Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 20:52, 31 sie 2012

Syla napisał(a)
Takie potwory umilają widok a ta hebe (chyba) przy nim rewelacyjnie się prezentuje !!!

Sylwia - hebe zapowiedziałam już jesli wymarzną bedę sadzić co roku. Łącznie mam chyba ok 30 szt i uwielbiam te zielone poduszki. Tylko kupić takich samych w hurtowych ilosciach u nas nie mozna , więc są różne gatunki.... ale faktem jest że hebe mnie zachwycają .... i mrówki też są nimi zachwycone...... ale jak nawadnianie założę to moze się przeniosą ....
Madzenka 20:53, 31 sie 2012

hanka_andrus napisał(a)
Ale perovskia też mu dorównuje.....

Haniu kupując perovskię nie wiedziałam, że to taka księżniczka ogrodów, delikatna i subtelna a jednoczesnie czaruje
Enya73 20:57, 31 sie 2012

No teraz widzę dokładniej, faktycznie runianka Jak się mocniej rozrośnie, to będziesz miała piękny dywanik. Ja mam u siebie Magnolię Susan. Też ją bardzo lubię, kwitnie 2 razy w sezonie
A rozplenice japońskie, te które masz u siebie to jakaś niższa odmiana? Ja mam takiego wielkiego zielonego potwora jak ten Twój bordowy, tylko u mnie wszystko później kwitnie (jeszcze mi się te wiechy nie otworzyły). A u Ciebie śliczne te trawki, ile mają kwiatostanów
Jutro zrobię zdjęcia moich traw na poczochranej rabacie, tamte już ładnie zakwitły Na wiosnę też je będę dzielić. Piszę to, bo u Ciebie więcej osób zagląda, to może ktoś się skusi. Wiem, że Bogdzia już jest chętna. Ona to ma hektary do obsadzenia
Madzenka 21:01, 31 sie 2012

Sebek napisał(a)
Madżenko - pisałaś, że bierzesz się za dzielenie w drugiej połowie września?
Mi możesz wziąć do Kapiasów jeśli nadal jestem na liście zaoszczędzimy na wysyłce

Sebciu jeśli zdąże wykopać A jak nie to ci przez mojego przedstawiciela prześlę, będzie w pażdzierniku na zjeździe to go wykorzystam
Nie stresuj się , listę chętnych zrobiłam. Potworam mam w ilosci szt 5 to chyba na dużą ilośc sadzonek wystarczy
Madzenka 21:04, 31 sie 2012

Enya73 napisał(a)
No teraz widzę dokładniej, faktycznie runianka Jak się mocniej rozrośnie, to będziesz miała piękny dywanik. Ja mam u siebie Magnolię Susan. Też ją bardzo lubię, kwitnie 2 razy w sezonie
A rozplenice japońskie, te które masz u siebie to jakaś niższa odmiana? Ja mam takiego wielkiego zielonego potwora jak ten Twój bordowy, tylko u mnie wszystko później kwitnie (jeszcze mi się te wiechy nie otworzyły). A u Ciebie śliczne te trawki, ile mają kwiatostanów
Jutro zrobię zdjęcia moich traw na poczochranej rabacie, tamte już ładnie zakwitły Na wiosnę też je będę dzielić. Piszę to, bo u Ciebie więcej osób zagląda, to może ktoś się skusi. Wiem, że Bogdzia już jest chętna. Ona to ma hektary do obsadzenia

Anitko te małe trwaki to rozplenica little bunny a ta większa to medium Czytałam, ze też masz tę little?
Mam jeszcze jakąś giganteus coś tam ale jeszcze nie mam piórek, może w przyszłym tygodniu się uskrzydlą
Piekne są rozplenice bordowe ale muszę doczytać czy którakolwiek przetrwa zimę.
Anitko weź trawki do Kapiasów chętnych bedzie multum
Enya73 21:12, 31 sie 2012

W tym roku nie ma szans, żeby coś przywieźć z dużych traw, bo to są ogromne sadzonki, które mogę rozdzielić dopiero po przycięciu wczesną wiosną. Jutro pokażę, jakie są ogromne. Do Kapiasów mogę przywieźć jedynie czerwonego barona
Madzenka 21:15, 31 sie 2012

O własnie barona też muszę przesadzić. Dobrze, ze mi przypomniałaś, bo musze więcej miejsca na skarpetę bukszpanową pod magnolią znaleźć
Evchen 22:19, 31 sie 2012

Doczytałam wsio Człowiek pracujący ma przepiórkane.. jak rozplenica w pracy poligon, tu rewolucja! małż ani chybi zaślepiony uczuciem do Cię, że nie widzi rewolucji...mój nie rozróżnia kolorów- tzn. różnic miedzy odcieniami bieli na ten przykład, ani chybi też zaślepiony...

NIe sposób spamiętać wszystkich nazw, które się przewijają ..
i się jeszcze chciałam dopytać.. czy jest jakiś cudny środek produkujący w człeku tyle energii?>.. bo ja chcem....!
monitka 22:23, 31 sie 2012

Marzenko a jak się ten niesamowity, żarłoczny i sliczny potwór nazywa?
pewnie było o tym juz ze sto razy ale przegapiłam...
Matka 22:28, 31 sie 2012

Potwór jest niesamowity...moglabym patrzeć na jego wzrost cały czastaki cudny, soczysty