Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

LyraBea 08:40, 29 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Rzeczka kwitnie Niestety Queeny są mniejsze i z tyłu, do ich kwitnienia jeszcze trochę

W skrzyniach ładnie rośnie I wygląda na to, że przynajmniej jedna kępka mojego RB żyje

Rzeczka z tulipanów raduje oko. Warto jesienią przycupnąć z cebulkami, by potem, wiosną cieszyć się takim plonem.
No to szykuje się rzodkieweczka i szczypiorek na śniadanie. Cieszą takie widoki
Pzdrawiam znad kawki.
Katkak 08:47, 29 kwi 2016

Ania tulipanki sliczne. Wyglada na to, że tylko u mnie kolorowe jarmarki , bo wszędzie gdzie zagladam kolorki sa uporzadkowane .
AgataP 08:57, 29 kwi 2016

Aniu normalnie Ci pozytywnie zazdroszczę tych warzywek rzodkiewka i szczypiorek do świeżego twarożku mniam

tulipanki też mam o różnym okresie kwitnienie, część z tamtego roku jeszcze w pąkach i generalnie zauważyłam, że u mnie wychodzi połowa nasadzeń z roku ubiegłego. Więc może będę tylko po paczce dosadzać jesienią i powinno być zawsze co oglądać wiosną
Kawa 08:59, 29 kwi 2016

Katkak napisał(a)
Ania tulipanki sliczne. Wyglada na to, że tylko u mnie kolorowe jarmarki , bo wszędzie gdzie zagladam kolorki sa uporzadkowane .

nie tylko u ciebie u mnie też wszystkie kolory
kasja83 11:01, 29 kwi 2016

Rzeczka tulipanowa bardzo ładna. Tak oglądam, oglądam te tulipany w Waszych wątkach i chcę je mieć coraz bardziej
MirellaB 13:48, 29 kwi 2016

Ania czy wybrałaś róże na pergolę?
Margarete 16:34, 29 kwi 2016

Rzeka tulipanowa piękna...własnie gdzieś u kogos pisałam że musze zmienic swój system sadzenia tulipanów, z "plam" kolorystycznych na "szpalery"...ale to wymaga troche trudu, trzeba teraz pozaznaczac koloty kwitnacym tulipanom, wykopać je posortowac, dokupic, wysuszyc i sadzic od nowa...troche roboty z tym bedzie...czy mnie motywacja nie opusci??..zobaczymy
Anusia 19:47, 29 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Rzeczka kwitnie Niestety Queeny są mniejsze i z tyłu, do ich kwitnienia jeszcze trochę

U Was Aniu musi być trochę cieplej. Moje mają mnóstwo pąków ale daleko im jeszcze. Queeny też mam w podobnym stadium. Piękna rzeka tulipków.
Sylvana 00:39, 30 kwi 2016

Śliczna różowa rzeczka...wszyscy rzeczek zazdroszczą...za rok popłyniemy razem
Pozdrawiam weekendowo
andziurex 01:13, 01 maj 2016

AnnaCh napisał(a)

W skrzyniach ładnie rośnie I wygląda na to, że przynajmniej jedna kępka mojego RB żyje

Queeny są późnokwitnącą odmianą, ale za to długo trzymają kwiaty. Chyba najbardziej zbliżona do nich jeżeli chodzi o okres kwitnienia jest Elegant Lady czy jakoś tak. W jednym miejscu mam Queeny z jakąś białą odmianą "no name" i komponują się idealnie. Biały i ciemny fiolet, wygląda super.