Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anulajda w raju 08:37, 22 kwi 2016

Do góry
Lawendę w doniczkach uwielbiam
W kamiennym kręgu od początku 08:36, 22 kwi 2016

Do góry
Na Dzień Dobry
W promieniach porannego słonka

Ogródek nad jeziorem 08:33, 22 kwi 2016

Do góry
Bazylia jeszcze mała

Anulajda w raju 08:33, 22 kwi 2016

Do góry

Zapowiada się słoneczny dzień
Wczoraj na szybciocha sadziłam magnolie genie ,dosadzałam trzy cisy mikrusy do żywopłotu bo po wykopaniu świerka inwersy pokazała się dziura,
hakona pięknie ruszyła i wiśnia amanogawa

Świerk serbski - Picea omorika 08:32, 22 kwi 2016

Do góry
To kupuj jak cena przystepna.Ja swoje w zeszłm roku kupowałam z gołym korzeniem male dziś są takie. Kupowałam po 2zł.teraz są powyżej kolana.
Ogródek nad jeziorem 08:32, 22 kwi 2016

Do góry
Werbenki

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:20, 22 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Basiu, mam nadzieję na owoce, drzewko jest na częściowo zacienionej i nie ma takiego nasłonecznienia, żeby poczuło różnice między dniem i nocą.
Słońce ma od wschodu do 12-tej i to dopiero jak ono wyjdzie ponad drzewa sąsiada. Jestem dobrej myśli.

Jak kwitną brzoskwinie wiem, że cudownie i na różowo i jak niektóre jabłonie i wiśnie, uwielbiam kwitnienie drzew owocowych, a w tym roku faktycznie drzewa owocowe bujnie obsypały się kwiatami, pszczółki zapylają, owoce będą, tylko żeby dla nas więcej słoneczka było, to w końcu poczuję w plecach tą wiosnę, jak na razie się nie przemęczyłam, plewienia przybywa, słoneczka nam brakuje...ale to się rekompensuje kwitnieniem, już tuż tuż lilaki
pozdrawiam Haniu
Jurajski Ogród 08:16, 22 kwi 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, dziękuję za tę wypowiedź Specjalnie dla Ciebie żagwin

A Ty bestyjko Wiedziałaś czym połechtać moje oczęta. Kocham Twój żagwin- to Ty wiesz. I na mojej skarpie zrobiło się miejsce i jeszcze jedną maleńką rzeczkę sobie z żagwinu sprawię.

Buziolki z rana - Kochana
Jurajski Ogród 08:10, 22 kwi 2016

Do góry
Kasiu, dziękuję za tę wypowiedź Specjalnie dla Ciebie żagwin
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:09, 22 kwi 2016

Do góry
Tusiala napisał(a)
Warzywnik prawie cały wysiany. Jeszcze tylko flancki posadzić ale czekam bo na razie wietrzycho i ziębicho

wow!wow! i jeszcze raz WOW!!! cudo warzywnik
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:06, 22 kwi 2016

Do góry
Kasiu, tawułki się rozrastają dość szybko, Będziesz zadowolona!

Jurajski Ogród 08:06, 22 kwi 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kochani, dziękuję za wszystkie wpisy, ciepłe słowa i życzenia. Jurajskiego na dzień dzisiejszy w Mai nie będzie, odwołałam, o czym już w zeszłym roku pisałam w wątku wyjaśniającym.

Miłego dnia

A my go mamy na co dzień i co tam, że w Mai nie będzie.

Ważne, że Ty jesteś i Twoje fotki i jak tylko mamy ochotę, to po Jurajskim możemy sobie pospacerować.

Jurajski Ogród 08:02, 22 kwi 2016

Do góry
Kochani, dziękuję za wszystkie wpisy, ciepłe słowa i życzenia. Jurajskiego na dzień dzisiejszy w Mai nie będzie, odwołałam, o czym już w zeszłym roku pisałam w wątku wyjaśniającym.

