolia?

Drzewko to oczywiście magnolia Betty lub Susan nie umiem odróżnić to moje najukochańsze drzewa w ogrodzie
Anitko runianka jest za bukszpanami, okala kąt z drugiej strony, już się ładnie rozrosła i czekam na ożywienie rozplenic -to druga strona rabaty za bukszpanami. Jeszcze na tych zdjęciach jest mała ale teraz juz się rozrosła zarówno runianka jak i rozplenica.

Na tym zdjęciu widac jak rozplenica ożyła 1 z 6 szt... Posadziąłm już kolejne, a ta duża zastąpi madżenkowego potwora
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:44, 31 sie 2012

Do góry
Sylwia miejsce potwora zajmą rozplenice, juz siedzą w innych miejscach i czekają na jesienną przeprowadzkę A potwór bedzie wędrował po ogrodach Za chwile połknie wszystkie kule bukszpanowe na całym ogrodowisku
Ogród Sylwii od początku :) 20:42, 31 sie 2012

Do góry
Sylwia ja swoją zrobię ale zimą, jeszcze nie mam zdjeć jesieni i zimy
Mój oród młodszy jest. A zimę mam bez śniegu... to przecież nie zima Przecież ja na orodowisko dopiero zimą trafiłam, zatem nie mam faktografi z 2011 Jakieś marne kilka zdjęć...
Ogrodnik mimo woli 20:41, 31 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ja tam wolę swobodę w każdej materii w ogrodzie
A zajączek jakośprzyszedł to i jakos wyjdzie, pod bramą dziura wielka małe pieski przechodzą pod nią ... ....

Anna manifest musisz napisać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:38, 31 sie 2012

Do góry

Poniewaz chwilowo nie mam wstępu do kuchni ... M leczo na jutrzejszą imprezę robi... wkleję historię potwora...

8 czerwca - bukszpan i mała trawka

30 czerwca - bukszpan i spora trawka

17 sierpnia - bukszpan zjedzony przez potwora
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:31, 31 sie 2012

Do góry
Ale będzie cudna szachownica!!! I jeszcze jakieś trawki kuliste by były piękne do tego bo u Ciebie Anitko musi być trawkowo
Ogród Sylwii od początku :) 20:26, 31 sie 2012

Do góry
Sylwia plizzz wizytóweczkę z najpiękniejszych zakątków dla potomnych Będziemy Cię kopiować
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:21, 31 sie 2012

Do góry
Iza za coś musi się na Ciebie złościć Chcesz być chodzącym ideałem??
Sylla coś przy poprawianiu błędów u Ciebie pomieszałam.... system zwariował Ty pisałas ja edytowałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies