Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 11:01, 29 sie 2012

Wieloszka napisał(a)
Domi, cofnęłam się duuużo wstecz, obejrzałam jak zwykle pięęęęękne zdjęcia z przepięęęęknego ogrodu i moim zachwytom nie ma końca!!! Wrzosowisko rewelacyjne!!! Będę zgapiać, ale jeszcze nie w tym sezonie
Poczytałam też o Twoich problemach z bukszpanami po cięciu boschem - i bardzo mi przykro, że to ja się do tego przyczyniłam polecając Ci to narzędzie Naprawdę miałam dobre intencje, a dołożyłam Ci pracy... W tym roku - celem próby - kupiłam nożyce ręczne, żeby mieć porównanie, bo do tej pory cięłam akumulatorowymi - i owszem jest różnica na plus dla ręcznych, ale nie aż tak drastyczna jak u Ciebie Swoje bukszpany tnę teraz ręcznymi, a akumulatory sprawdzają się przy innych roślinkach (tawułach, lawendzie, trawach itp.). Mam nadzieję, że nie przeklnęłaś mnie za ten zakup i jeszcze troszkę mnie lubisz
Będziesz u Kapiasów?
Pozdrawiam serdecznie

Moje dziecko przeżywa jakiś skok rozwojowy i domaga się jedzenia co 1-2 godziny, więc raczej nie będę Może w przyszłym roku...
anna_studio 11:19, 29 sie 2012

...nie jedno spotkanie jeszcze będzie....
A mała najważniejsza...i niech tak zostanie...
Domi 17:09, 29 sie 2012

anna_studio napisał(a)
Zaglądam...podziwiam....i wróbelka i......kominy
Wrzosowisko piękne.....,ale coś nie rozumiem....coś mu dolega?

Nie pojechać do Kapiasów....toż to grzech.... gdy sama szefowa przyjeżdża
Mam nadzieję, że Ci się uda.....
Pozdrawiam ciepło...

Dziękuję Aniu Świeżo wsadzone wrzosy uschły (nie wszystkie, kilkanaście sztuk). Muszę je zastąpić kolejnymi.
Domi 17:10, 29 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Odpisałam Domi, masz dwie wiadomości ode mnie I dzięki wielkie!

Nie ma za co!
Milka 17:52, 29 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Domi gdy znajdziesz chwilę czasu proszę pokaż swoje wrzosowiska szukam inspiracji

Marzenko, wrzosowisko mam tylko jedno: to pod drzewkiem bonsai.

W pozostałych miejscach są pojedyncze sztuki na brzegach rabat jako najnizsze piętro, np. przed świerkami serbskimi.

Domi jedna rabata ale jaka
Jakie Ty rewolucje planujesz???? Czy u Ciebie może być jeszcze piękniej?
I kochana błagam pokazuj jakie cebulki zamawiasz, bo na pewno jakieś cuda znajdziesz
A czy możesz u mnie zerknąć na dyskusję o kolorze donic??? Będę dozgonnie wdzięczna
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1491-kiedys-bedzie-tu-pieknie?page=621

Zamówiłam czarne ale nie wiem czy nie zamienić na biale.... Ciągle mam dylematy

Dominiko, i jak tu nie być twoją fanką!!
Sebek 18:16, 29 sie 2012

Domi napisał(a)
Aga, chyba się przegrzałaś szybko czytając zaległe strony mojego wątku Nie żałuję zakupu Boscha, bo tnę nim wszystko za wyjątkiem bukszpanów. Kupiłam też kultowe nożyce szpalerowe i nimi będę traktować bukszpany. Korzystając z okazji chciałabym Ci podziękować za polecenie Boscha, bo faktycznie cięcie jest dużo szybsze. To głównie z Twojego powodu rozważam przyjazd do Kapiasów, bo bardzo chcę się z Tobą spotkać. I love you Aga, nie martw się, jestem stała w uczuciach

Moje nowe wrzosowisko częściowo uschło. Nie wiem jak to się stało, bo podlewałam je w upały, ale kilkanaście krzaczków jest do wymiany. Najgorsze jest to, że muszę jechać do tej samej szkółki i kupić te same odmiany, żeby znowu nie mieć pstrokacizny. Mam nadzieję, że jeszcze mają te wrzosy.

We love you too Domi, więc proszę Cię - przyjedź - fajnie będzie

A wrzosy - wiesz, że dość często to się zdarza - w zeszłym roku miałem trzy w donicy - i nagle jeden zamarł - sam od siebie. Nie wiem czy je tak hodują, żeby przetrwały rok lub mniej czy coś rzeczywiście się stało.

I najlepiej podejdź może do właściciela i mu powiedz, że się tak stało - powinnaś dostać duuużą zniżkę albo za darmo...

A skoro masz ambicję, by być perfect housewife to się zgłoś to tego słynnego programu
Domi 12:03, 31 sie 2012

Sebek napisał(a)

We love you too Domi, więc proszę Cię - przyjedź - fajnie będzie

A wrzosy - wiesz, że dość często to się zdarza - w zeszłym roku miałem trzy w donicy - i nagle jeden zamarł - sam od siebie. Nie wiem czy je tak hodują, żeby przetrwały rok lub mniej czy coś rzeczywiście się stało.

I najlepiej podejdź może do właściciela i mu powiedz, że się tak stało - powinnaś dostać duuużą zniżkę albo za darmo...
A skoro masz ambicję, by być perfect housewife to się zgłoś to tego słynnego programu

No ambicje mam, ale jestem teraz bardziej desperate housewife, a nie perfect
Pojadę w ten weekend po nowe wrzosy. Zobaczymy co przywiozę...
Domi 12:28, 31 sie 2012

Raportuję, że zamówiłam następujące roślinki:
1. Tulipany botaniczne 'Polychroma" 50 szt.
2. Psizęby 'Snow Flake' 6 szt.
3. Psizęby 'Pagoda' 3 szt.
4. Psizęby 'Kondo' 3 szt.
5. Tulipany Kaufmanna' Heart's Delight' 30 szt. (tę odmianę już mam, ale dokupiłam więcej cebul)
6. Czosnki 'Gracefull' 6 szt.
7. Czosnki 'Roseum' 20 szt.
8. Czosnki 'Hair' 10 szt.
9. Ziemowity Sternbergia 7 szt.
10. Zimowity 'Waterlily' 5 szt.
11. Zimowity 'Lilac Wonder' 5 szt.
12. Zimowity 'The Giant" 5 szt.
13. Narcyzy 'Erli Cheer" 30 szt.
14. Narcyzy 'Obdam' 30 szt.
15. Narcyzy 'Rip Van Winkle' 30 szt.

Czosnki, psizęby i narcyzy pójdą w koszykach na rabaty, gdzie mam nornice.

Gdybym miała więcej wolnego miejsca zamówiłabym jeszcze tulipany 'Peach Blossom" + narcyzy 'Replete'.
I znów prawie 250 cebul pójdzie w ziemię
Madzenka 21:22, 31 sie 2012

Dominiko dziękuję za szczególowy wykaz
Ja sobie zrobiłam listę chciejstw i kwota zamówienia wyszła mi 2600 zł..............................
Potem ją obcięłam, kolejny raz, kolejn raz i nadal mi wychodzi ponad 1000 zł
Ponieważ nie mam takiego budżetu i nie mogę się zdecydować na razie nie zamawiam....
A wymarzyłam sobie takie białe zawijaski tulipanowo- narcyzowe i różowe łany tulipanowe.... szafirkowe, krokusowe..... jak żyć....
Domi a donice przyszły??
Moje czarne wylądowały w domu.... Myślę czym obsadzić
Sebek 21:47, 31 sie 2012

Szaaaaleństwo cebulowe - ja jeszcze nie kupuję - będę polować na worki