Miłego dnia

Świerk serbski - Picea omorika 08:01, 22 kwi 2016

Do góry
Robię objazdowke po szkólkach w moich stronach. Jeśli serby są to duże i drogie albo w skali mikro.
Dużo szkółek ma takie 60-80 cm i nie wiem co myśleć o ich wyglądzie więc proszę o opinie. Potrzebuję 18 sztuk.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 07:53, 22 kwi 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

fajne inspiracje piwniczkowe ...ale przyszło mi na myśl żeby bodziszkami ja obsadzić ))

To tak jak mi, gdzieś pisałam wyżej

anka_ napisał(a)
Polny jest, tylko trzeba się rozejrzeć dobrze w koło.

Rozejrzę się, ale chyba u nas inny teren. Jakby było bliżej chętnie podjechałabym do Was jakąś ciężarówką jak zapraszacie.

laurowisnia napisał(a)
A ja bym się chętnie pozbyła części kamienia.

Właśnie zaczęłam się zastanawiać, czy piwniczka z kamienia + murki nie wyjdą zbyt przytłaczająco? Czy nie będzie za duzo kamienia w jednym miejscu. Tym bardziej, że nie jest na przestrzeni otwartej tylko bardzo blisko domu. Wyeksponowany jest tylko jej południowy stok.

laurowisnia napisał(a)
Renia, a co myślisz o tym by między blaszak, a piwniczkę wsadzić jakieś krzewy, może nawet laurowiśnię.

Chciałabym jakieś drzewo za wierzbę, żeby zatrzymać warunki świetlne i osłonić dom od wiatrów. Zdjęcie zrobione po 14, widać jak operuje słońce, latem zacieniona jest też część piwniczki po drugiej-południowej stronie, ale lipa dopiero puszcza liście.

Podoba mi sie pomysł z kalinami, cisami lub chojnami w grupach. Zanotowałam, żeby mi nie umknęło. I bodziszek himalajki... i trawy...

Krakus napisał(a)

czemu nie możesz odsłonić? odsłoń, przeklej styropian na to siatka + zaprawa (jak na elewację) i to obklej płytkami imitującymi kamień / starą cegłę itp (na prpomocji znajdziesz w hipermaketach) możenie takie eleganckie rozwiązanie jak to z inspiracji kosztowo spoko powinno byc sama zrobisz nie takie to tudne (albo jak napisałaś Żon zrobi )

Myślę tez o takim rozwiązaniu. Zależy mi żeby było w miarę prosto, tanio i efektowanie

Pszczelarnia napisał(a)

A może póki co przy garażach posadzić szpalerem miskanty wysokie?

Unikam obsadzeń w charakterze zasłon, bo całego domu mi nie zasłoni. Szpetota braku tynku jednak mobilizuje, żeby myśleć o tynkowaniu całego domu Poza tym odstrasza mnie jakoś ziemi, a w sumie jej brak w tym miejcu Sam gruz, że kilofem trzeba kopać.

Pomysł z cisami, po obu stronach (jako bryły) też mi się podoba, ale to miałoby sens jakbym wybrała ziemie jednak i odsłoniła ganek. Bo przed gankiem się nic już nie zmieści.

Dziękuję wszystkim za rady i za kibicowanie też jakbym cos pominęła to się upominajcie
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:33, 22 kwi 2016

Do góry
Jeszcze chwila
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:28, 22 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Do sezonu się przygotowałaś...ja będę ukorzeniać patyki hortensjowe, cesarska korona gigant, a co to za roślinka w donicy, glediczja trójcierniowa może?

Aga sprawdziłam nazwę tej mojej rośliny to chyba nie glediczja trójcierniowa szukam dalej nazwy Oto ona

Ta nazwa chyba najbliższa ale szukam dalej Sekator do niej jest używany a i końcówki gałązek obrywam żeby tak nie rosła
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:26, 22 kwi 2016

Do góry
Po wczorajszym porannym przymrozku zrobiło się jakby cieplej, tulipki rozchyliły kielichy
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:22, 22 kwi 2016

Do góry

Ciemierniki zzieleniały, ale też są piękne
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:20, 22 kwi 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies