mam nadzieję ,że dzisiejsza noc będzie na plusie
Rano rosliny byly oszronione i leżały...ale słońce przygrzało i jest dobrze ,a nawet tulipany rozkwitły
hortensje ogrodowe też nie ucierpiały,na razie jest ok
Ja wprawdzie słaba jestem z projektowania papierowego, ale wysłonić warzywnik możesz na wiele sposobów. Zależy co preferujesz...możesz wzdłuż posadzić świerki serbskie, albo cisy, albo graby(ciąć na żywopłot) zostawiając przejście. Możesz postawić pergolę, jako przejście i wzdłuż zabudować kratki na całej długości a na nich puścić róże pnące z powojnikami(wtedy będzie bardziej ażurowo)...
Witam,w moim świerku kującym niektóre gałązki dziwnie straciły kolor,był pryskany miesiąc temu promanalem i lekko nawożony,ma około metra wysokości,prezentuje kawałek gałązki,czy ktoś wie co to może być?
Dziś specjalnie dochodziłam do swego ogródka inną alejką/ chciałam zobaczyć magnolie! No i były. Ale na przeciw mnie wędrowały dwie starsze ogrodniczki i patrzyły na mnie zdziwione, co ja z tym aparatem przy obcym ogrodzie. To tylko kilka fotek mi się udało pstryknąć.
A w moim ogródku? Brzoskwiniowy szał! Co prawda na jednej brzoskwini, ale jednak!
Ławeczkę eMuś zrobił będzie gdzie spać w upały parasol nad ławeczkę, stolik też mamy...
ławeczka miała być z palet, ale stwierdziliśmy że z desek i metalu dłużej wytrzyma, pomalowana lakierem jachtowym, nie powinien jej deszcz czy słońce zaszkodzić, przynajmniej kilka lat
Moja dzisiejsza praca w ogrodzie. Doradźcie czym obsadzić obwódkę?? Myślałam o lawendzie a może lepsza będzie żurawka w zółtym odcieniu ? Dodam że przez cały dzień mam tutaj słońce.
Mam pytanie, co to za drzewka ?
I jeszcze jak byś mogła mi zdradzić co na tej rabacie jest, na ostatnim zdjęciu. Bardzo ładna kolorystycznie kompozycja.
wertykulacja trawnika za nami, lawendy przycięłam ale cos mi się zdaje, że wymarzły mi trochę.Zobaczymy
Trawki nowe kupilam i posadzilismy 3 brzozę ( muszę miejsce wokół brzóz zaaranżować kamyki itd, pomiędzy brzozami staną 2 fotele białe z I.
Zastanawiam się czy nie posadzić pod brzozami rozplenicy?